Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Oct 24 14:18
    mackonsti commented #464
  • Oct 23 03:09
    mishurov commented #57
  • Oct 22 20:19
    ben9923 commented #57
  • Oct 22 19:52

    kprinssu on master

    VoodooI2CControllerNub: Release… (compare)

  • Oct 22 19:52
    kprinssu closed #483
  • Oct 22 19:52
    kprinssu commented #483
  • Oct 21 13:29
    mishurov commented #57
  • Oct 21 13:14
    juico commented #57
  • Oct 21 07:37
    mishurov commented #57
  • Oct 19 22:18
    ben9923 commented #57
  • Oct 19 14:00

    kprinssu on master

    Don't rely on defaults defined … (compare)

  • Oct 19 14:00
    kprinssu closed #482
  • Oct 15 10:04
    sqlsec edited #474
  • Oct 15 05:01
    BradenJ6164 commented #474
  • Oct 15 05:01
    BradenJ6164 commented #474
  • Oct 13 18:04
    kprinssu commented #482
  • Oct 13 17:34
    ben9923 review_requested #482
  • Oct 13 06:25
    stevezhengshiqi opened #483
  • Oct 13 04:02
    williambj1 synchronize #482
  • Oct 13 03:55
    williambj1 opened #482
Peam269
@Peam269
maybe @tmbt78 , could you take a look at it? That would be very awesome :-)
I was using this SSDT-GPI0 to achieve this:
(which I modified by myself). I found it in another razer-15 github guide!
Chicchi7393
@Chicchi7393
Hi, i got the trackpad to work with a polling kext (i did not do the EFI) but if i drag and drop, when i release the left click sometimes it keeps dragging for some seconds, and then releases
how can i fix this?
Roger Carvalho
@rogerdcarvalho
Is there any way to disable screen rotation? On my device, whenever the screen would rotate 90 degrees it just shows a black screen.....
Josh
@jman985
@Peam269 @tmbt78 I think this might be our issue w/the Blade Stealth.
VoodooI2C/VoodooI2C#171
As mentioned by @1Revenger1 it appears to be an issue with the DSDT, which is fixed in Windows by an OS patch.
Peam269
@Peam269
@jman985 hm, sadly they said that they added a fix for this in the guide. Actually, im absolutely tired of trying to make this damn Touchpad to work. Right now, I am just waiting for some magic to happen or somebody to know how to fix our issue, because Testing stuff from other EFIs didn't do anything (yet) and I by myself am too dumb to look at logs & try to fix the errors xD. What I will do though is taking a look at the Issue in the linux Forum (linked in the #171 issue), maybe we can get some helpful Information using linux...
Peam269
@Peam269
@jman985 @tmbt78 Hm, maybe our Touchpad isn't the ELAN 0406... Look at the picture below:
touchpad-bus.PNG
tmbt78
@tmbt78
@Peam269 Hi and sorry for the delay in my answer! I already tried injecting SSCN and FCMN using the files i gave you at first because i already saw #171 issue
but this seems to have solved nothing
Could you try this new EFI and report back as usual with logs etc
Josh
@jman985
@tmbt78 yeah that's what I thought... @Peam my tpad is also the CUST0001..also not sure if this matters or not, but if I re-install Windows via USB boot drive, the tpad also does not work during installation - only when I install the drivers via Windows Updates does it start to work in Windows.
tmbt78
@tmbt78
well it matters a lot the HID name because until now i've always tried to make it works as ELAN0604 and that was simply impossibile if the HID Descriptor is another name
Peam269
@Peam269
@jman985 jup... I recognized that too. You need to Install all Windows Updates before the Touchpad starts to work (Windows Updates automatically installs the Touchpad drivers too). Razer hasn't got any Tochpad Drivers, so the only way to get it working is using Windows Updates (which worrys me a bit actually - considering support for Future Windows Versions) @tmbt78 thanks a lot for the EFI :) will test it right away and report :)
Peam269
@Peam269
@tmbt78 Okay, I tried it - didn't work yet (ofcourse I am always testing the trackpad functionality before taking logs :D)
but here are the debugging files (patchmatic, IOREG and dmesg of "Voodoo"):
tmbt78
@tmbt78
Ok , let's try something different
Peam269
@Peam269
@tmbt78 hm strange, I can't even boot to OpenCore. It says failed to read configuration. I will recreate the USB, maybe that's the issue!
Peam269
@Peam269
@tmbt78 Well, opencore not booting was my fault (something went wrong in the copying process I guess)
Here are the debugging files as usual :)
And sorry for the late answer :/
Oh and btw, the TPDXX (fake-touchpad) doesn't appear anymore in IOREG. But I guess that's correct because you told that you want to try something different
Josh
@jman985
@Peam269 you also mentioned user @schwxr was able to get his ICL Blade Stealth tpad working. I found his comment on this post here:
VoodooI2C/VoodooI2C#342
Peam269
@Peam269
@jman985 yeah, he mentions a CometLake fix he applied to get it working. I am wondering if that has been added to upstream already (I would think so, because IceLake has a lot more documentation nowadays). Maybe it's still worth it to try & apply the patch and see if our TPD0 tochpad appears in IOReg, but I don't really know how to do it ':D
Okay it seems like we don't need to add the IceLake pci ID for sure, because that post has been merged. But maybe trying to add the CML Patch will help...
m0d16l14n1
@m0d16l14n1
that CML patch was actually merged in master later, so you don't need to add it or "apply"
pci ids are good too
your problem with touchpad is probably that:
[ 5.600368]: VoodooI2CControllerNub::pci8086,34e8 SSCN not implemented in ACPI tables
[ 5.645561]: VoodooI2CControllerNub::pci8086,34e8 FMCN not implemented in ACPI tables
Some ASUS laptops for example need that to get touchpad working
Peam269
@Peam269
@m0d16l14n1 hm, the issue you posted here seems like missing pci id, doesn't it?
m0d16l14n1
@m0d16l14n1
nope
Peam269
@Peam269
oh, sorry i didn't read the "SSCN" and "FMCN" part, sorry xD
tmbt78
@tmbt78
@Peam269 The SSCN and FMCN shouldn't be there something in the SSDT i created is not working.
Apart from that most of the issues you have found as been already closed and merged so are not relevant anymore
Try this
Peam269
@Peam269
@tmbt78 I've tested it, but it's not working yet (not showing up in IOREG still), here as usual the logs:
nurdiny13
@nurdiny13

is it possible if i do ssdt gpio patching with osx not installed condition??
so I checked during installation whether the touchpad was working or not.

my laptop
i5 10300h comet lake
8gb ram.
already able to boot into os installation but not yet installed
trouchpad :
msft0001 syna0001 i2c hid

tmbt78
@tmbt78
@Peam269 Are you absolutely sure that your touchpad is on bus I2C1 right ?
i've tried something different but i'm quite sure it will not work ..
kingklick
@kingklick
@blankmac hey man, were you ever able to write a satellite kext for ALPS U1 device Ie.) 120B? So sick of using my touchpad as a mouse :( lastly, do you have a donation link I couldn't find it?
Josh
@jman985

i've tried something different but i'm quite sure it will not work ..

@tmbt78 @Peam269 ITS WORKING!!!! @tmbt78 thank you so much you are a true legend