Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    and do you have a docker network interface too?
    Gullit Miranda
    @gullitmiranda
    remembering that the IP is the docker, in your case
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    try:
    dig dev.azk.io @172.17.0.1
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    should i add the google nameservers on the docker networek interface too?
    Gullit Miranda
    @gullitmiranda
    in my case, is pointing to the VM
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    kim@chips:~/git/taichi/taichi_rails$ dig dev.azk.io @172.17.0.1
    
    ; <<>> DiG 9.9.5-11ubuntu1.3-Ubuntu <<>> dev.azk.io @172.17.0.1
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 52393
    ;; flags: qr aa rd ra ad; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;dev.azk.io.            IN    A
    
    ;; ANSWER SECTION:
    dev.azk.io.        0    IN    A    172.17.0.1
    
    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 172.17.0.1#53(172.17.0.1)
    ;; WHEN: Fri Mar 25 17:08:19 GMT 2016
    ;; MSG SIZE  rcvd: 44
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    the problem is in the dns container: /
    Gullit Miranda
    @gullitmiranda
    what can we do to resolve @nuxlli?
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    ps aux | grep dns
    docker ps | grep dns
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    kim@chips:~/git/taichi/taichi_rails$ ps aux | grep dns
    root      5659  0.0  0.0   2440   420 ?        Ss   16:59   0:00 /bin/sh -c dnsmasq -p $DNS_PORT --no-daemon --address=/dev.azk.io/172.17.0.1
    root      5672  0.0  0.0   1724  1392 ?        S    16:59   0:00 dnsmasq -p 53 --no-daemon --address=/dev.azk.io/172.17.0.1
    kim       6020  0.0  0.0  13696  2144 pts/11   S+   17:10   0:00 grep --color=auto dns
    kim@chips:~/git/taichi/taichi_rails$ docker ps | grep dns
    1893a2304925        azukiapp/azktcl:0.0.2   "/bin/sh -c 'dnsmasq "   10 minutes ago      Up 10 minutes       172.17.0.1:53->53/udp, 80/tcp   dev.azk.io_type.daemon_mid.ce833fc9c9_sys.dns_seq.1_uid.021729b0f2
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    wait a minute..
    sorry, I messed up, dig managed to solve the problem is not in the container
    ;; ANSWER SECTION:
    dev.azk.io.        0    IN    A    172.17.0.1
    is correct
    we will try to force the nameserver in /etc/resolv.conf
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    currently its looking like this fyi
    kim@chips:~/git/taichi/taichi_rails$ cat /etc/resolv.conf 
    # Generated by NetworkManager
    nameserver 8.8.8.8
    nameserver 8.8.4.4
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    echo "nameserver 172.17.0.1" >> /etc/resolv.conf
    dig dev.azk.io
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    getting permissions denied when i sudo it, just have that one nameserver or add it to the end?
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    echo "nameserver 172.17.0.1" | sudo tee -a /etc/resolv.conf
    let's try both
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    kim@chips:~/git/taichi/taichi_rails$ dig dev.azk.io
    
    ; <<>> DiG 9.9.5-11ubuntu1.3-Ubuntu <<>> dev.azk.io
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 31138
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1
    
    ;; OPT PSEUDOSECTION:
    ; EDNS: version: 0, flags:; udp: 512
    ;; QUESTION SECTION:
    ;dev.azk.io.            IN    A
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    azk.io.            899    IN    SOA    ns-584.awsdns-09.net. awsdns-hostmaster.amazon.com. 1 7200 900 1209600 86400
    
    ;; Query time: 75 msec
    ;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
    ;; WHEN: Fri Mar 25 17:16:47 GMT 2016
    ;; MSG SIZE  rcvd: 123
    thats the failed one right?
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    at first my theory is: we are in Brazil and here the dns server 8.8.8.8 and 8.8.4.4 are slow to resolve, so the location dnsmasq responds correctly to dev.azk.io, but you should be in a region where they resolve more quickly than dev.azk.io does not exist :/
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    if i replcae the file with that dns server completely i get the right respnse but still nothing from the browser
    im in the uk :)
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    which browser you are using?
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    hah dns just stopped working oops
    chrome and firefox both
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    :/
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    oh a new error appears
    azk: System `taichi-school` not running
    azk: ↓ stopping `postgres` system, 1 instances...
    azk: Run system `taichi-school` return: (1), for command: ["bundle","exec","rails","server","--pid","/tmp/rails.pid","--port=3000","--binding=0.0.0.0"]:
    azk:  .taichi-school [log] >  => Booting Puma
    azk:  .taichi-school [log] >  => Rails 4.2.6 application starting in production on http://0.0.0.0:3000
    azk:  .taichi-school [log] >  => Run `rails server -h` for more startup options
    azk:  .taichi-school [log] >  => Ctrl-C to shutdown server
    azk:  .taichi-school [log] >  Exiting
    azk:  .taichi-school [log] >  /azk/bundler/ruby/2.3.0/gems/activerecord-4.2.6/lib/active_record/connection_adapters/postgresql_adapter.rb:651:in `initialize': could not translate host name "dev.azk.io" to address: Name or service not known (PG::ConnectionBad)
    probably the same problem
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    hmm in in wily not sure if it matters
    i already commented out the dnsmasq line
    gotta run to the shop back in 15
    really appreciat this!
    Gullit Miranda
    @gullitmiranda
    @kimadactyl it seems that the problem is more complicated, we will investigate more and give you a return.
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    wow thanks :) seems there must be Another Way
    you think its an ubuntu problem a 15.10 problem, something else? its a pretty clean install
    Gullit Miranda
    @gullitmiranda
    The @nuxlli was able to reproduce the error. let's look for a solution to this problem.
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    oh, amazing :D
    well not amazing but you know. makes me feel less stupid :)
    Gullit Miranda
    @gullitmiranda
    :joy: I know =D
    if the azk has not worked "amazing" needs improvement, it's not your fault
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    :D hahhhh
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    @kimadactyl let me know when you can test something, ok?
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    To test if this will work properly we will return to the normal state of the problem:
    # rollback
    echo "# Generated by NetworkManager" | sudo tee /etc/resolv.conf
    echo "nameserver 8.8.8.8" | sudo tee -a /etc/resolv.conf
    echo "nameserver 8.8.4.4" | sudo tee -a /etc/resolv.conf
    
    # restart azk agent
    azk agent stop
    sudo rm -rf /etc/resolver/dev.azk.io
    azk agent start
    
    # check results
    dig dev.azk.io
    dig dev.azk.io @172.17.0.1
    Dr Kim Foale
    @kimadactyl
    ook gimmie about 30 and ill try :)
    Everton Ribeiro
    @nuxlli
    # Now try this
    getent hosts dev.azk.io
    
    # Fix! It will change
    # this: hosts:          files resolver mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns
    # for : hosts:          files resolver [UNAVAIL=return] mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns
    sed -i -re "s/(hosts:.*\s{1,}resolver)(\s{1,}\[[^]|.]*\]){0,1}($|\s\w)(.*)/\1 [UNAVAIL=return]\3\4/; s/\s*$//;" /etc/nsswitch.conf
    
    # Test
    getent hosts dev.azk.io