These are chat archives for collectiveaccess/support

30th
May 2016
Kehan Harman
@kehh
May 30 2016 01:12
@jessica-s Is it using the correct UI for that record type? Look under Preferences > Editing > User interfaces for objects - your customised editor should be listed there as the default for that account. Another thing to look at is access control for that role (Manage > Access Control > Roles > {Insert your role name here} > Object Editing > Edit Object). If they don't have access to editing then only the summary will show up.
@eriwm there should be an AuthController.php at app/controllers/system/AuthController.php
jessica-s
@jessica-s
May 30 2016 01:19
Hi @kehh, ok yep that solves it then - I thought if I clicked 'edit objects' in the access roles that would mean they could edit. But I clicked that, then changed all the metadata elements to 'read only' and it worked! Thank you so much, i knew it had to be something simple! :)
mrjayviper
@mrjayviper
May 30 2016 06:03
question on multipart_id_numbering.conf. I was having a looking at this file and it seems to contain only 1 variable (compared to say app.conf). I made a copy of the file to my conf/local folder. I want to modify the ID format for 1 but default for the rest. Can I just include the ID I want to reconfigure?
example: formas = { ca_objects{....} }
ca_object_lots, ca_occurences and etc have been deleted in the conf/local copy. Thank you. ps. I hope I was clear with my question.
ericwm
@eriwm
May 30 2016 08:51
Thanks for the info Kehan.
ericwm
@eriwm
May 30 2016 09:02
I have got a bit further now that when I try to connect to providence I get the CA logo in the top left corner of my browser with a text entry box underneath it but this is where the system hangs. I f I look in the apache2 error log I see this - PHP Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting ',' or ';' in /var/www/html/providence-develop/app/lib/core/Media/MediaViewerManager.php on line 49 .And this is a copy of that line 49 static $smediaviewerplugindir = __CA_LIB_DIR.'/core/Media/MediaViewers'; - I see that __CA_LIB_DIR is required once in the AuthController.php . Is it possible that this error is related.
ericwm
@eriwm
May 30 2016 13:42
Eureka - trashed everything on my harddrive - reinstalled 14.04LTS with all the latest updates, dowloaded providence-develop clone and installed. Now everything is working again. Thanks for all the advice.
ericwm
@eriwm
May 30 2016 15:16
Spoke too soon now have this error is appearing in my apache2 error log when trying to connect PHP Parse error: syntax error, unexpected '.', expecting ',' or ';' in /var/www/html/providence-develop/app/lib/core/Media/MediaViewerManager.php on line 49, referer: http://192.168.1.103/providence-develop/index.php/system/auth/login?redirect=http%3A%2F%2F192.168.1.103%2Fprovidence-develop%2Findex.php%2FDashboard%2FIndex%2Faction%2Flogin