Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    No, you don't have to do that.
    I'll push a 1.6.2 release this week
    Kehan Harman
    @kehh
    :+1:
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    @mstrnad The zip fix is now in the master-fix branch, which is the basis of 1.6.1; I expect to roll up a 1.6.2 branch tomorrow
    ericwm
    @eriwm
    Screenshot from 2016-09-07 16-31-32.jpg
    ericwm
    @eriwm
    Hi, Further to my earlier query regarding progress with 1.7 develop I obviously made an error with my version update. I have since corrected this and see that there is now a new version of the document viewer. I do however seem to have the same problem in that when I try to view a pdf document I cannot get the selected page to show in the main screen. I have attached a screen shot for info. Any advice would be appreciated thanks.
    Sophie
    @pinkfishies
    @eriwm We are actively testing the new viewer - when did you last update version 1.7?
    ericwm
    @eriwm
    @pinkfishies 5 September. I also noted that if I select (in media preferences) browser's (I am using Firefox) built in viewer 1.7 seems to default to its own viewer.
    Jeroen
    @teranex
    Hi. I'm hosting a Collective Access instance, but I'm running in some serious trouble with high load on the server. This seems to be related to image processing. I already changed to queue processing, and setup the cron job to process the queue, but it seems that this causes the server to get a very high load. Initially I was using ImageMagick but due to some colorprofile problems I switched to GD. Is there a possibility to completely disable the tilepic generation, and just view the original image instead?
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    Yeah, you can do that by modifying media_processing.conf to omit the tile pics versions
    and then edit media_display.conf to use versions other than tilepic for display
    Jeroen
    @teranex
    @collectiveaccess ok, i'll give that a try, thx
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    You might also want to try install GraphicsMagick + PHP gmagick
    it's much much faster than anything else
    Jeroen
    @teranex
    aha, that is also interesting , thx!
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    good luck
    Jeroen
    @teranex
    thx :)
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    @eriwm If your system predates the new viewer you'll need to reprocess your media to generate zoomable versions of each page
    ericwm
    @eriwm
    @collectiveaccess . Thanks for the feedback. I was uploading my media via "add media representation" in an editor screen I named "Object Description" This screen is one of four others under my "Add New Object" . Since my latest update I can no longer access the "Object Description" screen. When I click on this I get a blank screen with Save, Cancel and Delete in the top left hand corner. Now I cannot delete or upload new media via this UI anymore. any suggestions.
    stacia9904
    @stacia9904_twitter
    Our CA site is slow and crashy, and we're getting the following message: [Fri Sep 09 11:06:45.947020 2016] [:error] [pid 5132:tid 880] [client 188.143.232.13:48991] PHP Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in D:\Apache24\htdocs\app\lib\core\Db\mysql.php on line 298, referer: http://libraryarchives.arlingtonva.us/index.php/Search/advanced/objects Any ideas?
    Also The line 298 mentioned is this: if (!($r_res = mysql_query($vs_sql, $this->opr_db))) {
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    sounds like a database query is hanging
    I'd look at the MySQL log and process list
    stacia9904
    @stacia9904_twitter
    Hmm, nothing suspicious except perhaps: 2016-09-09 10:39:28 15504 [Note] InnoDB: The log sequence numbers 46823166251 and 46823166251 in ibdata files do not match the log sequence number 46824519938 in the ib_logfiles!
    2016-09-09 10:39:28 15504 [Note] InnoDB: Database was not shutdown normally!
    2016-09-09 10:39:28 15504 [Note] InnoDB: Starting crash recovery.
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    do show processlist
    are there processes hanging?
    stacia9904
    @stacia9904_twitter
    windows install - task manager shows top two processes:
    Mysqld.exe (32-bit) is using 24% CPU and 1,364,188K RAM
    Httpd.exe (32-bit) is using 0% CPU and 541,468K RAM
    cascedu
    @cascedu
    Hello, I'm having a bit of trouble with the objectSplitter during a Data Import (importing an XSLX file)...I'd like to have one of my source columns be split up into separate instances of the same metadata element: i.e. a record in the source column (S.W. Hason; R.T. Fuller) being split such that each of those two names becomes a separate "Name" value after an import. Right now, the mapping rule in my Excel importer spread looks like this: Mapping | 4 | ca_objects.names | objectSplitter | {"attributes":{"names":"^4"},"delimiter": ";"} but that throws me an error message. Am I missing a refinery parameter?
    thanks for any help...sorry if that was all a little confusing!
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    @stacia9904_twitter In the mysql client run show processlist and see what that reports
    GautierMichelin
    @gautiermichelin
    Hello
    just a quick issue on the 1.6.2 message : Version 1.6 maintenance release. A list of fixes can be found at http://clangers.collectiveaccess.org/jira/issues/?filter=1054
    Message from Jira on click : "filter doesn't exist or is private"
    Bests to everyone
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    Argh. It wasn't shared in JIRA. Just fixed it!
    GautierMichelin
    @gautiermichelin
    hi, still no luck here
    logged or not
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    Where is the link you're clicking on?
    GautierMichelin
    @gautiermichelin
    hi, it was a link on https://github.com/collectiveaccess/providence/releases/tag/1.6.2 but now everything is ok
    thanks
    ericwm
    @eriwm
    Hi, Some feedback on 1.7 develop (all of which could be due to my inexperience) (1)I updated my system using git pull etc. git status says I am up to date. (2) after update I was unable to access my Object Description Editor Screen, this turned out to be corrupted metadata elements (mine) which I had dragged onto the screen in my previous version. (3) This corruption was that hierarchical lists which I had assigned to specific object types had got mixed up i.e wrong list assigned to wrong object type. (4) I corrected this by deleting the whole editor screen, fixing the metadata elements then rebuilding the screen. (5) Could then access my Object Description Editor Screen but there is now a blank space where the Hierarchical List Display should be. The search box is still there and works ok..(6) I deleted my jpeg and pdf files I had uploaded with add media representation and then reloaded them. Prefrences set to "Use Browser PDF plug in or fall back to document viewer. (7) Can view the jpeg full screen in the viewer but pdf does not open in browser pdf plugin opens in CA viewer and I can only see the thumbnails at the bottom of the screen in bookviewer. . In scroll view I can get three pages in the main screen but no scrolling. (8) In high resolution screen it is impossible to read the little drop down menu at the bottom right hand corner of the screen. Hope this info is of some use to you.
    stacia9904
    @stacia9904_twitter
    yelto
    @yelto
    Hello, can we request a code to .po to transifex sync for translation purposes?
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    Sure
    We'll do it later today if time allows
    yelto
    @yelto
    Terrific, thanks, just trying to squeeze them in before 1.7... Incidentally, on the JIRA listing in the 1.6.2 announcement, some of the issues that show up were slated for 1.6.2, but are not marked as actually fixed in 1.6.2, maybe it would be safer to tighten up the listing filter.
    Julia
    @juliaweist
    @cascedu there are some issues with the syntax of your mapping, but I just want to confirm that objectSplitter is even the correct refinery. Are you trying to create S.W. Hason and R.T. Fuller as new related objects, or entities?
    If those are indeed meant to be objects, you need to only map them to ca_objects (not ca_objects.name). Then, in your parameters, you must include both a relationship type and an object type. There's no need to expressly map the name (that will be handled automatically by the splitter). For example, {
    "relationshipType": "related",
    "objectType": "your_type",
    "delimiter": ";",
    }
    alexanderkroh
    @alexanderkroh
    Hey y'all, I'm experiencing a strange problem on data imports, namely that the "Execute Data Import" button just doesn't execute. "Cancel" works fine, but you just can't even click on the "Execute" button. Data import works fine from caUtils
    I just updated to git 1.7 master as well, didn't change anything