by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
xliiv
@xliiv
ethernetlockdeleteform makes data in form readonly when _dhcp_expose_should_lock_fields is set to True
swb
@spencewb16_twitter
thank you @xliiv! you rock! :guitar:
xliiv
@xliiv
@spencewb16_twitter you're welcome
;P
hosfeld
@hosfeld
Hi all! Any chance to move an asset from backoffice to datacenter (or have an asset in both categtories?)
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
Zrzut ekranu 2016-12-15 o 14.19.24.png
oh, we don't have the opposite? mmm
xliiv
@xliiv
@vi4m @hosfeld both way conversion is possible.
if you look at back-office-asset then "convert to data center asset"
if you look at data-center-asset then "convert to back office asset"
Miriam Cox
@marzipanic
Hello. Is this a good place to inquire about installation troubleshooting?
(For Ralph)
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
you can ask here
Miriam Cox
@marzipanic
Thanks--
I am currently running Ubuntu 14.04.2 LTS and am trying to install Ralph, but there appears to be an issue installing ralph-core, related to permissions on the ralph_ng account (used automatically in the installation scripts to install a database also called ralph-ng).
When I run "sudo apt-get install ralph-core", I get the following error traceback:
_mysql_exceptions.OperationalError: (1045, "Access denied for user 'ralph_ng'@'localhost' (using password: YES)")
Any idea why access might be denied for that user? I checked the scripts, and it looks like it should be giving the ralph_ng account all privileges in the MySQL database
Just wondering if I need to run the "grant all" command manually through the MySQL interface...
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
yes, ralph_ng should have granted all privileges to the database
though we didn't mention about it in in the installation manual ;)
Miriam Cox
@marzipanic
Hmm. I guess I assumed that this would take care of itself since there appears to be a script in "vagrant/provisioning_scripts/init_mysql.sh" that handles set up of the ralph_ng database, and gives permissions
But I guess vagrant isn't running/
(since I didn't specifically set up or install vagrant) so the script probably doesn't execute?
Hmm. Yep. Sorry for the trouble! looks like i just needed to manually run the commands:
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
yeah :)
Miriam Cox
@marzipanic
"CREATE DATABASE ralph_ng DEFAULT CHARACTER SET 'utf8';" and "GRANT ALL ON ralph_ng.* TO ralph_ng@'%' IDENTIFIED BY 'ralph_ng';"
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
btw, you can improve our docs
Miriam Cox
@marzipanic
I can?
✪ vi4m Marcin Kliks
@vi4m
it will create pull request which we can accept, to fix this issue for new users
Zrzut ekranu 2016-12-15 o 17.35.01.png
and click
on the bottom
that's it
Zrzut ekranu 2016-12-15 o 17.35.46.png
Miriam Cox
@marzipanic
Thanks! I'm new to "Read The Docs" =)
Miriam Cox
@marzipanic
I am updating the installation docs as I go.
I've run into another error though
I try running Ralph using 'sudo ralph runserver 0.0.0.0:80' (instead of port 8000, so I can just type it in a browser)
And I am hitting Ralph, but I'm getting a 500 error back
Not sure how to go about troubleshooting this, since that is such a generic error
Basically, it's trying to visit "http://<ip address>/login/?next=/"
But something is failing there.
Here's the runserver output:
System check identified no issues (0 silenced).
December 15, 2016 - 18:07:22
Django version 1.8.17, using settings 'ralph.settings.prod'
Starting development server at http://0.0.0.0:80/
Quit the server with CONTROL-C.
[15/Dec/2016 18:08:05] "GET / HTTP/1.1" 302 0
[15/Dec/2016 18:08:05] "GET /login/?next=/ HTTP/1.1" 500 27
[15/Dec/2016 18:08:05] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 85
[15/Dec/2016 18:08:27] "GET / HTTP/1.1" 302 0
[15/Dec/2016 18:08:27] "GET /login/?next=/ HTTP/1.1" 500 27
swb
@spencewb16_twitter
hey everyone - i am done making customizations i want for now. now i want to run the app for real instead of using ralph runserver 0.0.0.0:8000. what should i do? what is best practice?
Miriam Cox
@marzipanic
nginx or apache, I assume
swb, did you use Vagrant when installing ralph?
swb
@spencewb16_twitter
i did not
justinlos
@justinlos
Hi all, just have a quick question that I hope would be quick to answer. Regarding the usability of Ralph: WRT Racks, are there PDU specific options or should everything be added as an accessory at the moment?
I found some information in the github issues, and it pointed to the possibility, but I'm unaware of where to find the settings or visualizations.