by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    JerryYang
    @JerryYangKai
    @sanjaydatasciencedojo You can refer to this repo https://github.com/VSChina/devkit-mbedos5-getstarted.
    sanjaydatasciencedojo
    @sanjaydatasciencedojo
    @JerryYangKai Thank you
    Usman UrRehman Ahmed
    @usman_ur_rehman_twitter
    @JerryYangKai Thank You. The Commands at IoT Central are very intermittent in behavior. Is it like you've an internal access to their folks or can you suggest me where to report so?
    @brodbor This seems promising for demo purposes. I'll make sure to pay proper attribution. Link to source code is gravely appreciated and consider making it available at the Projects catalog.
    JerryYang
    @JerryYangKai
    @usman_ur_rehman_twitter You can add your suggestions here https://feedback.azure.com/forums/911455-azure-iot-central.
    Parth Kaloliya
    @Parth2412
    Hi Everyone, anyone familiar with blockchain workbench?
    gmwill92
    @gmwill92
    Hello,
    I'm following the tutorial Connect a devkit device to Azure IoT Central, https://docs.microsoft.com/en-us/azure/iot-central/core/howto-connect-devkit
    The devkit isn't sending any data, the screen says IoT DevKit, PnP Enabled Running 192.168.1.81
    JerryYang
    @JerryYangKai
    @gmwill92 Hi, you can follow this link https://docs.microsoft.com/en-us/samples/azure-samples/mxchip-iot-devkit-pnp/sample/ to connect to Azure IoT Central. Make sure add an IoT Central application created from the Preview application template. If you have any questions, show your output log in serrial monitor and maybe I can help you.
    Rick Peters
    @rickpeters

    Hi, hopefully a simple question. I just tried the IOT DevKit for the first time, following the getting started example using VSCode. Everything went smooth up until running the code on the IOT device. The display is stuck on Running... -> IoT Hub
    I checked that the device is configured in Azure and it is. If I try to monitor using serial communication (the powerplug in vscode) I get the following error message:

    [Starting] Opening the serial port - /dev/cu.usbmodem143203
    [Error]Error: Error Resource temporarily unavailable Cannot lock port

    Also when I monitor communication to endpoints on Azure there is no traffic. I would expect that the blue led for Azure connection should light on the IOT device but it doesn't
    I should mention that I try to follow the tutorial on a macbook. All software is at current version (VSCode, IOT extension, Arduino extension and Arduino IDE

    Ivan Jobs
    @IvanJobs
    @rickpeters Hi Rick, I encountered the same problem with the getting started example like you a few days ago. The screen of the devkit board showed Running...-> IoT Hub, but didn't go to the next expecting screen of message counts. For me, I just ignored this and continued with the guide using arduino IDE to upload example project code onto the devkit board, and luckily enough I saw the expecting green of message counts. So you can try it . For the specific problem you mentioned, I guess maybe the newest firmware just don't work as we expect.
    jyotendra sharma
    @jyotendra
    Hello guys, I want to understand once one build some solution around Azure DevKit - how they port it in production from hardware perspective. I mean an embedded device should contain only specific things and all the sensors on DevKit might not be all needed in every application. How do you go about making an hardware port then ?
    Ivan Jobs
    @IvanJobs
    @jyotendra As I know, the porting part should be implemented by yourself. You can treat porting as a common problem, and porting is all about adaptation. You need to implement the APIs developed with Azure DevKit with the lower APIs provided by your hardware. If your production hardware is some standard in industry compatible, that would save a lot of time. For the "sensors not be all needed" part, I think this is a problem you should make your own decisions.
    Maciej Skuratowski
    @mskuratowski
    Hi Guys, I'd like to use a camera and MXChip. Is it possible to somehow add a physical camera to a device and then use it?
    jyotendra sharma
    @jyotendra
    Thanks @IvanJobs that was helpful. That matches my thought process and after reading your comment I have decided to use top-down approach, beginning from choosing hardware that could be ported easily and then going with developer kit. ST Electronic's boards seems compatible with arduino, like iot-dev-kit - I think will give it a try first.
    Ivan Jobs
    @IvanJobs
    @jyotendra You're welcome and totally agree with u.
    Nicolas cumu
    @NicolasCumu_twitter
    Hello. I've a question about the AZ3166, what is the reference of the microphone ? I want to find the sensor datasheet, thanks
    sushmeet sunger
    @Sushmeet
    Hello, noob question here but could the Jackson 5 library be able to be used on this iot kit.. thanks in advance
    Owen Atkinson
    @owenatkinson
    Hey folks, just started with the dev kit and working through Azure's 'Getting Started' doc. Experiencing an issue when trying to upload code from VS Code to the dev kit from my MacBook. The guide explains that an ST-Link Driver isn't required for Mac OS, but it doesn't give me the option to select a Serial Port to communicate through on vs code. When I attempt to upload the code, vs code tells me to select a serial port but only gives me a dead button which has no function. help pls
    JerryYang
    @JerryYangKai
    @owenatkinson Sorry about that. VScode has released some breaking changes in 1.43 so our serial port is broken. We are trying to fix it. You can downgrade to 1.42 for work around.
    Owen Atkinson
    @owenatkinson
    @JerryYangKai cheers bud!
    Tom Nelson
    @Zeroshi
    Hi, I'm having an issue connecting the serial port. I bought the MXChip microsoft IoT starter kit. I keep getting the exception, "No serial port was selected, please select a serial port first". I cannot find a way to actually set the port. I do have the v2 software installed as per the documentation.
    JimJ
    @jjosephs98

    Yep, Resolved by downgrading VS Code to the Jan 2020 version 1.42.1.
    The Feb 2020 version 1.43 had a bug where the Serial/Com port (ST Link USB) was not working.

    https://code.visualstudio.com/updates

    Tom Nelson
    @Zeroshi
    Thank you @jjosephs98
    JerryYang
    @JerryYangKai
    @Zeroshi @jjosephs98 Hi, we will release workbench 0.14.0 in this week and fix it.
    Tom Nelson
    @Zeroshi
    That's great news. I got it to work by using the jan version. Thank you!
    Owen Atkinson
    @owenatkinson
    Hey, anyone that's used the DevKitTranslator. I've tried increasing the max recording duration from 1.5 seconds but it seems to break it, is there another dependency that needs to be increased for it to work?
    Thilo Boehm
    @thiloboehm
    Hello, I followed https://docs.microsoft.com/en-us/azure/iot-hub/iot-hub-arduino-iot-devkit-az3166-mqtt-helloworld and get it up and running. Now I want to connect to another MQTT broker via encrypted MQTT at port 8883 with a ca-certificate. Is this possible with a DevKit? Any example code available?
    Nicolas cumu
    @NicolasCumu_twitter
    Hi, I have a 8 Ω speaker, can I connect it directly on the speaker conductive dots on the az3166 board or I should put a resistor ? I can't find the info on the audio chip pdf https://datasheetspdf.com/pdf-file/1134752/nuvoton/NAU88C10/1
    Paul
    @PRIMETSS
    @NicolasCumu_twitter All circuit the block diagrams I've found seem to suggest so. They also mention 10ohm load in the Max Specs table. Be surprised if it dint have short circuit protection on the outputs. Nothing mentions any need of an addition output line driver or buffer.
    Nicolas cumu
    @NicolasCumu_twitter
    thanks @PRIMETSS
    Benjamin Cabé
    @kartben
    @Zeroshi @jjosephs98 1.43.2 fixes the issue with Arduino extension and access to serial port
    Tom Nelson
    @Zeroshi
    great!! thank you!
    Benjamin Cabé
    @kartben
    Oh well it's actually an update to the Arduino extension itself (v0.3.0) that fixed the bug, but anyhow :)
    Tom Nelson
    @Zeroshi
    still stands. thank you for letting us know!
    Albert
    @pospospos2007
    Hi guys I have a queston. Is there anyone using Azure iot edge. Im looking for a test framework to test our moudle . As u know the module is running as a container , it make us hard to troubleshoot the issue. Do you have any idea to test that?
    Dilan Pauli
    @DilanPauli_twitter
    Hello, I am wondering if anyone has managed to get LTE going on this dev kit?
    Yair Ivan Medina Cota
    @yairi.medinac_gitlab
    hello
    Rajesh Reddy
    @kanumuru
    Hi Albert
    Yes I am working on IOT Edge, how can
    I help you, please let me know
    Rajesh Reddy
    @kanumuru
    Hi Team,
    How many event hub endpoints I can create in Iot Hub ?
    Any information related to this is appreciated!
    Albert
    @pospospos2007
    @kanumuru I hope to do a unit test for each container which writen in Python
    DO you have any recommand framework to provide?
    Albert
    @pospospos2007
    @kanumuru I think one eventhub endpoint is enough for any general case to use. Becasue u can define different routes in your deployment.template.json
    Steve Silver
    @steveell_twitter
    Has anyone successfully connected the Dev board via usb into Visual Code? My Macbook recognizes the board but I cant get visual code to recognize the usb. There must be a setting somewhere?? Anyone? Thx!
    Hitendra Kurwa
    @Hi007
    MxChip Az3166 OTA tutorial...does not go past checking 1.0.0 version (step 4 in the "start OTA firmware update " section - https://docs.microsoft.com/en-us/samples/azure-samples/mxchip-iot-devkit-firmware-ota/sample/) --- there are NO errors in Azure portal...how do I know where it's stuck? Thanks!
    Mollie Munoz
    @momuno
    image.png
    Hello! A couple small details I noticed for updating: