Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    Shawn Edge
    @Edge_Man_twitter
    Looks like you need to correct your carthage setup.
    Polaris008
    @Polaris008
    Hi, we are automating a hybrid App with Appium. Currently, we are working on Android. According to Appium's doc, we need set the context to WebView's context before accessing WebView elements. But we found, even we don't changing to WebView context, we can still get the WebView elements and operate the elements in the native way (Appium Inspector also works fine in native way). So wants to know, why it works? Does Appium already support hybrid app without switching contexts? We haven't started on iOS so don't know if this way still works on iOS. We are afraid, someday this way doesn't work and we have to update our codes. Want to get some confirmation about this.
    sadhananda
    @sadhananda
    @Edge_Man_twitter its is stopping randomly..sometimes execution will stop with 15 min and sometimes after couple of hours
    Poovaraj Thangamariappan
    @poovaraj
    I am doing mobile automation testing using appium and I want to access mobile / iPad remotely in Mac system. Please let me know how to access iPad through remotely?
    Manikandan M G
    @mgmanikandan87
    @poovaraj - if you want to run the automation you can access thourgh jenkins master & slave concept
    run the test
    @Polaris008 - In Android depends on OS version & Chromium version if these are some latest version UIautomator will have access the webview elements
    you can try for some older os device like Android 5 or 6 version check the same script might not work there you need to handle the webview context
    Manikandan M G
    @mgmanikandan87
    1. Android OS version
    1. Chrominum version
    1. Uiautomator version
    depends on all above items
    Charlie Kurban
    @ckurban

    Hi all

    I am keep seeing below shown issue when I am trying to run my test :

    Execution of 0 spec files started at 2019-11-11T13:57:53.847Z
    
    2019-11-11T13:57:53.850Z INFO @wdio/cli:launcher: Run onPrepare hook
    2019-11-11T13:57:53.851Z ERROR @wdio/cli:launcher: Missing capabilities, exiting with failure
    2019-11-11T13:57:53.851Z INFO @wdio/cli:launcher: Run onComplete hook
    
    Spec Files:     0 passed, 0 total (0% completed) in 00:00:00 
    
    2019-11-11T13:57:53.852Z INFO @wdio/local-runner: Shutting down spawned worker
    2019-11-11T13:57:54.107Z INFO @wdio/local-runner: Waiting for 0 to shut down gracefully
    2019-11-11T13:57:54.107Z INFO @wdio/local-runner: shutting down
    Here is my shared config:
    exports.config = {
        // ====================
        // Runner and framework
        // Configuration
        // ====================
        runner: 'local',
        framework: 'cucumber',
        jasmineNodeOpts: {
            // Updated the timeout to 30 seconds due to possible longer appium calls
            // When using XPATH
            defaultTimeoutInterval: 90000,
        },
        sync: true,
        logLevel: 'verbose',
        deprecationWarnings: false,
        bail: 0,
        baseUrl: 'https://www.xxxx.co/',
        waitforTimeout: 10000,
        connectionRetryTimeout: 90000,
        connectionRetryCount: 3,
        reporters: ['spec'],
    
        // ====================
        // Appium Configuration
        // ====================
        services: ['appium'],
        appium: {
            // For options see
            // https://github.com/webdriverio/webdriverio/tree/master/packages/wdio-appium-service
            args: {
                // For arguments see
                // https://github.com/webdriverio/webdriverio/tree/master/packages/wdio-appium-service
            },
            command: 'appium'
        },
    
        port: 4723,
    
        // ====================
        // Some hooks
        // ====================
        beforeSession: (config, capabilities, specs) => {
            require('@babel/register');
        },
    };
    this is my app specific config :
    const { join } = require('path');
    const { config } = require('./main.conf');
    
    // ============
    // Specs
    // ============
    config.specs = [
        './tests/specs/app.forms.spec.js',
        // './tests/specs/**/app*.spec.js',
    ];
    
    // ============
    // Capabilities
    // ============
    // For all capabilities please check
    // http://appium.io/docs/en/writing-running-appium/caps/#general-capabilities
    config.capabilities = [
        {
            // The defaults you need to have in your config
            platformName: 'Android',
            maxInstances: 1,
            // For W3C the appium capabilities need to have an extension prefix
            // http://appium.io/docs/en/writing-running-appium/caps/
            // This is `appium:` for all Appium Capabilities which can be found here
            'appium:deviceName': 'Nexus_6_API_29',
            'appium:platformVersion': '10.0',
            'appium:orientation': 'PORTRAIT',
            // `automationName` will be mandatory, see
            // https://github.com/appium/appium/releases/tag/v1.13.0
            'appium:automationName': 'UiAutomator2',
            // The path to the app
            'appium:app': './app/Android-NativeDemoApp-0.2.1.apk',
            // 'appium:app': './app/android.apk',
            // 'appium:app': join(process.cwd(), './apps/Android-NativeDemoApp-0.2.1.apk'),
            // Read the reset strategies very well, they differ per platform, see
            // http://appium.io/docs/en/writing-running-appium/other/reset-strategies/
            'appium:noReset': true,
            'appium:newCommandTimeout': 240,
        },
    ];
    I have defined the capabilities, even though it is complaining about it:
    Missing capabilities, exiting with failure
    Manikandan M G
    @mgmanikandan87
    @ckurban - Post your appium logs
    Wim Selles
    @wswebcreation
    This problem is already solved
    Charlie Kurban
    @ckurban
    Yeah guys... it was down to the export file in app specific config... for future reference...
    rajeev2
    @rajeev2
    I am able to launch the mobile application in iOS 13 using "Appium 1.15.0-rc" and "Xcode 11.1" but I am unable to swipe-up the page in the application using Appium.
    Swipping script is working for all iOS version below iOS 13 (ie. until iOS v12.4.1).
    Anyone has any idea why it is happening.
    kotta0
    @kotta0
    Try to reduce the range of your swipe up function , I observed
    the same behaviour and believed the problem is with the screen range. Due to camera block. This workaround worked for me
    vikki
    @vikki
    Hi everyone. Does anyone know if it's possible to start an android app with appium using just the intentAction and URL as optionalIntentArguments ? I can get it to work via adb directly but I have to leave out the appPackage and appActivity, which are (I think!) mandatory with appium desktop app at least
    Polaris008
    @Polaris008
    @mgmanikandan87 Thanks for the explanation. Does this mean Appium has supported
    Polaris008
    @Polaris008
    @maheswaranunni sorry, type with monile , didn't complete and sent. Does this mean, Appium has supported WebView natively, or at least, is trying to make hybrid automation easier? And is there the same behavior against hybrid on iOS with Appium?
    Manikandan M G
    @mgmanikandan87
    @Polaris008 - Yes, Appium support this
    Polaris008
    @Polaris008
    @mgmanikandan87 Thank you very much
    dineshchakravarthy5
    @dineshchakravarthy5
    Anyone upgraded Mac os to Catalina? How is appium compatibility with Catalina?
    Dinesh Kumar
    @DineshSV_gitlab
    Executing Appium through Sauce Labs require Android Studio ?
    Manikandan M G
    @mgmanikandan87
    @DineshSV_gitlab - no need
    Deepak Verma
    @dipakkumar1225

    HI Guys, Application get auto terminated after the TestCase.

    Appium Desktop Version: 1.15
    Node V12.13
    JRE: 8

    Here is the DesiredCapabilities which i am using.
    caps.setCapability("BROWSER_NAME", "");
    caps.setCapability("VERSION", "8.1.0");
    caps.setCapability("platformName", "Android");
    caps.setCapability("deviceName", "Emulator-5554");
    caps.setCapability("appPackage", "com.demo.demodemo");
    caps.setCapability("appActivity", "com.demo.demo.MainActivity");
    caps.setCapability("autoGrantPermissions", "true");
    caps.setCapability(MobileCapabilityType.NEW_COMMAND_TIMEOUT, "8000");
    caps.setCapability("fullReset", false);
    caps.setCapability("dontStopAppOnReset", true);
    caps.setCapability("skipDeviceInitialization", false);
    caps.setCapability("newCommandTimeout", 1300);

    Charlie Kurban
    @ckurban
    @all Any one knows good Pixel Snapshotting tool - needs to be proven solution?
    dineshchakravarthy5
    @dineshchakravarthy5
    @jutamasJeab , How is appium compatibility with catalina? Have u encountered any issues? I wanted to update OS to catalina, let me know ur thoughts!
    jannylan
    @jannylan
    urgent help needed @all. I am testing iOS app with real device (iphone 8). clicked element is found but don't know why appium server return null
    Here's my setting:
    capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.AUTOMATION_NAME, "XCUITest");
        capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.DEVICE_NAME, "Janny's iPhone");
        capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.PLATFORM_NAME, "iOS");
        capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.PLATFORM_VERSION, "13.2.2");
        capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.UDID, "3443870793f29048f6f7b497b242683cbb0215bf");
        capabilities.setCapability(IOSMobileCapabilityType.BUNDLE_ID, "com.mobiltex.RMU1Config");
        capabilities.setCapability(IOSMobileCapabilityType.XCODE_ORG_ID, "ESBTLAG6BU"); 
        capabilities.setCapability(IOSMobileCapabilityType.XCODE_SIGNING_ID, "iPhone Developer"); 
        capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.NO_RESET, true);
        capabilities.setCapability("useNewWDA", true);
    
        capabilities.setCapability("unexpectedAlertBehaviour", "accept");
        capabilities.setCapability("safariAllowPopups", "true");
        capabilities.setCapability("autoGrantPermissions", "true");
        capabilities.setCapability("autoAcceptAlerts", "true");
    
    
        URL url = new URL("http://192.168.1.226:4790/wd/hub");
        driver = new AppiumDriver<MobileElement>(url, capabilities);
    jannylan
    @jannylan
    The app is successfully loaded, clicked on a button (the button's element id is found), but got appium server response with null value.
    here's the appium server log:
    [info] [HTTP] {"using":"xpath","value":"//[@name='Connect to RMU1']"}
    [debug] [W3C (9e267990)] Calling AppiumDriver.findElement() with args: ["xpath","//
    [@name='Connect to RMU1']","9e267990-f672-490b-b900-92a0761d509e"]
    [debug] [XCUITest] Executing command 'findElement'
    [debug] [BaseDriver] Valid locator strategies for this request: xpath, id, name, class name, -ios predicate string, -ios class chain, accessibility id
    [debug] [BaseDriver] Waiting up to 10000 ms for condition
    [debug] [WD Proxy] Matched '/element' to command name 'findElement'
    [debug] [WD Proxy] Proxying [POST /element] to [POST http://localhost:8100/session/46E8B15D-2D33-4954-B509-4805E05D432A/element] with body: {"using":"xpath","value":"//*[@name='Connect to RMU1']"}[debug] [WD Proxy] Got response with status 200: {"value":{"ELEMENT":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000","element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000"},"sessionId":"46E8B15D-2D33-4954-B509-4805E05D432A"}
    [debug] [W3C (9e267990)] Responding to client with driver.findElement() result: {"element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000","ELEMENT":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000"}
    [info] [HTTP] <-- POST /wd/hub/session/9e267990-f672-490b-b900-92a0761d509e/element 200 1774 ms - 137
    [info] [HTTP]
    [info] [HTTP] --> POST /wd/hub/session/9e267990-f672-490b-b900-92a0761d509e/actions
    [info] [HTTP] {"actions":[{"id":"default mouse","type":"pointer","parameters":{"pointerType":"mouse"},"actions":[{"duration":100,"x":0,"y":0,"type":"pointerMove","origin":{"ELEMENT":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000","element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000"}},{"button":0,"type":"pointerDown"},{"button":0,"type":"pointerUp"}]}]}
    [debug] [W3C (9e267990)] Calling AppiumDriver.performActions() with args: [[{"id":"default mouse","type":"pointer","parameters":{"pointerType":"mouse"},"actions":[{"duration":100,"x":0,"y":0,"type":"pointerMove","origin":{"ELEMENT":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000","element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000"}},{"button":0,"type":"pointerDown"},{"button":0,"type":"pointerUp"}]}],"9e267990-f672-490b-b900-92a0761d509e"]
    [debug] [XCUITest] Executing command 'performActions'
    [debug] [XCUITest] Received the following W3C actions: [
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "id": "default mouse",
    [debug] [XCUITest] "type": "pointer",
    [debug] [XCUITest] "parameters": {
    [debug] [XCUITest] "pointerType": "mouse"
    [debug] [XCUITest] },
    [debug] [XCUITest] "actions": [
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "duration": 100,
    [debug] [XCUITest] "x": 0,
    [debug] [XCUITest] "y": 0,
    [debug] [XCUITest] "type": "pointerMove",
    [debug] [XCUITest] "origin": {
    [debug] [XCUITest] "ELEMENT": "19000000-0000-0000-D00E-000000000000",
    [debug] [XCUITest] "element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf": "19000000-0000-0000-D00E-000000000000"
    [debug] [XCUITest] }
    [debug] [XCUITest] },
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "button": 0,
    [debug] [XCUITest] "type": "pointerDown"
    [debug] [XCUITest] },
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "button": 0,
    [debug] [XCUITest] "type": "pointerUp"
    [debug] [XCUITest] }
    [debug] [XCUITest] ]
    [debug] [XCUITest] }
    [debug] [XCUITest] ]
    [debug] [XCUITest] Preprocessed actions: [
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "id": "default mouse",
    [debug] [XCUITest] "type": "pointer",
    [debug] [XCUITest] "parameters": {
    [debug] [XCUITest] "pointerType": "touch"
    [debug] [XCUITest] },
    [debug] [XCUITest] "actions": [
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "duration": 100,
    [debug] [XCUITest] "x": 0,
    [debug] [XCUITest] "y": 0,
    [debug] [XCUITest] "type": "pointerMove",
    [debug] [XCUITest] "origin": {
    [debug] [XCUITest] "ELEMENT": "19000000-0000-0000-D00E-000000000000",
    [debug] [XCUITest] "element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf": "19000000-0000-0000-D00E-000000000000"
    [debug] [XCUITest] }
    [debug] [XCUITest] },
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "button": 0,
    [debug] [XCUITest] "type": "pointerDown"
    [debug] [XCUITest] },
    [debug] [XCUITest] {
    [debug] [XCUITest] "button": 0,
    [debug] [XCUITest] "type": "pointerUp"
    [debug] [XCUITest] }
    [debug] [XCUITest] ]
    [debug] [XCUITest] }
    [debug] [XCUITest] ]
    [debug] [WD Proxy] Matched '/actions' to command name 'performActions'
    [debug] [WD Proxy] Proxying [POST /actions] to [POST http://localhost:8100/session/46E8B15D-2D33-4954-B509-4805E05D432A/actions] with body: {"actions":[{"id":"default mouse","type":"pointer","parameters":{"pointerType":"touch"},"actions":[{"duration":100,"x":0,"y":0,"type":"pointerMove","origin":{"element-6066-11e4-a52e-4f735466cecf":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000","ELEMENT":"19000000-0000-0000-D00E-000000000000"}},{"button":0,"type":"pointerDown"},{"button":0,"type":"pointerUp"}]}]}[debug] [WD Proxy] Got response with status 200: {"value":null,"sessionId":"46E8B15D-2D33-4954-B509-4805E05D432A"}
    [debug] [W3C (9e267990)] Responding to client with driver.performActions() result: null
    any idea why? It took me days to try to find out already
    Any help is appreciated. Thanks in advance!
    jannylan
    @jannylan
    It looks like appium can't handle iOS app's native popup properly, any idea please?
    Ranjith Samalla
    @Ranjithsamalla
    Native app please use WebDriveIO and appium
    WebdriverIO is the best tool for angular and react Web/ Native app
    Виктория
    @ViaMay
    hi! Maybe someone knows a way to automatically install widgets. I need to autotest them.
    jannylan
    @jannylan
    @Ranjithsamalla Thanks! I will try that!
    jannylan
    @jannylan

    @Ranjithsamalla I am new to appium automation for testing iOS real device, do you have any example on how to setup capabilities. Currently it's like this: "capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.AUTOMATION_NAME, "XCUITest");
    capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.DEVICE_NAME, "Janny's iPhone");
    capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.PLATFORM_NAME, "iOS");
    capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.PLATFORM_VERSION, "13.2.2");
    capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.UDID, "3443870793f29048f6f7b497b242683cbb0215bf");
    capabilities.setCapability(IOSMobileCapabilityType.BUNDLE_ID, "com.mobiltex.RMU1Config");
    capabilities.setCapability(IOSMobileCapabilityType.XCODE_ORG_ID, "ESBTLAG6BU");
    capabilities.setCapability(IOSMobileCapabilityType.XCODE_SIGNING_ID, "iPhone Developer");
    capabilities.setCapability(MobileCapabilityType.NO_RESET, true);
    capabilities.setCapability("useNewWDA", true);

    capabilities.setCapability("unexpectedAlertBehaviour", "accept");
    capabilities.setCapability("safariAllowPopups", "true");
    capabilities.setCapability("autoGrantPermissions", "true");
    capabilities.setCapability("autoAcceptAlerts", "true");

    "

    How to change the capabilities to use WebDriveIO please?