Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • 14:35
    Frago9876543210 opened #2351
  • Jun 13 20:25
    Yoooi0 opened #2350
  • Jun 11 16:47
    bebenins edited #2349
  • Jun 11 16:47
    bebenins opened #2349
  • Jun 10 23:43
    Keboo review_requested #2348
  • Jun 10 23:43
    Keboo labeled #2348
  • Jun 10 23:43
    Keboo milestoned #2348
  • Jun 10 14:59
    StefanoRivolta-Previero opened #2348
  • Jun 10 14:57
    Keboo labeled #2346
  • Jun 10 14:57
    Keboo commented #2346
  • Jun 10 14:07
    StefanoRivolta-Previero commented #2346
  • Jun 10 13:55
    hugonavy commented #2346
  • Jun 10 08:19
    StefanoRivolta-Previero opened #2347
  • Jun 10 08:18
    StefanoRivolta-Previero commented #2346
  • Jun 10 07:03
    hugonavy opened #2346
  • Jun 09 22:12
    Keboo milestoned #2334
  • Jun 09 22:12
    Keboo milestoned #2336
  • Jun 09 02:46
    Jonesie closed #2345
  • Jun 09 02:46
    Jonesie commented #2345
  • Jun 09 02:34
    Keboo labeled #2345
Michel Michels
@MichelMichels
I have time to go through them and flag them for removal if you'd like
KHALED LAKEHAL
@KHALED-LAKEHAL
Hello it's can extends from pack icon and use to add my custom icon
Michel Michels
@MichelMichels
@KHALED-LAKEHAL the class doesn't seem to be extendable as it depends on a readonly dictionary of icon SVG paths which gets loaded by a hardcoded PackIconDataFactory
you'll have to use Image for your own icons
KHALED LAKEHAL
@KHALED-LAKEHAL
@MichelMichels thanks
Michel Michels
@MichelMichels
@Keboo I apologize if the multiple PR requests are irritating. I couldn't decide the commits should be merged in one PR as they were different issues/features on the same control
Kevin B
@Keboo
@MichelMichels that is fine, been fighting a cold. One my head is functioning again i will get them reviewed/merged.
Teknica
@TeknicaAD

@MichelMichels that is fine, been fighting a cold. One my head is functioning again i will get them reviewed/merged.

Get well soon, we need you!!

Derrick Berg
@derrickberg-dev
I'm trying to use the listbox on the far right in the demo app, but instead of the toggle, I just wanted a button to copy data to the clipboard. I've managed to get it working but everytime I click the button, a lot of repeated exceptions occur. Exception thrown: 'System.Runtime.InteropServices.COMException' in PresentationCore.dll Exception thrown: 'System.NotImplementedException' in PresentationCore.dll
I just copied the "AnotherCommandImplementation" class and put the command and clipboard code into the SelectableViewModel class.
public class SelectableViewModel : INotifyPropertyChanged
    {
        private bool _isSelected;
        private string _name;
        private string _description;

        private AnotherCommandImplementation CopyToClipboardCommands;

        public ICommand CopyToClipboards => CopyToClipboardCommands = new AnotherCommandImplementation(CopyToClipboard);

        private void CopyToClipboard(object obj)
        {
            var toBeCopied = obj;
            try
            {
                if (toBeCopied != null)
                {
                    Clipboard.SetDataObject(toBeCopied);
                }
            }
            catch
            {
                Console.WriteLine("Clipbaord error");
            }
        }
I have a feeling this ain't right^
Michel Michels
@MichelMichels
@Keboo Take care!
Michel Michels
@MichelMichels
@derrickberg-dev I can't reproduce your issue. Could link me repo?
Could you*
Derrick Berg
@derrickberg-dev
yeah i could put it on github
I doubt its anything with MaterialDesign's xaml code or anything, its probably the way im trying to call the copy to clipboard method
Either that or its because im on vs2017 using .NET Frmwrk 4.6.1
Derrick Berg
@derrickberg-dev
this is what my card looks like
                <materialDesign:Card materialDesign:ShadowAssist.ShadowDepth="Depth3" Padding="32" Margin="16" Width="Auto" Height="Auto" >
                    <ItemsControl ItemsSource="{Binding Items2}" Grid.IsSharedSizeScope="True">
                        <ItemsControl.ItemTemplate>
                            <DataTemplate DataType="{x:Type local:SelectableViewModel}">
                                <Border x:Name="Border" Padding="10" BorderThickness="0 0 0 1" BorderBrush="{DynamicResource MaterialDesignDivider}">
                                    <Grid>
                                        <Grid.ColumnDefinitions>
                                            <ColumnDefinition SharedSizeGroup="Checkerz" />
                                            <ColumnDefinition />
                                        </Grid.ColumnDefinitions>
                                        <Button x:Name="clipbtn" VerticalAlignment="Center" Command="{Binding CopyToClipboardCommand, Mode=OneTime}" CommandParameter="{Binding Description}" Style="{StaticResource MaterialDesignFloatingActionMiniAccentButton}" materialDesign:ShadowAssist.ShadowDepth="Depth3" Width="36" Height="36">
                                            <materialDesign:PackIcon Width="18" Height="18" Kind="ClipboardOutline"/>

                                        </Button>
                                        <StackPanel Margin="9 5 0 0" Grid.Column="1" Width="Auto">
                                            <TextBlock Text="{Binding Name}" FontSize="16" FontWeight="Bold" Foreground="White"/>
                                            <TextBlock Text="{Binding Description}" FontSize="14" Foreground="White" />
                                        </StackPanel>
                                    </Grid>
                                </Border>
                            </DataTemplate>
                        </ItemsControl.ItemTemplate>
                    </ItemsControl>
                </materialDesign:Card>
I thought the command on the button would only trigger on clicks but it looks like its running the method multiple times when the button has only been clicked once
Michel Michels
@MichelMichels
image.png
@derrickberg-dev I think something else is wrong, code runs perfect here
little disclaimer, I'm running this on VS 2019 and .NET 5.0
but the exception you're getting has something to do with WPF and the Interop namespace. Are you using any c(++) DLL assemblies in your code?
Michel Michels
@MichelMichels
I'm working on a Leadingicon for the Button control and it's working fine in runtime, but the XAML designer is showing me strange behavior. I guess it has something to do with me overriding the ContentTemplate
image.png
This is in runtime (don't mind the Flat and Outlined style, it's still a WIP)
In the XAML designer, I get this
image.png
So it seems like the designer can't resolve the Icon and the visibility property I have set on the button
any thoughts?
<wpf:PackIcon
    x:Name="LeadingIcon"
    Margin="0 0 8 0"
    Kind="{Binding Path=(wpf:ButtonAssist.LeadingIcon), RelativeSource={RelativeSource FindAncestor, AncestorType={x:Type Button}}}"
    Visibility="{Binding Path=(wpf:ButtonAssist.HasLeadingIcon), RelativeSource={RelativeSource FindAncestor, AncestorType={x:Type Button}}, Converter={StaticResource BooleanToVisibilityConverter}}"
    VerticalAlignment="{TemplateBinding VerticalAlignment}" />
code from inside the DataTemplate of the ContentTemplate setter
Kevin B
@Keboo
@MichelMichels send like the designer is possibly loading (or holding onto) an older version. Normally when I have seen designer issues with the pack icon it simply does not sure. But the fact it is showing the wrong icon is a little odd
Michel Michels
@MichelMichels
@Keboo yes, it is showing the "Abacus" PackIcon, which is the first one
Mikael Silvén
@silven
Hello, I've noticed that the DialogHost adjusts itself upwards in the presence of an onscreen keyboard. This is great! However, it only does it when the app is NOT maximized. How can I make it do so also when maximized?
Amrani
@AmraniRiyad
It is not related to MaterialDesign but if someone can give some light on this one please ? : https://stackoverflow.com/questions/65864630/form-with-validation-of-models-wrapped-in-viewmodels-with-one-to-many-relation
Amrani
@AmraniRiyad

Hello, I've noticed that the DialogHost adjusts itself upwards in the presence of an onscreen keyboard. This is great! However, it only does it when the app is NOT maximized. How can I make it do so also when maximized?

Hi, maybe some margin (DialogMargin ?) is preventing it from moving?

GnahZn1x
@GnahZn1x
Hello, is there a way to override the background of "SelectedBorder" in "MaterialDesignListBoxItem" style?
Mikael Silvén
@silven
@AmraniRiyad I am not aware of any DialogMargin. But it works in windowed mode :/
Ali Zeynalli
@alizeynalli_gitlab
Hello, I'm using materialDesign:DataGridComboBoxColumn but combobox arrow on the DataGrid doesn't shown, i've written another project, i have used it in there and it works fine, this code is copy, nuget packages, files, styles are the same, but this DataGridComboBoxColumn is not working, tell me reason pls
alphabet1201
@alphabet1201
hello, "IsIndeterminate" option value of component named UniqueKey="progress_2" need to be change to false.
because if that option was true, that make a 'Material Design Demo' run slow in on 'Progress Indicator' Tab
iDanny
@iDanny07
image.png
How do I change the burger icon for the Style = MaterialDesignHamburgerToggleButton? For some reason it is a different size? The middle line is bigger than the top and bottom lol
iDanny
@iDanny07
<ToggleButton
     Margin="24,0,0,0"
     x:Name="LeftMenuToggleButton"
     AutomationProperties.Name="HamburgerToggleButton"
     IsChecked="False"
     Style="{StaticResource MaterialDesignHamburgerToggleButton}" />
image.png
In VS it looks normal lol
Kevin B
@Keboo
@alizeynalli_gitlab we would need to see your project to tell. It is difficult to know what the problem is just from that description.
Kevin B
@Keboo
@alphabet1201 Thanks for the heads up. you are correct that indeterminate progress bar can slow down an application due to their constant animation, however in this case that progress bar is meant to show off how an indeterminate progress bar looks. To address the performance of it, I did adjust the size of containing grid as that was also contributing to the slowness.
@iDanny07 possibly a layout rounding issue? I would try setting UseLayoutRounding ="True" on your window