Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • May 02 2020 19:29
    apurvamayank closed #2
  • Nov 05 2017 03:09

    kordless on master

    WARNING" (compare)

  • Nov 05 2017 03:08

    kordless on master

    adding pike in (compare)

  • Mar 16 2016 06:49
    manishprabhu812 commented #35
  • Feb 19 2016 10:46
    vivek779 commented #39
  • Feb 19 2016 09:27
    vivek779 opened #39
  • Feb 18 2016 11:14
    PauraviW commented #38
  • Feb 18 2016 11:11
    vivek779 commented #38
  • Feb 18 2016 11:09
    vivek779 closed #38
  • Feb 18 2016 09:44
    vivek779 opened #38
  • Dec 18 2015 14:49
    PauraviW commented #37
  • Dec 15 2015 23:59
    sandy6768 opened #37
  • Jun 12 2015 03:50
    vince67 closed #11
  • Jan 05 2015 16:09
    msporny opened #36
  • Nov 28 2014 10:30
    atuljain opened #35
  • Nov 24 2014 21:43
    eugene-goldberg opened #34
  • Nov 02 2014 19:30
    timfallmk synchronize #33
  • Oct 30 2014 21:22
    timfallmk synchronize #33
  • Oct 29 2014 19:50
    timfallmk synchronize #33
  • Oct 29 2014 19:49
    timfallmk synchronize #33
Коrd Campbell
@kordless
while the metadata host is important for booting things, it’s (probably) not used much for configuring the network. the iptable entry may refer to the host in question (by default it’s 169.254.169.254) but I can’t imagine why it would break on that
right, i understand it is working now, but it could still be something else
given this is the first i’ve heard of it, i’m thinking it’s something specific to your particular network setup
Kurt Sussman
@neophiliac
It's certainly possible.
Коrd Campbell
@kordless
which may or may not be related to the metadata_host entry
that’s the list of defaults and settings related to the metadata service
let me look at the nova code real quick
Kurt Sussman
@neophiliac
Maybe 'eth#' is hardcoded somewhere? I'm not sure why mine switches to 'em#'; Ubuntu does that on boot and I haven't chased it down yet. Other than that, it's pretty vanilla.
Ah, the iptable syntax error comes because the config setting is concatenated with the 'ACCEPT' and because the config setting is missing, it concatenates the error message with the 'ACCEPT' string. That is in fact an invalid iptables command line.
Коrd Campbell
@kordless
likely location of the issue - this was changed 8 days ago
and would explain why setting it to 127 works
Kurt Sussman
@neophiliac
Interesting. Good find.
Коrd Campbell
@kordless
you as well
Kurt Sussman
@neophiliac
BTW, thanks for the scripts; they do make it really easy to get OpenStack up and running.
Коrd Campbell
@kordless
i think you are right about the concat issue
what are you using openstack for?
Kurt Sussman
@neophiliac
Currently just exploring. I want to get my own services off Proxmox (OpenVZ) at some point though, and I want to have a standar API for things like orchestration and monitoring.
Коrd Campbell
@kordless
i’ll run an install later today and see what happends
not 100% certain that code is at fault - the default gets set to my_ip at the top
so, if metadata_host!=127.0.0.1 you should have a valid string in there
if you are so inclined, you could stick a debug logging statement in there and see what it’s trying to run
Kurt Sussman
@neophiliac
OK. I'll build a VM and try it next week; waiting for a plane now and don't really have time to complete it.
Коrd Campbell
@kordless
lol
hope you aren’t going to chicago
Kurt Sussman
@neophiliac
Nope, Portland, OR. From San Jose. My Alaska flight was canceled so they put me on a Southwest filght and gave me a free drink coupon. Go Alaska!
z900collector
@z900collector
G'Day - anyone online?
Its saturday here so I am not at work and not inclined to login into work. I have a question about the br100 bridge... my ifconfig shows virbr0 should this be used in the nova.conf file or is br100 a logical bridge setup by openstack? I also have the dreaded "No Host available " error which means I can never start an instance. Server, Dell 2950 with ubuntu 14.04 fresh build and instructions followed from StackGeek web page.
Коrd Campbell
@kordless
dumping logs would help
you won’t get a br100 until an instance starts
check /var/log/nova/
z900collector
@z900collector
OK - will gather logs this week after I change back setting to br100
Коrd Campbell
@kordless
cool
z900collector
@z900collector
What is the process to remove a compute node and what is the process to remove compute capability from a controller node (originally setup as 1 server to do everything)?
Коrd Campbell
@kordless
there are a few commands for seeing compute nodes from the console. doing a nova help will get you a list of commands. as for removing them, see: http://blog.changbin.org/2014/07/removedeletedecommission-compute-node.html. there’s not a good way to do this from the UI/command line at this time.
radiofreekruzr
@radiofreekruzr
this chat is getting bigger!
z900collector
@z900collector
Kord is very helpful! I finally have a working rig. did a write up at http://z900collector.wordpress.com/2014/10/01/openstack-trials-and-tribulation/
Коrd Campbell
@kordless
awesome
robayet
@robayet
thanks..do anyone have experiece with block live migration set up with icehouse?
Atul
@atuljain
Hello #kordless , i am getting error during ./openstack_keystone.sh , please see #35
Raj Ranjan
@selftaught91
Is this room open for questions related to openstack taskflow
Andrés Álvarez
@aalvrz
Hello everyone, is this room for OpenStack related discussion ?
shawn
@netw0rm
hello
shoufengwei
@wsf1990
Hello everyone,Dose somebody use fuel to deploy openstack?
When I deploy it,It's error when reboot node.the node cant start from ubuntu
Amir.zsh
@Amir-zsh
hi
i have a openstack newton deployment and i'm looking for a way for real-time monitoring it. horizon resource usage doesn't give an acceptable interface for this purspose.
any suggestions?
Mohamed Younes Kasmi
@kmyounes
hello all, what do you use for backup/restore openstack?
Özge
@ozgecan
Do you have snapshot?
Neeraj Dhiman
@veris-neerajdhiman
Hi