Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    duncangallimore
    @duncangallimore
    Thanks - I've found and edited the file. Do I need to separately compile this before uploading to the device?
    duncangallimore
    @duncangallimore
    Sorry if that's a stupid question - I'm not sure how it all works
    Arthur Ma
    @ArthurMa1978
    @duncangallimore the upload command include the compile, so upload directly is ok
    duncangallimore
    @duncangallimore
    Sorry - I'm still getting the problem, and when I open the .cpp file I get 67 problems listed so I'm not sure it would compile(?)
    Renhe Li
    @lirenhe
    @duncangallimore, it is compiled. Seems the problem is not solved, could you open serial monitor when running the program and check the error log there?
    duncangallimore
    @duncangallimore
    Ah - I hadn't realised the serial monitor would show errors:

    Error: Time:Fri Nov 2 09:20:20 2018 File:C:\Users\dgallimore\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.0\libraries\AzureIoT\src\az_iot\iothub_client\src\iothubtransport_mqtt_common.c Func:mqtt_error_callback Line:1346 Mqtt Ping Response was not encountered. Reconnecting device...

    Error: Time:Fri Nov 2 09:20:20 2018 File:C:\Users\dgallimore\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.0\libraries\AzureIoT\src\az_iot\c-utility\pal\src\tlsio_openssl_compact.c Func:tlsio_openssl_destroy Line:213 tlsio_openssl_destroy called while not in TLSIO_STATE_CLOSED.

    Info: Failed DNS lookup for ihSmooth.azure-devices.net: 202

    Info: >>>Connection status: disconnected

    That's the first error I get
    It's then unresponsive and I get Info: tlsio_openssl_close has been called when in neither TLSIO_STATE_OPEN nor TLSIO_STATE_ERROR.
    Renhe Li
    @lirenhe
    @duncangallimore ,the mqtt connection was closed so the device could no longer send messages to the cloud. There seems to be a bug here as the retry logic was not triggered in this case.
    duncangallimore
    @duncangallimore
    Okay thanks - I've changed the logic for reconnecting and it works! This is now looking really good...
    duncangallimore
    @duncangallimore
    Ah - I'm starting to understand how it works. The reconnect errors:

    Info: >>>Re-connect.

    Error: Time:Thu Nov 8 15:53:17 2018 File:C:\Users\dgallimore\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.0\libraries\AzureIoT\src\az_iot\c-utility\pal\src\tlsio_openssl_compact.c Func:tlsio_openssl_send_async Line:758 tlsio_openssl_send_async without a prior successful open

    Error: Time:Thu Nov 8 15:53:17 2018 File:C:\Users\dgallimore\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.0\libraries\AzureIoT\src\az_iot\umqtt\src\mqtt_client.c Func:sendPacketItem Line:332 757: Failure sending control packet data

    Error: Time:Thu Nov 8 15:53:17 2018 File:C:\Users\dgallimore\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.0\libraries\AzureIoT\src\az_iot\umqtt\src\mqtt_client.c Func:mqtt_client_disconnect Line:1176 Error: mqtt_client_disconnect send failed

    Info: Initializing SNTP

    Info: SNTP initialization complete

    Info: IoT Hub SDK for C, version 1.1.23

    Error: Time:Thu Nov 8 15:53:19 2018 File:C:\Users\dgallimore\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\1.0.0\libraries\AzureIoT\src\az_iot\c-utility\pal\src\tlsio_openssl_compact.c Func:create_ssl Line:493 SSL_new failed

    Info: >>>Connection status: disconnected

    Info: >>>Connection status: disconnected

    Info: tlsio_openssl_close has been called when in neither TLSIO_STATE_OPEN nor TLSIO_STATE_ERROR.

    Then the last error and following info repeats
    Thanks again
    lsaidman
    @lsaidman
    Hello, I followed the instructions at https://microsoft.github.io/azure-iot-developer-kit/docs/get-started/ for the AZ3166 board, but Arduino is installed as an app, so I changed the arduino.path to "C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.19.0_x86__mdqgnx93n4wtt". I set the arduino.additionalurls as on the webpage, but it still isn't finding the az3166 board for arduino: board manager. I do see "[Error] Exit with code = EPERM . I'd love to get this working!!!
    Renhe Li
    @lirenhe
    @lsaidman ,this is a known issue and it is not solved yet. Microsoft/vscode-arduino#145 Could you use the normal installation package for Arduino IDE instead?
    lsaidman
    @lsaidman
    Good idea! I already tried it and Arduino IDE redirected back to the App store. Any instructions to get it to install "normal"?
    Renhe Li
    @lirenhe
    I did not quite understand 'Arduino IDE redirected back to App store'. So could you uninstall the one from Windows store and install from https://www.arduino.cc/en/Main/Software?
    lsaidman
    @lsaidman
    That worked! When I tried before, I must have clicked on "Windows App" instead of "Windows Installer for Windows XP and up" because I didn't read the "and up". Thanks!
    Abduselam Shaltu
    @ashaltu
    Does Raspberry Pi Zero work with Azure?
    Liya Du
    @liydu
    Tbone
    @tbone4711
    Hi. What has to be defined/included to get automatic pin names like A0, A1, D1, D2 ... to work like the Arduino IDE which includes the name-pin-mapping with the right selection of the board?
    alesklenka
    @alesklenka
    Link to M5 Stack Hardware Setup Guide (http://www.m5stack.com/assets/docs/index.html) on Get Started with ESP32 Devices (https://github.com/Microsoft/vscode-iot-workbench/blob/master/docs/esp32/esp32-get-started.md) is broken. Thanks :)
    Maxel Schultz
    @Maxels88
    I'm trying to prototype some mqtt stuff with azure iot. I have been successful in using mosquitto to subscribe to a topic, and then send that subcription a c2d message through the iot workbench. Does anyone have any insight? If I try to publish to the same topic I'm subscribed to through mosquitto it forces my connection closed. The publish to the subscription from iot workbench has a bunch of gibberish in the topic though.
    KfirSha
    @KfirSha
    hi i got a problem when trying to make the esp32 get started with esp eye, when i trying to upload device code i exit with error device:6:29: error: Esp32MQTTClient.h: No such file or directory
    gpkomanduri
    @gpkomanduri
    hi, I am trying to upload the ESP32 DHT sample code to my ESP 8266 - following the instruction as per the turotial in the link below: https://docs.microsoft.com/en-us/samples/azure-samples/esp32-iot-devkit-get-started/sample/....
    But when i try to run the Upload Device Code from VStudio Code - i get the following error in the Log and the compilation exited with [Error] Exit with code=1:

    @gpkomanduri Eror i see in the log is: 2020-01-17T18:35:10.642Z WARN p.a.h.BoardCloudResolver:64 [cc.arduino.packages.discoverers.serial.SerialDiscovery] Fail to get the Vid Pid information from the builder response code=404

    Please help me in resolving this issue. Thank you
    siddharthgosavi
    @siddharthgosavi
    I need help in small IOT application in which ESP32 will send BLE scan data to azure IOT hub
    anyone who have idea baout it?
    Zakariabs
    @Zakariabs
    hello
    Zakariabs
    @Zakariabs

    I m trying to access tot the board manager but when I try to open it I get a notification :
    Cannot find Arduino IDE. Please specify the "arduino.path" in the User Settings. Requires a restart after change.

    But I already specify the arduino path in the settings, this is the Jason_file of the user settings:

    {
    "editor.suggestSelection": "first",
    "vsintellicode.modify.editor.suggestSelection": "automaticallyOverrodeDefaultValue",
    "workbench.iconTheme": "vscode-icons",
    "workbench.colorTheme": "Solarized Dark",
    "window.zoomLevel": 0,
    "python.jediEnabled": false,
    "files.autoSave": "afterDelay",
    "arduino.path": "C:\Program Files (x86)\Arduino",
    "arduino.additionalUrls": "https://dl.espressif.com/dl/package_esp32_index.json",

    "IoTWorkbench.workbench": "C:\\Users\\zakar\\Documents\\IoTWorkbenchProjects",
    "idf.pythonSystemBinPathWin": "C:\\Users\\zakar\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38-32\\python.exe",
    "idf.espIdfPathWin": "c:\\Users\\zakar\\esp-idf\\esp-idf".

    what should I do?!

    Zakariabs
    @Zakariabs
    It's solved!!!!
    UTech7836
    @UTech7836
    Hi, I was wondering whether it is possible to upload the binary code from Azure IOT Hub to an ESP32 using Azure IOT using OTA?
    Tintin4000
    @Tintin4000
    Hi, I am sending message to Azure IoT Hub and have sometimes WiFi disconnection that lead to ESP32 crash. I wonder if there would be a way to check the connection to the azure portal before initiating a message transfer? I have inhibit the code in case of AP disconnection but not if internet access is broken and hence the access to the Azure portal. Ping seems not to be an option.
    John Adali
    @johnadali
    hi, I am trying to get the MXChip devkit working with Device Provisioning Service and individual enrollments, using symmetric keys. In VSCode, there is the command to Configure Device Settings and under there is an option 'Config DPS credentials'. When I enter a value there (following the format) and make sure it gets saved on the device (by pressing 'A' and then reset button) it says it accepts the configuration. Uploading the DevKitDPS.ino code from the example is successful but I get a message saying 'DPS Failed' on the device. Is it possible to use symmetric keys and the MXChip devkit device?
    GabrielAgus1317002
    @GabrielAgus1317002
    On Provision Azure service step, I keep getting this 'credentials' cannot be null. Why?
    image.png
    timchen8992
    @timchen8992
    i just download zip file
    do i need to install it from arduino?
    Oriolpuig97
    @Oriolpuig97

    dhcps: send_nak>>udp_sendto result 0

    Hello all, im trying to connect to azure with this example tutorial:
    "https://docs.microsoft.com/en-us/samples/azure-samples/esp32-iot-devkit-get-started/sample/"

    I upload the code to my Heltec ESP32 wifi kit. But... When its initializing my SNTP returns "dhcps: send_nak>>udp_sendto result 0".

    I dont understand why... please help

    Michael Nogas
    @mnogas
    Anyone using the IoTDevKit? Trying to install the MX board on the arduino board manager - but receiving the following error. java.lang.Exception: Error downloading https://azureboard.azureedge.net/toolchain/gcc-arm-none-eabi-5_4-2016q3-20160926-win32.zip
    brodbor
    @brodbor
    @Oriolpuig97 I’ve used same board as well. No issues like that. Check out my super simple code, hope this will help you find the isuee: https://github.com/brodbor/az-esp32-weight
    grumpyTofu
    @grumpyTofu
    I am using the Adafruit Huzzah esp32 and seem to be getting the error: Esp32MQTTClient.h: No such file or directory
    on both windows and mac. Has anyone figured out a fix for this?
    Lukas Josai
    @Luk164
    I noticed Live Sass Compiler crashes when IOT Workbench extension is active