Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Jun 18 18:48
    e-Evolution commented #3424
  • Jun 18 17:29
    niclopup commented #3424
  • Jun 18 11:58
    GKTechy commented #2335
  • Jun 17 20:00
    e-Evolution commented #2335
  • Jun 17 15:41
    yamelsenih synchronize #3480
  • Jun 17 12:45
    EdwinBetanc0urt review_requested #3490
  • Jun 17 08:54
    GKTechy commented #2335
  • Jun 16 17:18
    marekmosiewicz commented #3477
  • Jun 16 11:23
    marekmosiewicz commented #3477
  • Jun 15 07:25
    mathias7777 starred adempiere/adempiere
  • Jun 15 07:25
    pangPython starred adempiere/adempiere
  • Jun 14 04:24
    EdwinBetanc0urt synchronize #3490
  • Jun 14 03:33
    EdwinBetanc0urt commented #3490
  • Jun 14 03:29
    EdwinBetanc0urt synchronize #3490
  • Jun 13 22:53
    yamelsenih commented #3490
  • Jun 13 22:50
    EdwinBetanc0urt commented #3490
  • Jun 13 22:31
    EdwinBetanc0urt commented #3490
  • Jun 13 22:19
    yamelsenih commented #3490
  • Jun 13 22:19
    yamelsenih labeled #3490
  • Jun 13 22:19
    yamelsenih assigned #3490
DulipKumara
@DulipKumara
in the lines can see
12:26:17,088 WARN [ServiceController] Problem starting service jboss:service=NamingBeanImpl
javax.naming.NoInitialContextException: Need to specify class name in environment or system property, or as an applet parameter, or in an application resource file: java.naming.factory.initial
But bottom of the lines can see---
12:26:22,505 INFO [Server] JBoss (MX MicroKernel) [4.2.3.GA (build: SVNTag=JBoss_4_2_3_GA date=200807181417)] Started in 7s:803ms
But webui client doesn't work.How to fix this issue please help on this.
Horacio
@piracio
did you check the ports are open ? disable the firewall and check the application server.
DulipKumara
@DulipKumara
Hi .. I have checked 8080 is opened . But same issue.
Also checked with off Windows firewall . But same issue.
e-Evolution
@e-Evolution
@DulipKumara do you run RUN_ImportAdempiere.sh/bat
DulipKumara
@DulipKumara
Yes i done it..Normal adempiere client can be run without any issue.
this is happening when running RUN_Server2.bat file .
result of that i couldn't run adempiere webui option.
DulipKumara
@DulipKumara
i think there is an issue when running RUN_Server2.bat file on windows 2016.
Any one can say meaning of below message 12:26:17,088 WARN [ServiceController] Problem starting service jboss:service=NamingBeanImpl
javax.naming.NoInitialContextException: Need to specify class name in environment or system property, or as an applet parameter, or in an application resource file: java.naming.factory.initial
Horacio
@piracio
Check if you have something running on the port 8080.... netstat -na | findstr 8080
Marek Mosiewicz
@marekmosiewicz
@DulipKumara How do you start Adempiere ? Is it via RunServer2.bat in ADEMPIERE_HOME utils dir ?
e-Evolution
@e-Evolution
may be need some other config
Michael McKay
@mckayERP
@e-Evolution I responded to the comments - you need to configure the IDE to use the latest version of ant - 1.10.8 is what I have. JunitLauncher was added in 1.10.6.
e-Evolution
@e-Evolution
but the problem is that the project should be build from utils_dev/RUN_build.sh/bat and this faild
@mckayERP so I think you need update this library ./tools/lib/ant.jar
Michael McKay
@mckayERP
@e-Evolution Sorry Victor - I missed the necessary updates to the RUN_Build files. I just pushed an update to the pull request which add all the ANT libraries and fixes the RUN_Build scripts. The RUN_Build.bat and RUN_Build2.bat work on my machine. Can you test the .sh versions please?
pmdw
@pmdw

Hi All I am getting a proxy error and server not found for: http://www.adempiere.io/
502 proxy error Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /.

Reason: Error reading from remote server

1 reply
and for http://www.adempiere.net/
I get server not found
https://www.isitdownrightnow.com/adempiere.net.html
also reports the site is down.
pmdw
@pmdw

Hi All
I am trying to find out what changed in the Allocations in the update to Version: 3.9.3
Allocations created before the 3.9.3 update are giving problems.

Menu

  • Open Items
    -- View Allocations
    select allocation
    reset allocation direct

Result: delete #0

if voided:
ERROR: update or delete on table "fact_acct" violates foreign key constraint "factacct_factreconciliation" on table "fact_reconciliation"
Detail: Key (fact_acct_id)=(1004894) is still referenced from table "fact_reconciliation".

On the web UI it does not show the document type as allocation whereas on the java client it shows it.
When trying to void it on the web UI, the error given is: Fill in mandatory fields: Document Type
Any ideas what to check or how to fix this?
Thanks

Michael McKay
@mckayERP
@pmdw The link to the fact reconciliation is the issue. In the Performance Analysis section, you should see the Fact Reconciliation (manual) window. Use it to find the reconciled entries for that allocation and unreconcile them. Then you should be able to delete the allocation. Someone likely performed an automatic or manual reconciliation on that record in the past. When you search for the reconciled records, you should be able to see when.
pmdw
@pmdw
@mckayERP Thanks I will try this.
pmdw
@pmdw
image.png

I am still having a problem
I think it has something to do with the update to 3.9.3
Issue: subsequent to an update, two things changed:

  • numbering
  • document type added

Unreconciled allocations can still not be deleted. However, there is a difference:
the allocations with the new numbering sequence (starting 5...AL) and the document type allocation can be reset whereas the allocations with previous document sequencing (starting 2....) and missing document type cannot be reset.

I have done a test and set the old document type to Allocation in the database but this has not helped.

What we are trying to achieve: some of the allocations cannot be reconciled as due to currency differences the payments to not match the invoice. I would like to reset the allocations and allocate the currency difference to a charge to make it matching.

Diego Chavez
@Diego-18
Good afternoon I was recommended that for the integration of the code in adempiere with other developments to use a cgi, which is compatible or which could be used with adempiere?
I was checking the wiki but the links there are missing.
Michael McKay
@mckayERP
@pmdw Can you set your trace level to fine and post any errors you get when you try to reset the allocation?
@Diego-18 It depends on what you are trying to integrate. What is your goal?
Diego Chavez
@Diego-18
@mckayERP Good evening, I'm part of a team where we are several developers, each working on a local DB where we apply our customizations (add either a table, elements or fields within the system) to cover the requirements requested, when integrating everything into a DB in general conflicts occur with the sequence of id, I've been looking for a tool that allows me to integrate the changes of each take into account the sequence of id of the DB in general and not the local DB and establish them to make the insert, but I have not managed to find a solution. Is there any tool or recommendation that can be used?
Michael McKay
@mckayERP
@Diego-18 Yes. For the project as a whole, we use a CGI script for this. See the doc in http://wiki.adempiere.io/Centralized_ID_Management#For_Projects_with_Distributed_Developers. The same script can be used for a project. The source is here - https://sourceforge.net/p/adempiere/svn/HEAD/tree/contributions/stuff/POC_Central_System_IDs/.
If you do not have access to the central ID system, let me know. If you are making changes to dictionary items or will want to contribute your changes back to the community at some point, you should also be using the central ID system as well.
DulipKumara
@DulipKumara
Can anyone say that what is the recommended easy Linux version to install Adempiere . Ubuntu or Suse?
Mario Calderon
@marcalwestf
@DulipKumara I've used both and for our purposes, I see no difference between them. Others use CenOS, etc. It is a matter of taste, I believe.
e-Evolution
@e-Evolution
@DulipKumara I use debian 10 stable version, and work perfect
Marek Mosiewicz
@marekmosiewicz
@e-Evolution which jdk do you use ?
e-Evolution
@e-Evolution
@marekmosiewicz I currectly use https://adoptopenjdk.net
JDK 8
fincencius hasti mahardhika
@FincenciusHastiMahardhika333
Hello Sir , I want use Domain and upload ADempiere in Jelastic use Tomcat 8.5 there is any setting that need to requiered for that or use AWS , I run on local is nicely in my lapton with OS Ubuntu Focal Forsa 20.4 and my database in postgresql 13 , Apache Tomcat 8.5? For your Advice I'm so thankful
fincencius hasti mahardhika
@FincenciusHastiMahardhika333
and if i use localy or cloud with only OS Ubuntu Server with not setting set up how I edit this code :
Screenshot from 2021-01-15 08-55-14.png
I Use VPN hamachi for group join IP VPN
fincencius hasti mahardhika
@FincenciusHastiMahardhika333
Whats mean VPN propile is @Deprecated ?
fincencius hasti mahardhika
@FincenciusHastiMahardhika333
Oh , I get it , must create docker image , but that code wan or vpn must edit or not?
fincencius hasti mahardhika
@FincenciusHastiMahardhika333
but when I try localy , i cannot run in LAN, Wifi connection , even i use VPN Hamachi local cannot run too? i need some help sir, only run in my laptop but at network cannot
Michael McKay
@mckayERP
@FincenciusHastiMahardhika333 Are you successfully running docker on your laptop? If so, it should run equally well on a cloud server.
fincencius hasti mahardhika
@FincenciusHastiMahardhika333
no sir in my laptop run without docker , but manually without docker , thank sir , i will create with docker first