Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    Abduselam Shaltu
    @ashaltu
    Does Raspberry Pi Zero work with Azure?
    Liya Du
    @liydu
    Tbone
    @tbone4711
    Hi. What has to be defined/included to get automatic pin names like A0, A1, D1, D2 ... to work like the Arduino IDE which includes the name-pin-mapping with the right selection of the board?
    alesklenka
    @alesklenka
    Link to M5 Stack Hardware Setup Guide (http://www.m5stack.com/assets/docs/index.html) on Get Started with ESP32 Devices (https://github.com/Microsoft/vscode-iot-workbench/blob/master/docs/esp32/esp32-get-started.md) is broken. Thanks :)
    Maxel Schultz
    @Maxels88
    I'm trying to prototype some mqtt stuff with azure iot. I have been successful in using mosquitto to subscribe to a topic, and then send that subcription a c2d message through the iot workbench. Does anyone have any insight? If I try to publish to the same topic I'm subscribed to through mosquitto it forces my connection closed. The publish to the subscription from iot workbench has a bunch of gibberish in the topic though.
    KfirSha
    @KfirSha
    hi i got a problem when trying to make the esp32 get started with esp eye, when i trying to upload device code i exit with error device:6:29: error: Esp32MQTTClient.h: No such file or directory
    gpkomanduri
    @gpkomanduri
    hi, I am trying to upload the ESP32 DHT sample code to my ESP 8266 - following the instruction as per the turotial in the link below: https://docs.microsoft.com/en-us/samples/azure-samples/esp32-iot-devkit-get-started/sample/....
    But when i try to run the Upload Device Code from VStudio Code - i get the following error in the Log and the compilation exited with [Error] Exit with code=1:

    @gpkomanduri Eror i see in the log is: 2020-01-17T18:35:10.642Z WARN p.a.h.BoardCloudResolver:64 [cc.arduino.packages.discoverers.serial.SerialDiscovery] Fail to get the Vid Pid information from the builder response code=404

    Please help me in resolving this issue. Thank you
    siddharthgosavi
    @siddharthgosavi
    I need help in small IOT application in which ESP32 will send BLE scan data to azure IOT hub
    anyone who have idea baout it?
    Zakariabs
    @Zakariabs
    hello
    Zakariabs
    @Zakariabs

    I m trying to access tot the board manager but when I try to open it I get a notification :
    Cannot find Arduino IDE. Please specify the "arduino.path" in the User Settings. Requires a restart after change.

    But I already specify the arduino path in the settings, this is the Jason_file of the user settings:

    {
    "editor.suggestSelection": "first",
    "vsintellicode.modify.editor.suggestSelection": "automaticallyOverrodeDefaultValue",
    "workbench.iconTheme": "vscode-icons",
    "workbench.colorTheme": "Solarized Dark",
    "window.zoomLevel": 0,
    "python.jediEnabled": false,
    "files.autoSave": "afterDelay",
    "arduino.path": "C:\Program Files (x86)\Arduino",
    "arduino.additionalUrls": "https://dl.espressif.com/dl/package_esp32_index.json",

    "IoTWorkbench.workbench": "C:\\Users\\zakar\\Documents\\IoTWorkbenchProjects",
    "idf.pythonSystemBinPathWin": "C:\\Users\\zakar\\AppData\\Local\\Programs\\Python\\Python38-32\\python.exe",
    "idf.espIdfPathWin": "c:\\Users\\zakar\\esp-idf\\esp-idf".

    what should I do?!

    Zakariabs
    @Zakariabs
    It's solved!!!!
    UTech7836
    @UTech7836
    Hi, I was wondering whether it is possible to upload the binary code from Azure IOT Hub to an ESP32 using Azure IOT using OTA?
    Tintin4000
    @Tintin4000
    Hi, I am sending message to Azure IoT Hub and have sometimes WiFi disconnection that lead to ESP32 crash. I wonder if there would be a way to check the connection to the azure portal before initiating a message transfer? I have inhibit the code in case of AP disconnection but not if internet access is broken and hence the access to the Azure portal. Ping seems not to be an option.
    John Adali
    @johnadali
    hi, I am trying to get the MXChip devkit working with Device Provisioning Service and individual enrollments, using symmetric keys. In VSCode, there is the command to Configure Device Settings and under there is an option 'Config DPS credentials'. When I enter a value there (following the format) and make sure it gets saved on the device (by pressing 'A' and then reset button) it says it accepts the configuration. Uploading the DevKitDPS.ino code from the example is successful but I get a message saying 'DPS Failed' on the device. Is it possible to use symmetric keys and the MXChip devkit device?
    GabrielAgus1317002
    @GabrielAgus1317002
    On Provision Azure service step, I keep getting this 'credentials' cannot be null. Why?
    image.png
    timchen8992
    @timchen8992
    i just download zip file
    do i need to install it from arduino?
    Oriolpuig97
    @Oriolpuig97

    dhcps: send_nak>>udp_sendto result 0

    Hello all, im trying to connect to azure with this example tutorial:
    "https://docs.microsoft.com/en-us/samples/azure-samples/esp32-iot-devkit-get-started/sample/"

    I upload the code to my Heltec ESP32 wifi kit. But... When its initializing my SNTP returns "dhcps: send_nak>>udp_sendto result 0".

    I dont understand why... please help

    Michael Nogas
    @mnogas
    Anyone using the IoTDevKit? Trying to install the MX board on the arduino board manager - but receiving the following error. java.lang.Exception: Error downloading https://azureboard.azureedge.net/toolchain/gcc-arm-none-eabi-5_4-2016q3-20160926-win32.zip
    brodbor
    @brodbor
    @Oriolpuig97 I’ve used same board as well. No issues like that. Check out my super simple code, hope this will help you find the isuee: https://github.com/brodbor/az-esp32-weight
    grumpyTofu
    @grumpyTofu
    I am using the Adafruit Huzzah esp32 and seem to be getting the error: Esp32MQTTClient.h: No such file or directory
    on both windows and mac. Has anyone figured out a fix for this?
    Lukas Josai
    @Luk164
    I noticed Live Sass Compiler crashes when IOT Workbench extension is active