Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
The_Aquabat
@TheAquabat
not official though
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
Hello guys, I wonder why the "bw generate --special" command only includes limited symbol characters but excluding "`~(){}[]|;:'"<>,.?/+-"?
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab

Oh I forgot to refer to symbel "_ and -"

Hello guys, I wonder why the "bw generate --special" command only includes limited symbol characters but excluding "`~(){}[]|;:'"<>,.?/+-"?

MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
Hello guys, I have edited some Non-English UTF-8 characters from web client and try to retrieve the item from CLI
But only to fetch some messy characters on Non-English UTF-8 parts.
Jonathan Underwood
@junderw
Check your terminal settings.
Can you copy-paste this echo command and does the output match the input or does it get garbled? @MasonTodd_gitlab
$ echo "あああああ"
あああああ
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab

Can you copy-paste this echo command and does the output match the input or does it get garbled? @MasonTodd_gitlab

$ echo "あああああ"
あああああ

I did as instructed and the result is matched with input command.

MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
However, when I add that exact Japanese string to my item notes field via web client, and then I fetch the latest item info from native Powershell on win10 1909 using $a = bw get item MY_ITEM_NAME; , only to get garbled string beneath.
……,"notes":"銇傘亗銇傘亗銇?,"favorite":false,……
Jonathan Underwood
@junderw

I used to use Japanese localized Windows (7), and everything would work. Then when I would bring work onto my Windows 7 PC I bought in the US, everything would get garbled. After digging into it, I found out Windows is stupid. Flipped a table, and just installed Japanese Windows 7 on my home PC too... lol.

Good luck with registry hell... :-(

btw I use Linux now, so no issues.
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
@junderw Thank you for your help anyway😃
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab

Finally, I turn on the Force using UTF-8 globally switch in the Region Option Tab of win10 system.

Many things go comfortable at once, only at a minor cost that a few trivial apps which haven't got updated for a long long while would display □ as placeholders for those erroneously displaying but still correctly pastable characters.

MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
Hey guys, how to debug the ambiguous error like this?
bw : Error parsing the encoded request data.
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
By trial-and-error method?
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
Oh I managed to crack it again.
AM
@am-oxipay
Hi all, I was just checkout out the Github issues for PostgreSQL support and I can see that this is a feature being actively worked on (to some degree). I've done sqlserver to postgres migrations quite a bit recently in my day job and I was wondering if / how I can assist. I don't want to duplicate effort and it looks like there was some consideration of migrating to EF
Can anyone give any guidance as to where I can start without going off in an undesired direction.
Kyle Spearrin
@kspearrin
We are looking to use EF instead so that we can support multiple database engines
We will have two data access repository implementations : one for sql server with dapper (what we have today) and one for EF
I’ve already stubbed out some EF implementations to get started but there is a lot to do still to mirror the sql server ones
AM
@am-oxipay
ok sweet, well is there a branch or something I should start looking it to contribute ?
Kyle Spearrin
@kspearrin
It’s in master
AM
@am-oxipay
ok, brilliant. I imagine it's quite time consuming but I'm happy to chip away at it
Kyle Spearrin
@kspearrin
Pretty much allt he work to be done can be found here: https://github.com/bitwarden/server/tree/master/src/Core/Repositories
There is a SqlServer folder and a EF folder
Are you proficient at EF?
AM
@am-oxipay
I would place myself in the advanced category, not claiming to be an expert but I am very familiar with Postgre and C#. I've just done a bunch of migrations from SQLServer to Postgre on projects that used EF
all of which appear to be working well in production
Kyle Spearrin
@kspearrin
ok awesome. better than me. the desire would be to support any DB engine that EF supports. Namely postgres and mysql/mariadb
which i dont think should be too much of any issue if we stick with C# querying with EF
AM
@am-oxipay
ok, well I am happy to validate both as I go along
I agree
it's generally quite portable
Kyle Spearrin
@kspearrin
EF implementations will be run in self-hosted environments with low usage (lite), while the sql server implementations will continue to be used for large scale performance-dependent scenarios like Bitwarden Cloud
AM
@am-oxipay
ok. as an aside we've noticed quite considerable performance increases with the postgres migrations. They are just EF with a different backend, so it's not quite the same and YMMV
but in terms of scale i replaced a very expensive sqlserver instance with what i thought was a very undersized postgres install only to get almost 2x the numbers in about 1/3 of our perf tests
obviously very load specifc
but I don't think we've had any migrations that haven't seen some performance increase on equivalent or lower specc'd hardware
AM
@am-oxipay
part of my enquiry for porting was that I wanted to spin up a demo instance for work to show them but there is a generic push to 'the cloud' and the bean counters aren't overly keen on more sqlserver instances
jpele-tis
@jpele-tis
Hello all, Do anyone know how to disable the auto update check of the Windows Desktop Bitwarden Application ? I've seen nothing in settings and in the "data.json" file.
I saw appear a "bitwarden-updater" folder in %localappdata%, with pre-downloaded update...
DemGiran
@DemGiran
good day to all of you
MasonTodd
@MasonTodd_gitlab
Is there a default "Edit-Restricted" mode on web client in case of sliding or will there be such functionality?
danktankk
@danktankk
hi all...
I am trying to get bitwarden to sign in on ESXi
i am using the correct email/password, but it is saying it is wrong
i basically have a browser in a VM i would like to use bitwarden in.
trying to use it as a chrome plugin
danktankk
@danktankk
i have it running in unraid and if I use the url to access bitwarden, it signs in fine, but it will not when using the chrome plugin
any ideas would be great