These are chat archives for allegro/ralph

12th
Jan 2015
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 08:08
czesc:) Mateusz, jakby co to jestem
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 11:02
jest moze Mateusz?
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 11:59
?
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Jan 12 2015 12:00
Nie ma go
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 12:01
acha, a bedzie dzisiaj jeszcze?
a moze Ty Marcin bedziesz wiedzial:
This message was deleted
This message was deleted
(ralph)ralph@reseda:~$ ralph scrooge_sync --run-only='openstack_simple_usage'
...
[10:50:18] ERROR Invalid warehouse for site http://SITE/v2.0/: NAZWA_REGIONU
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Jan 12 2015 13:17
a ustawiłeś w settings NAZWA_REGIONU ?
brak settingsów na openstacka
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 13:19
OPENSTACK_SITES, OPENSTACK_TENANTS_MODELS,OPENSTACK_SIMPLE_USAGES,UNKNOWN_SERVICES_ENVIRONMENTS mam. inaczej w ogole by nie poszlo. czegos brakuje?
tak, nazwe regionu mam.
jeszcze potwierdzalem ja u naszego admina, ktory tym zarzadza
pytanie o co chodzi z tym warehouse? i czy ew. gdzies sie to konfiguruje
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Jan 12 2015 13:21
SITE / NAZWA_REGIONU w komunikacie o błędzie są zdefiniowane?
czy tak jak wkleiłeś
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 13:22
tak, oczywiscie
try:
warehouse = Warehouse.objects.get(name=region)
sprawdź czy masz w adminie Warehouse o nazwie takiej jak region
każdy element site['REGIONS’] powinien mieć warehouse o tej samej nazwie
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 13:24
a..ok takiego warehouse nie mam.
czy w takim razie wszyscy tenanci musza byc podpieci do tego warehouse, tak?
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 13:30
ok, poszlo
...
[14:14:11] INFO    2 usages saved, 2 total
[14:14:11] INFO    Done: OpenStack simple usages: 2 success, 2 total
teraz ost pytanie dot tego tematu. Skoro w Scrooge w Usages Report w metrykach o nazwach 'Openstack *' jest wszedzie 0, to oznacza, ze cos nie zadzialalo, cos nie jest skonfigurowane (po stronie Openstack'a) ?
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Jan 12 2015 14:10
zajrzyj do bazy
co zapisało w usages
bo widać że 2 zapisało usages z logów wynika
damian1976
@damian1976
Jan 12 2015 14:14
ok, jest ok, wyjasnione:)
to jeszcze jedna rzecz mi zostala niewyjasniona - kwestia wyliczania kosztow dla mohe usage type (kWh). Plugin zapisuje ladnie do bazy codziennie zucyzia. Mam zdefiniowane (poprzez admina) 'cost' dla calego roku dla tego typu. Uruchamiam Monthly Cost w Scrooge - jest ok, sam zielone ptaszki (http://dpaste.com/040V6ZX). Jednak Cost report pokazuje mi zawsze 0 dla tej metryki.