Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
  • Jan 05 15:11

    righel on main

    fix: add flag to update deps as… (compare)

  • Dec 23 2021 15:06
    adulau commented #274
  • Dec 23 2021 15:06

    adulau on main

    add: SimpleBackgroundJobs migra… Merge pull request #274 from ri… (compare)

  • Dec 23 2021 15:06
    adulau closed #274
  • Dec 23 2021 14:53
    righel opened #274
  • Nov 30 2021 13:08

    cvandeplas on main

    chg: [feeds] added inherit from… (compare)

  • Nov 29 2021 15:33
    besendorf opened #273
  • Oct 26 2021 09:39

    adulau on main

    chg: [types and categories] ssh… Merge branch 'main' of github.c… (compare)

  • Oct 13 2021 20:04
    adulau commented #272
  • Oct 13 2021 20:04

    adulau on main

    Update README.md Fix typo Merge pull request #272 from cl… (compare)

  • Oct 13 2021 20:04
    adulau closed #272
  • Oct 13 2021 08:34
    cliodhna-lynch opened #272
  • Oct 01 2021 17:55
    adulau commented #270
  • Oct 01 2021 17:55

    adulau on main

    Fix typos Merge pull request #270 from ga… (compare)

  • Oct 01 2021 17:55
    adulau closed #270
  • Oct 01 2021 12:15
    Wachizungu opened #271
  • Oct 01 2021 09:47
    garanews opened #270
  • Aug 20 2021 06:34

    cvandeplas on main

    chg: [types] updated types and … (compare)

  • Jun 13 2021 22:09
    Wachizungu opened #269
  • Jun 01 2021 19:08
    Wachizungu opened #268
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
yes, it's running.. here is the output from systemctl status mysql :

misp@ss11080:~$ sudo systemctl status mysql
● mariadb.service - MariaDB 10.3.31 database server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/mariadb.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Mon 2021-09-20 14:23:21 UTC; 33min ago
Docs: man:mysqld(8)
https://mariadb.com/kb/en/library/systemd/
Process: 852 ExecStartPre=/usr/bin/install -m 755 -o mysql -g root -d /var/run/mysqld (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 887 ExecStartPre=/bin/sh -c systemctl unset-environment _WSREP_START_POSITION (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 894 ExecStartPre=/bin/sh -c [ ! -e /usr/bin/galera_recovery ] && VAR= || VAR=cd /usr/bin/..; /usr/bin/galera_recovery; [ $? -eq 0 ] && systemct>
Process: 1063 ExecStartPost=/bin/sh -c systemctl unset-environment _WSREP_START_POSITION (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 1069 ExecStartPost=/etc/mysql/debian-start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 970 (mysqld)
Status: "Taking your SQL requests now..."
Tasks: 31 (limit: 19077)
Memory: 7.3G
CGroup: /system.slice/mariadb.service
└─970 /usr/sbin/mysqld

Sep 20 14:23:20 ss11080 mysqld[970]: 2021-09-20 14:23:20 0 [Note] /usr/sbin/mysqld (mysqld 10.3.31-MariaDB-0ubuntu0.20.04.1) starting as process 970 ...
Sep 20 14:23:21 ss11080 systemd[1]: Started MariaDB 10.3.31 database server.

srry

I 've one doubt .. my MISP instance have :

4 cpu's -- 16 gb RAM, and 300 GB DISK

I assume that the hardware requirements for a simple instance are OK .. it this right ?
luciano (righel)
@luciano:matrix.circl.lu
[m]
Yes, that's more than enough
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
great thank you ! .. I'm running on Ubuntu 20.04.3 LTS
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
It's in /var/www/MISP/app/Config/config.php
1 reply
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]

Unexpectedly I have been able to log into the WebUI, (I left the browser window open trying to access for about 20 minutes), I have not modified any configuration since we started talking. I have only checked logs ..

I would appreciate if you have any ideas on how to improve this .. maybe it is some configuration about the correlations / events that are in my instance.

Any suggestion will be well received. I thank you all

I will do it , and see if the problem appears again , thank you so much Wachizungu, Luciano & Andras for your time & help
I really appreaciate that
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
let us know if it does!
:)
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
I change the base url to https:internal_FQDN_of-the_server (i can access to the login page, but it still delaying the login fase)
about 8 minutes and still loading
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
how does the CPU load look while that is happening?
1 reply
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
just now it returns me to the events page , it's normal to delaying 10 minutes ? or I've something bad configured ?
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
definitely doesn't sound normal
interesting, could you fire up your mysql cli?
1 reply
luciano (righel)
@luciano:matrix.circl.lu
[m]
You could check log in into the database via cli and run show processlist; while the login is loading after submit
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
exactly ;)
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
Sure guys , let me do it again
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
mysql -u misp -p misp
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
I tried with mysql -u misp -p misp
jhaaja but didn't work
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
what did it say?
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
sounds like you've got the wrong pw ;)
cat /var/www/MISP/app/Config/database.php | grep password
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
thanks for troubleshooting this with me , you're the best , please if you've get me the link to buy you a coffe/beer , you win it !
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
haha! No worries at all
1 reply
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
this is the output when I'm loged in .. so i will try the same , but at the login page
Here is the output from show processlist; when I'm trying to login to WebUI
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
ok bummer, that's indeed something that's been plaguing us recently. Working on a fix for it for a while but temporarily it's on hold. As a quick remedy:
edit your /var/www/MISP/app/Config/config.php
you should have a setting called showCorrelationsOnIndex
1 reply
set that to 0
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
Great ! I come to do it .. I need to restart any service ?
andras
@andras:matrix.circl.lu
[m]
nah, just changing the value should be enough
though restarting mysql should kill the running queries
(service mysql restart)
bl4ckm4mb4
@bl4ckm4mb4:matrix.org
[m]
Really thank you guys !
Now login inmediately !
thanks Andras
if you have a coffee link , please send me bro !
thanks to luciano too !!