Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    Louis Vanhaelewyn
    @Swarthon
    SNiLD
    @SNiLD
    how am i supposed to get WM_CLOSE etc. events handled with the WindowEventUtilities that was moved to the OgreBites? this commit has removed the _WndProc in windows: https://github.com/OGRECave/ogre/commit/aa90530a586d1c484abdf8be316838afe27c7bd1#diff-2f45f41ee2fce43e546363a9a697175f
    so now it doesn't matter that if i manually _addRenderWindow and addWindowEventListener since the renderwindow state will not change as there is no WndProc to handle the events and change the render window state
    is there a way to later add the WndProc now that OgreWin32Window has created WNDCLASS with NULL as the WndProc?
    xuke
    @825126369
    Xcode10.0, Mac 10.14 CMake Build XCode Project Fail by Default Config
    xuke
    @825126369
    I spend two weeks Time ,But not slove the problem
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    I've tried to run the Samples using the OpenGL Render System and it seems that the Terrain is broken with the render system
    I could reproduce this using the GL rendersystem on Intel - however there are no warnings/ errors and the same shaders work on GL3+
    will need some time to investigate this
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    how am i supposed to get WM_CLOSE etc. events handled with the WindowEventUtilities that was moved to the OgreBites?
    the main purpose was to decouple OgreMain from the WIN32 API and _WndProc was not portable, so things probably are broken now.
    you could maybe bring the functionality back by checking (*win)->getCustomAttribute("WINDOW",.. in the message loop similar to GLX
    alternatively create the window yourself and pass in "externalWindowHandle" like ApplicationContext does
    Xcode10.0, Mac 10.14 CMake Build XCode Project Fail by Default Config
    try downgrading to Xcode 9
    SNiLD
    @SNiLD
    so i could re-add the _WndProc to OgreBites::WindowEventUtilities now that it's in the bites component?
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    it would be of no use as you could not reference it from OgreWin32Window
    SNiLD
    @SNiLD
    oh yeah damnit :(
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    and with getCustomAttribute("WINDOW" you should be able to associate them with the right Ogre::Window
    SNiLD
    @SNiLD
    don't understand how, but i'll look into it tomorrow... right now RenderWindow->isClosed() etc is in desynch with the actual state of the window because it doens't get those events
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    @Swarthon OGRECave/ogre#910
    Louis Vanhaelewyn
    @Swarthon
    Thank you
    xuke
    @825126369
    Thank you
    SNiLD
    @SNiLD
    the DefWindowProc assigned at OgreWin32Window.cpp will eat the WM_CLOSE event and it won't ever come to the messagePump loop... https://docs.microsoft.com/en-us/windows/desktop/winmsg/wm-close
    SNiLD
    @SNiLD
    maybe the WndProc pointer could be passed to Win32Window::create as miscParams
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    sounds like a viable solution
    but then again you could just pass externalWindowHandle for a cross-platform solution..
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    Hi guys, it's just me or the forums are a bit broken today?
    clicking on links brings a lot of server timeouts
    Matías N. Goldberg
    @matiasgoldberg_twitter
    I am getting the same issue, Pavel told me he installed a request limiter; it appears it is waaaaayy too aggressive
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    yeah, it is just impossible to browse
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    seem that it worked fine for a minute, but I tried just to get the preview of a post I'm writing, and I have timeouts again...
    Matías N. Goldberg
    @matiasgoldberg_twitter
    Pavel relaxed the blocking.
    Did that timeout happen seconds before you posted? Or were you talking about your past experience?
    Because it was relaxed by the time you made that last post
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    I haven't been able to post
    I hit "preview" to check if I haven't done anything silly in the bbcode markup, and It never loaded the preview
    Matías N. Goldberg
    @matiasgoldberg_twitter
    Even now?
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    right now it does
    Matías N. Goldberg
    @matiasgoldberg_twitter
    It should be ok now as it is relaxed. But let us know if you have more incidents
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    thanks :smile:
    Don't worry, if anything doesn't work, I will complain :wink:
    Mh
    well
    I was able to like, load one page or two
    before getting timeouts again
    Matías N. Goldberg
    @matiasgoldberg_twitter
    @paroj ^^
    Arthur Brainville
    @Ybalrid
    basically it works if I wait several minutes between each click on the forum xD
    Pavel Rojtberg
    @paroj
    I set it to max 100 requests in 10s now