Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    Mukes
    @mukeshkdangi

    unable to initialize

    java -Dfile.encoding=utf-8 -jar foxtrot-server/target/foxtrot-server-0.3-SNAPSHOT.jar initialize config/local.yml

    Santanu
    @santanusinha
    Can you share the config file? @sgmarghade can you take a look?
    Mukes
    @mukeshkdangi

    http:
    port: 9200
    adminPort: 17001
    connectorType: nonblocking

    elasticsearch:
    hosts:

    • localhost
      cluster: elasticsearch_mukesh
      tableNamePrefix: foxtrot

    hbase:
    secure : false
    tableName: foxtrot
    hbaseZookeeperQuorum: localhost
    hbaseZookeeperClientPort: 2181

    cluster:
    name: elasticsearch_mukesh
    disableMulticast: true
    members: ["localhost:9200"]

    logging:
    level: INFO

    deletionconfig:
    active: true
    interval: 86400
    initialdelay: 60

    Santanu
    @santanusinha
    9200 is es port. Change it to some other port. It will not start up even if it initializes
    Is hbase running locally?
    Can you just connect with the hbase client once locally and test?
    Mukes
    @mukeshkdangi
    yes running ...and are you talking about http port ?(9200)
    Santanu
    @santanusinha
    Yes
    Change it to 17000 or something
    Other than 9200
    Mukes
    @mukeshkdangi
    changed.... no luck
    /usr/local/Cellar/hbase/1.1.2/bin/start-hbase.sh
    starting master, logging to /usr/local/Cellar/hbase/1.1.2/libexec/bin/../logs/hbase-mukesh-master-MUKESHs-MacBook-Pro.local.out
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: ignoring option PermSize=128m; support was removed in 8.0
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: ignoring option MaxPermSize=128m; support was removed in 8.0
    Santanu
    @santanusinha
    Please create a gist with the full output and/or create an issue...
    We will take a look
    Which version of hbase are you using?
    Mukes
    @mukeshkdangi
    1.1.2
    Santanu
    @santanusinha
    I'm traveling now
    .will respond a little later
    Please create a gist with the full output of initialize..
    Also check the pom.xml files inside for foxtrot and see the hbase version in use
    Hbase keeps on changing its rpc format.. Upgrades are not simple amd stable so we don't support all versions
    Anyways.. Please post a gist
    Will take a look asap
    Mukes
    @mukeshkdangi
    okay ..posing ..it is using 0.0.1 i guess
    <groupId>com.shash.hbase.ds</groupId>
    <artifactId>hbase-ds</artifactId>
    <version>0.0.1</version>
    Santanu
    @santanusinha
    No no
    Wait for some time
    Will let you know
    Mukes
    @mukeshkdangi
    okay
    Flipkart/foxtrot#118 let me know if you need any other information
    Santanu
    @santanusinha
    Sure
    Rishabh
    @r0goyal
    @mukeshkdangi Are you able to run any query in HBase ? Try to login to shell and run query - list . Is it printing correct output ? Which version of HBase are you using ? Currently client uses - 0.94.15
    Can you try using this version ?
    Santanu
    @santanusinha
    @r0goyal.. Check shashank's lib..
    I think it uses 1
    Rishabh
    @r0goyal
    Yes it is using 1.1.2
    Santanu
    @santanusinha
    Ok then version is not a problem
    Rishabh
    @r0goyal
    @mukeshkdangi However issue is with zookeeper configuration it seems - Did you try this - https://stackoverflow.com/questions/23200082/zookeeper-znode-parent-mismatch-exception
    Santanu
    @santanusinha
    Local connectivity works fine
    How did you nail it down to this?
    Also, please follow the steps suggested by @r0goyal to verify your install
    Mukes
    @mukeshkdangi
    yeah ..i googled it already ....nothing worked out
    i'll give one more shot
    Santanu
    @santanusinha
    Please try the commands suggested by @r0goyal to validate your hbase discussion
    Swapnil Marghade
    @sgmarghade
    @mukeshkdangi can you try with hbase version 0.94 and let us know
    Avanish Pandey
    @avanishp
    We could even try changing the zookeeper znode to hbase in hbase-site.xml.
    Mukes
    @mukeshkdangi
    getting following error in
    ERROR: The node /hbase is not in ZooKeeper. It should have been written by the master. Check the value configured in 'zookeeper.znode.parent'. There could be a mismatch with the one configured in the master.
    hbase(main):002:0> list
    Mukes
    @mukeshkdangi
    in case you are aware about this error - Not a host:port pair: PBUF