by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Sep 22 21:19
    willmotil commented #4567
  • Sep 22 18:06
    cpt-max commented #4567
  • Sep 22 17:58
    cpt-max commented #7345
  • Sep 22 17:36
    cpt-max commented #7345
  • Sep 22 14:11
    Raader closed #7269
  • Sep 22 14:10
    SimonDarksideJ commented #7269
  • Sep 22 13:16
    Raader commented #7269
  • Sep 21 15:57
    roy-t closed #7359
  • Sep 21 15:57
    roy-t commented #7359
  • Sep 21 15:46
    roy-t commented #7359
  • Sep 21 15:44
    roy-t commented #7359
  • Sep 21 15:32
    roy-t edited #7359
  • Sep 21 15:32
    roy-t edited #7359
  • Sep 21 15:30
    roy-t edited #7359
  • Sep 21 15:28
    roy-t opened #7359
  • Sep 21 08:29
    AliciaRaven commented #7313
  • Sep 21 04:12
    deccer commented #7345
  • Sep 20 20:47
    Michael1993 opened #7358
  • Sep 20 11:52
    alexrp opened #7357
  • Sep 20 02:48
    jshial commented #3556
Peter Amrehn
@jongleur1983
no... don't get it right, yet...
Let me ask the other way around: What to use under the following conditions: I need to use a library that targets netcoreapp3.1 and netstandard2.1; I need a content project (preferably but not necessarily using the Pipeline UI tool) with custom ContentProcessors and ContentImporters.
oh: and using DirectX under Windows for now.
Kevin Small
@KevinSmall
I have a problem building an iOS game from VS in Windows.
I have a MG 3.7.1 game developed in VS for Windows targeting iOS. I use the VS "Pair to Mac" feature to get the iPhone simulator running on Windows. My Mac is a mac-in-cloud Mac, not sure if that matters.
When I choose soln config = Debug, platform = iPhoneSimulator, I can build and run game on iPhoneSimilator in Windows. All good, all works.
When I choose soln config = Release, platform = iPhone I get an error at build time, saying "Failed to resolve assembly: 'Lidgren.Network". If I unpair my Mac it builds fine, so I suspect something is missing on the Mac. The Mac has VS and MG 3.7.1 installed.
Can anyone help?
Kevin Small
@KevinSmall
plus one slightly easier question, does anyone know what happened to Guide.cs that used to exist in 3.5.1, it seems to be gone in latest MG release.
Kevin Small
@KevinSmall
(please ignore my original question about lidgren.network - I worked around it by adding monogame.iOS project directly to my solution)
Jesse
@Jjagg
Guide has been removed. If you used it to show the keyboard check out KeyboardInput
Peter Amrehn
@jongleur1983
I installed the up to date Pipeline tool as a dotnet global too. It loads the content project (without any referenced dll). Whenever I try to add a reference to my compile pipeline project (containing the importers) it crashes, showing the following stack trace on restart: https://gist.github.com/jongleur1983/dff921fe31b44f8a9025a4a265ef7839
Peter Amrehn
@jongleur1983
fixed that issue myself: somehow the colors in my content project had the wrong format. Up to the next: content pipeline compiles all assets successfully (it says), but the FbxImporter fails to load fbx assets with "Assimp.AssimpException: Error loading unmanaged library from path: Assimp64.dll". What am I missing here?
Kevin Small
@KevinSmall
Thanks @Jjagg
Dan Gant
@dgant
image.png

Hello. Using MonoGame for the first time. Created a new project from the MonoGame cross-platform project template in Visual Studio. But the project template has NuGet package errors out of the box:

  • Unable to find package MonoGame.Content.Builder with version (>= 3.8.0) | Found 9 version(s) in nuget.org [ Nearest version: 3.7.0.9 ]
  • Unable to find a stable package MonoGame.Framework.DesktopGL with version (>= 3.8.0) | Found 7 version(s) in nuget.org [ Nearest version: 3.8.0.1375-develop ]

What's strange is that it looks like I have 3.8 installed (see screenshot).

What would get the packages lined up in a working state?

Dan Gant
@dgant
If the state of 3.8 on NuGet is unstable I also wouldn't mind just using a 3.7 template if that's available somewhere
Dan Gant
@dgant

Resolved, I think. The project template references the no-longer-published MonoGame.Content.Builder (solution: remove it) and for MonoGame.Framework.DesktopGL Visual Studio refuses to resolve wildcard versions to prerelease versions (solution: have the project template specify the exact version string).

I opened MonoGame/MonoGame#7196 proposing these fixes to the project template

AgentD1
@AgentD1
The link to the README on the documentation page of the website is broken
Dan Gant
@dgant
Pipeline.exe isn't running for me. If I run it, I get a spinny cursor for about a second, and no program opens. It doesn't show up on my Task Manager. Windows 10, installing from http://teamcity.monogame.net/repository/download/MonoGame_PackagingWindows/latest.lastSuccessful/MonoGameSetup.exe?guest=1
Is there a known way to get it running?
It also doesn't work if I attempt to open an mgcb from Explorer or from VS
Dan Gant
@dgant
This is C:\Program Files (x86)\MSBuild\MonoGame\v3.0\Tools\Pipeline.exe, 500kb
I see some people having more success with the 3.7 installed version over the 3.7.1, but is the 3.7 pipeline.exe compatible with 3.8?
Dan Gant
@dgant
From https://community.monogame.net/t/pipeline-exe-not-opening-resolved/7377/3 I saw that there's a Settings.xml in IsolatedStorage that could get corrupted, but I don't have a Settings.xml in mine
Hareem-E-Sahar
@Hareem-E-Sahar
Hi everyone, Can anyone share their perspective on why project issues are discussed here in Gitter instead of under the comments section of the issue report in the GitHub issue tracker?
KshitijVikramSingh
@KshitijVikramSingh
Good day everyone! I want to start contributing and want to start with No. 1593. I've gone through the guidelines for contribution, it mentioned asking before submitting a pull request. How can I get started? Is there anything else I should keep in mind? Thanks!
Vicente Penades
@vpenades
@KshitijVikramSingh you should ask at monogame's Discord forum, where most monogame developers talk now.
KshitijVikramSingh
@KshitijVikramSingh
okay I will, thanks!
Zim
@ziimro
anybody alive here?
Vinicius Jarina
@viniciusjarina
:skull:
Brien King
@BrienKing
Maybe :)
89o
@89o
How can I read a pixel's colour from a texture?
Daniel Sör
@Ragath
@89o if its just a couple of pixels you're interested in, then there's a method for it on the texture class
if you want to work with lots of pixels, then you'll want to look into calling GetData
Liam Di Dato
@leechtheliam_twitter
Hello friends
Im attempting to setup a monogame project in F#, but am struggling getting everything configured properly
Is there any up to date articles or documentation i can read for setting up an F# proj?
Liam Di Dato
@leechtheliam_twitter
I see theres some F# templates in develop at the moment, but they arent available in the 3.7 release
Simon (Darkside) Jackson
@SimonDarksideJ

Logged a new issue against the 3.8 release, sadly it seems the Pipeline tool won't start anymore (at least for me)
MonoGame/MonoGame#7236

Confirmed it's not my machine by reinstalling 3.7.1 and the pipeline tool works on that build

Will try and run from source later to try and pin down the issue.
Simon (Darkside) Jackson
@SimonDarksideJ
@harry-cpp So if the new deployment method is NuGet, how are we managing the project templates? Is there now an extension?
Ok, I see from the install docs there is now an extension. This really needs to be highlighted both on the downloads page and the homepage
Critically, the existing dev setup download needs removing as it's faulty
Roy Triesscheijn
@roy-t
Hey everyone, I've found a bug (MonoGame/MonoGame#7243) and I'm attempting to write a fix
However, I have trouble building the lastest version of the develop branch, and I can't find any documentation on how to build MonoGame. Did I miss a markdown file somewhere?
(I'm on Windows, and I'm getting errors about stb and NVorbis, etc.. they are not even references in the project files so I'm assuming I have to generate the right csproj files via some tool, or that I have to get these depencencies elsewhere or something like that)
Roy Triesscheijn
@roy-t
Ah.. I figured it out, it was submodules!
Silly me
Roy Triesscheijn
@roy-t
Unfortunately the actual bug I found seems hard to fix, the mono game effect compiler was moved to a separate assembly so it will be hard for it to communicate back any included files
Roy Triesscheijn
@roy-t
Could try to match the includes with a regex, but that seems quite error prone and won't work if, for ex. a define is part of the include