Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    Victor Olex
    @agilevic
    looks fine, maybe db_schema is unnecesarry
    from what I recall in MySQL there are no "schemas" just databases
    Seva Feldman
    @felka

    Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.

    mysql> use bi;
    ERROR 1049 (42000): Unknown database 'bi'
    mysql> use BI;
    Reading table information for completion of table and column names
    You can turn off this feature to get a quicker startup with -A

    Database changed
    mysql>

    this is mysql client output
    so you can see BI db exists
    Victor Olex
    @agilevic
    yes, I can see that
    any clues in /var/log/slashdb ?
    Seva Feldman
    @felka
    Couldn't load model BI due to OperationalError. (_mysql_exceptions.OperationalError) (1049, "Unknown database 'bi'") [SQL: u'SHOW FULL TABLES FROM bi'] (Background on this error at: http://sqlalche.me/e/e3q8)
    that is . an output . from UI
    Victor Olex
    @agilevic
    oi
    ok
    Seva Feldman
    @felka
    no you can see bi in lower case . while defined in upper case
    Victor Olex
    @agilevic
    yes, I see that.
    I am not sure why it changes to lower case
    Seva Feldman
    @felka
    is there a cache for DB configuration?
    Victor Olex
    @agilevic
    let's disconnect, clear the schema field from the db config screen and connect again
    Seva Feldman
    @felka
    ok
    changed it to null
    ok?
    Victor Olex
    @agilevic
    word "null" or just left empty form?
    Michal Dobrzanski
    @mdobrzanski
    I've tried with mysql on our beta and the error message contained database name with letter case preserved.
    Seva Feldman
    @felka
    i see that proper value is null not empty
    ok after putting null in schema connection and autodiscovery worked
    Michal Dobrzanski
    @mdobrzanski
    @felka, have you disconnected and connected again after making changes to config?
    Victor Olex
    @agilevic
    OK, good
    so they entry into the schema was the problem
    Seva Feldman
    @felka
    look like
    Victor Olex
    @agilevic
    @felka you are confusing me with this null. are you editing the yaml file by hand or using the gui?
    Seva Feldman
    @felka
    by hand
    Victor Olex
    @agilevic
    @mdobrzanski another ticket - hide the schame field when MySQL is database type
    Michal Dobrzanski
    @mdobrzanski
    It's hidden...
    Victor Olex
    @agilevic
    OK
    so @felka , when you edit this by hand you have restart the service
    Seva Feldman
    @felka
    it is hidden in UI but populated in conf file
    Victor Olex
    @agilevic
    I mean you don't HAVE to but the behavior is not certain
    @felka I see. interesting how it got there in the first place
    Seva Feldman
    @felka
    it is populated
    i will create new connection
    Victor Olex
    @agilevic
    yeah, let's do that
    also let's dot this first
    service slashdb restart
    in shell
    Seva Feldman
    @felka
    did already
    Victor Olex
    @agilevic
    you're good
    and fast
    Seva Feldman
    @felka
    figured it out few days ago :-)
    ok first . of all new connection contain schema
    in mysql type
    edit does not contains it
    Victor Olex
    @agilevic
    it will but should be null