These are chat archives for allegro/ralph

19th
Sep 2016
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 14:50
@vi4m It does look like the installer works now
It does look like the postint script now tries to run the migrate script (which is great), but it errors if you don't have the the environment variables setup
might want to re-order the steps in your docs
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 14:56
Hi again, the API dude here :)
I managed to create virtualserver, ipaddress and ethernet via the API
but how do I "connect" a virtualserver to the ethernet, so that its his afterwards? same for ipaddress <-> ethernet
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:01
Hmm, however I'm getting a 500 error when I try to connect to the web page
I'm not connecting to the server from localhost and I see this in the log:
[19/Sep/2016 17:02:00] "GET / HTTP/1.1" 302 0 [19/Sep/2016 17:02:00] "GET /login/?next=/ HTTP/1.1" 500 27
I'm guessing this must be some sort of permissions issue
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Sep 19 2016 15:04
when you set DEBUG = true it will show particular error
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:04
see allegro/ralph#2193 for that, @EndlessTundra
(makes me wonder why switching on the DEBUG mode changes that, though ...)
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:07
haha, I was just going to ask that
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:08
anyway, I had that too, and now it works :)
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:08
hurray it works!
thanks for the help
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:09
not a good way, if you ask me, cos during install i thought :"heck, don't need debugging (yet), let's leave it disabled..."
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:09
yea... I'll put it on the list of oddities along with "Using environment variables instead of a config file"
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:10
also, did you find a startup script?
should continue working after reboot :)
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:10
haha, well I suppose we could be helpful instead of complaining
(though complaining is so much easier)
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:11
hm, I'm not good at bash, Windows guy here
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:11
I'm happy to add the config file feature, though I have no idea where to commit it
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:12
you need to do a pull request, methinks.... don't beat me
@vi4m can you give me a hint on how to connect ipaddresses to ethernets to virtualservers?
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 15:29
Is there a way to add ports to a network switch and then connect them to devices, other switches, etc
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Sep 19 2016 15:33
I will post example request when I come home :smile:
Pete
@kasim1r
Sep 19 2016 15:34
@EndlessTundra no, not yet, that's a future feature.
hehe, how questions are similar :)
EndlessTundra
@EndlessTundra
Sep 19 2016 16:17
haha
sorry one more feature question. Is there a way to get it to send a notification when service contracts are expiring?
gatvo
@gatvo
Sep 19 2016 18:44
I updated to 3.0.0-snapshot-20160919-7128, but am still not seeing the grid in the DC view =\
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Sep 19 2016 19:01
@gatvo can you create separate dc + dc room and new rack
and check if it's working on this data ?
gatvo
@gatvo
Sep 19 2016 21:50
I found out that the DC grid is limited to a 40x40 square and if the DC has more columns than 40, then the grid on it disappears completely.