by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
Henry Hirsch
@hhirsch
Maybe scene gets re-rendered for everery level of recursion.
Geert Custers
@Geertiebear
recursion depth is 3
Geert Custers
@Geertiebear
Weird
I changed the max amount of viewframes that can be drawn
Henry Hirsch
@hhirsch
What happened?
Geert Custers
@Geertiebear
but it still calls renderScene 10 times
Henry Hirsch
@hhirsch
Oh.
Geert Custers
@Geertiebear
I need to leave now unfortunately
I will continue sometime later
Geert Custers
@Geertiebear
@ElementW I am having some trouble with the profiler
Geert Custers
@Geertiebear
@ElementW ok the profiler works fine but now im having trouble with viewframes ^^
Caleb Harris
@IndominusRex
I've had a little experience with C++, but not a whole lot. I'd love to get the experience, and would love to help.
Henry Hirsch
@hhirsch
@IndominusRex Did you manage to compile and run? Then you are very close to your first contribution.
Caleb Harris
@IndominusRex
@hhirsch I started compiling, I'm running into issues with cmake. It's not wanting to build. I'm going to work some more on it later.
Henry Hirsch
@hhirsch
@IndominusRex IIRC you are on Windows. Try https://github.com/GlPortal/glportal-vs
Nilay
@nilspin
@IndominusRex What problem do you encounter while compiling?
Mohamed Unreal
@killer1235
hi all ?
Henry Hirsch
@hhirsch
@killer1235 Hello. How is it going?
Henry Hirsch
@hhirsch
Just an update for everyone in case you don't follow our social media or other channels. We added scripting support to radix, GLAD is working again on Arch and currently the map editor and renderer are getting an overhaul.
Patryk Krajewski
@diablol1
hi, I compiled the game successfully, but when I try to run all I see is black screen. And I found this https://www.gamedev.net/forums/topic/673649-black-screen-on-some-machines/ Haven't you figured out what's causing this yet or this occured again? P.S: Version from https://glportal.de/download worked fine except that everything was extremely fast.
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 Hello. So you get a black screen with a freshly compiled version from current master? What hardware are you using?
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 Can you paste the output of glxinfo?
Henry Hirsch
@hhirsch
@hearbenji Do you have a patreon?
Patryk Krajewski
@diablol1
@hhirsch Yes, i compiled master version following youtube tutorial. I don't know how much information about hardware you need, but I have Intel Pentium E5700, Radeon RX 550 Series and I use windows 7. I'll paste glxinfo in a while
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 That one looks nice. If you start the game in the command line, what error message do you get?
Patryk Krajewski
@diablol1
2018-05-04 19_37_31-Greenshot.png
Henry Hirsch
@hhirsch
@kungfooman Do you have any idea on how we can debug this?
Patryk Krajewski
@diablol1
You mean like this, yes? And this happens because exception gets thrown: "throw std::runtime_error(std::string("Can't open ") +
templatePath + ": " +
std::strerror(errno));"
Henry Hirsch
@hhirsch
Nice.
@diablol1 Where is your data directory?
@diablol1 Looks like glportal can't find it.
Patryk Krajewski
@diablol1
templatePath is "data/config.json" and it seems like it doesn't exist.
Henry Hirsch
@hhirsch
Great.
Patryk Krajewski
@diablol1
Should i move this folder or what?
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 If it is missing entirely then you can get it here https://github.com/GlPortal/glportal-data
Patryk Krajewski
@diablol1
It's not missing. It's inside: "glportal-vs\glportal" but .exe file is in: "glportal-vs\VS2017\GlPortal\x64\Debug" and moving it made it working, but black screen still occurs
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 Did the error message change?
Patryk Krajewski
@diablol1
@hhirsch I don't have any error message now. It ran. Here's console log: https://pastebin.com/Jcc5LS4H
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 In data/config.json can you play with the setting? For example set fullscreen to false?
@wow2006 Do you have an idea how to further debug the issue?
Patryk Krajewski
@diablol1
@hhirsch Yes, i changed fullscreen option and it had effect on the window
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 So now you have a smaller black window?
Patryk Krajewski
@diablol1
When false it's almost fullscreen, but I see frame(titlebar etc.)
So it works
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 We had a bug like this with AMD hardware before. I wonder if it is the same problem.
Patryk Krajewski
@diablol1
@hhirsch How did you fix that?
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 In that particular case it is not fixed thus far. @diablol1 Maybe @nilspin or @wow2006 come up with an idea on how to debug/fix the issue.
@diablol1 Just to make sure. Your graphics drivers are up-to-date and you can run other games without problems?
Patryk Krajewski
@diablol1
@hhirsch The drivers weren't updated, so I've just done it, but it didn't fix the bug. Other games run ok
Henry Hirsch
@hhirsch
@diablol1 Good. I'll try on this machine that had a similar bug but it'll be some time. I'll be very busy with some medical issues for the coming weeks. I hope some of the other devs get activated by your issue, too.