These are chat archives for collectiveaccess/support

11th
Sep 2018
Kehan Harman
@kehh
Sep 11 2018 01:56
And another query - is it possible to move objects to a different hierarchy using the hierarchy location bundle?
(to be clear I want to move a first level child to a different root parent)
CollectiveAccess
@collectiveaccess
Sep 11 2018 03:03
@kehh Yes. Just search for the root you want to move it to.
Kehan Harman
@kehh
Sep 11 2018 03:04
Sweet thanks.
murchmurch
@murchmurch
Sep 11 2018 08:38

Hi! Im trying to import images into CA and extracting metadata using the EXIF tool. When i run the import i get this log: 2018-09-02 8:17:12 - INFO --> Found 2 files in directory 'H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia'

2018-04-20 8:18:41 - INFO --> Started import of H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia/UlfWickbom_text.jpg using mapping 1234
2018-04-20 8:18:41 - ERROR --> Could not read source H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia/UlfWickbom_text.jpg (format=exif)
2018-04-20 8:18:41 - INFO --> Importerade UlfWickbom_text.jpg som UlfWickbom_text.jpg

As you can see the Files are found in the folder but when the EXIF part of the operation is run it can no longer find the file:
2018-04-20 8:17:12 - INFO --> Found 2 files in directory 'H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia'
2018-04-20 8:18:41 - INFO --> Started import of H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia/UlfWickbom_text.jpg using mapping 1234
2018-04-20 8:18:41 - ERROR --> Could not read source H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia/UlfWickbom_text.jpg (format=exif)
2018-04-20 8:18:41 - INFO --> Importerade UlfWickbom_text.jpg som UlfWickbom_text.jpg

Do I have to specify something special in the mapping file for the file location to make it work? I get the same behavior on a Ubuntu system..
If i configure the media_metadata.conf file to import the metadata it works as a charm.. But this does not give me the specific specific control that the import file gives. Any ie whats going on?
I have created a Data mapping excell that has EXIF as Imput Format and im using the media import setting "Extract embedded metadat object using mapping"

Ant help would be much appreciated!!

naeemmuhammad
@naeemmuhammad
Sep 11 2018 08:39
Hi,
naeemmuhammad
@naeemmuhammad
Sep 11 2018 08:47
Hi,
It seems lookup fields are not working in advanced search. None of lookup fields are searching and shown list they are linked with. Lookup fields work fine at other places, such as object editor. I tested it on Collective Access demo site as well and found out that lookup fields are not working in advanced search. On demo site, when same field was changed to drop-down list it displayed the list in advanced search. I tested with 'Location Where Found' field (element_id=90). Anyone else experienced the same problem? And any solution to make lookup field work in advanced search?
Kehan Harman
@kehh
Sep 11 2018 08:48
@murchmurch do you have the exif php extension installed / enabled? If not then try enabling it, and if so try disabling it.
@naeemmuhammad check for JS errors in your console when opening the advanced search page.
naeemmuhammad
@naeemmuhammad
Sep 11 2018 08:54
@kehh ok i will. I tested them on different browsers just to make sure if it is a java script error or something else. But no success.
murchmurch
@murchmurch
Sep 11 2018 14:00

@kehh Im not quite sure how to enable it. I have it in the external_application.conf file :

Path to ExifTool binary (http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/)

exiftool_app = /usr/bin/exiftool
And the exiftool is in that directory. Do i have to do something else?

murchmurch
@murchmurch
Sep 11 2018 18:47
@kehh I think i solved it... it seems that the path should be the full path and the exe file:
/usr/bin/exiftool/exiftool seemed to have done the trick...
murchmurch
@murchmurch
Sep 11 2018 20:02

@kehh Unfortunately my windows installation still has the same problem, In the Application_config i have put in the path of the exiftool.ex :
Path to ExifTool binary (http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/)
exiftool_app = c:\temp\exiftool.exe
but in the log i get :
ERROR --> Could not read source H:/xampp/htdocs/providance17/import/mia/UlfWickbom_text.jpg (format=exif)

the JPG file is locataed at the correct URL

any ide?