Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • May 05 18:25
    Build #3385 passed
  • May 05 18:25
    Build #3385 passed
  • May 05 15:27
    Build #3384 passed
  • May 05 15:27
    Build #3384 passed
  • May 05 12:11
    Build #3383 passed
  • May 05 12:11
    Build #3383 passed
  • May 05 11:53
    Build #3382 passed
  • May 05 11:53
    Build #3382 passed
  • May 05 11:37
    Build #3381 passed
  • May 05 11:37
    Build #3381 passed
  • May 04 15:35
    Build #3379 passed
  • May 04 15:35
    Build #3379 passed
  • May 04 15:19
    Build #3378 passed
  • May 04 15:19
    Build #3378 passed
  • May 04 14:43
    Build #3377 passed
  • May 04 14:43
    Build #3377 passed
  • May 04 12:37
    Build #3374 passed
  • May 04 12:37
    Build #3374 passed
  • May 04 12:21
    Build #3373 passed
  • May 04 12:21
    Build #3373 passed
KM198912
@KM198912
image.png
finally getting somewhere :D
image.png
fabiosarts
@fabiosarts
hello, does cosmo work with VMWARE 15?
for some reason i got a crash when launching it
KM198912
@KM198912
yes
fabiosarts
@fabiosarts
that's pretty odd, i've installed all the requisites yet something crashes when debugging the project, might be the same thing that happened to @LordRockPeople_twitter :O
fabiosarts
@fabiosarts
image.png
image.png
KM198912
@KM198912
that seems rather odd
if you hover over any error does it show you a correction solution?
fabiosarts
@fabiosarts
you mean hovering the mouse on the message?
KM198912
@KM198912
in the solution
fabiosarts
@fabiosarts
not at all, the project it's the bare new project and compiles just fine, i can even create an iso
KM198912
@KM198912
can you try something?
fabiosarts
@fabiosarts
yeah
KM198912
@KM198912
open vmware manually, then go into the VM settings and change the ISO path and check if it boots then, if you get a green debugger message (assuming it is still enabled) that is progress
fabiosarts
@fabiosarts
it does actually :)
KM198912
@KM198912
ok
this is good then
fabiosarts
@fabiosarts
could be my low memory availability?
my current pc has 4 GB of ram, which 800 mb is taken by the APU
KM198912
@KM198912
dont think so
fabiosarts
@fabiosarts
i see
KM198912
@KM198912
you error says that it could not launch the progress for vmware
process*
what happens when you restart VS?
fabiosarts
@fabiosarts
could be a missing path?
same thing, i even reinstalled visual studio, with c# and net core support
KM198912
@KM198912
let me try something then i tell you
fabiosarts
@fabiosarts
i'll check visual studio installer again
KM198912
@KM198912
that is not it
fabiosarts
@fabiosarts
i'm currently using windows 8.1
KM198912
@KM198912
with VS2019
fabiosarts
@fabiosarts
exactly
KM198912
@KM198912
after you installed VMWare did you restart your PC?
fabiosarts
@fabiosarts
yes, i had it installed a couple of weeks ago
VMs it's a must for me xD
KM198912
@KM198912
the fact that you can compile the iso and run vmware actually makes me doubt that there is something wrong
infact that is how i use it as i dont use the debugger
fabiosarts
@fabiosarts
i see, it came to my mind to do it this way, but didn't found a way to connect the debugger to the already running instance
KM198912
@KM198912
just disable the debugger
fabiosarts
@fabiosarts
i see
KM198912
@KM198912
if i want to debug i use a try catch and Console.WriteLine as i deploy to physical hardware and have no use for the debugger
fabiosarts
@fabiosarts
that's a good one :O
Matthijs ter Woord
@mterwoord
no use for debugger?
KM198912
@KM198912
i cant debug with it on pyhsical hardware xD
Matthijs ter Woord
@mterwoord
as long as your physical hardware has a (real) serial port, you can still debug
KM198912
@KM198912
it doesnt
its a very basic laptop
Matthijs ter Woord
@mterwoord
ah
fabiosarts
@fabiosarts
wouldn't an USB-RS232 adaptor work? or it would require an USB controller?
Matthijs ter Woord
@mterwoord
yes, real serial port is really low level. usb needs pci, usb implementation etc, all in assembler