Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    Seva Feldman
    @felka
    is there a cache for DB configuration?
    Victor Olex
    @agilevic
    let's disconnect, clear the schema field from the db config screen and connect again
    Seva Feldman
    @felka
    ok
    changed it to null
    ok?
    Victor Olex
    @agilevic
    word "null" or just left empty form?
    Michal Dobrzanski
    @mdobrzanski
    I've tried with mysql on our beta and the error message contained database name with letter case preserved.
    Seva Feldman
    @felka
    i see that proper value is null not empty
    ok after putting null in schema connection and autodiscovery worked
    Michal Dobrzanski
    @mdobrzanski
    @felka, have you disconnected and connected again after making changes to config?
    Victor Olex
    @agilevic
    OK, good
    so they entry into the schema was the problem
    Seva Feldman
    @felka
    look like
    Victor Olex
    @agilevic
    @felka you are confusing me with this null. are you editing the yaml file by hand or using the gui?
    Seva Feldman
    @felka
    by hand
    Victor Olex
    @agilevic
    @mdobrzanski another ticket - hide the schame field when MySQL is database type
    Michal Dobrzanski
    @mdobrzanski
    It's hidden...
    Victor Olex
    @agilevic
    OK
    so @felka , when you edit this by hand you have restart the service
    Seva Feldman
    @felka
    it is hidden in UI but populated in conf file
    Victor Olex
    @agilevic
    I mean you don't HAVE to but the behavior is not certain
    @felka I see. interesting how it got there in the first place
    Seva Feldman
    @felka
    it is populated
    i will create new connection
    Victor Olex
    @agilevic
    yeah, let's do that
    also let's dot this first
    service slashdb restart
    in shell
    Seva Feldman
    @felka
    did already
    Victor Olex
    @agilevic
    you're good
    and fast
    Seva Feldman
    @felka
    figured it out few days ago :-)
    ok first . of all new connection contain schema
    in mysql type
    edit does not contains it
    Victor Olex
    @agilevic
    it will but should be null
    the GUI will not show that field
    maybe
    what happened
    you mistakenly selecte MSSQL and put the schema and then changed type to MySQL
    Seva Feldman
    @felka
    how do i attach pic here?
    Victor Olex
    @agilevic
    whatever happened doesn't much matter, but when creating a new connection to MySQL the GUI won't show the schema field and the config yaml file should end up with a null
    copy / paste
    Seva Feldman
    @felka
    image.png
    hehe it will :-)
    Victor Olex
    @agilevic
    OK, so @mdobrzanski are you seeing this? there's a bug in your wizard
    Seva Feldman
    @felka
    but edit does not contain schema
    Victor Olex
    @agilevic
    right, because that wizard is a brand new thing
    Seva Feldman
    @felka
    Folks that a LOT for help
    now my devs can continue with PoC