Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    sterlingjenson
    @sterlingjenson
    @gnatih let me check if it's up . . . no, manual.collectiveaccess.org is also not working for me.
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    It's back up now
    sterlingjenson
    @sterlingjenson
    thanks
    Jayesh Gohel
    @gnatih
    @collectiveaccess thank you.
    Jayesh Gohel
    @gnatih
    I am trying to move a providence install to my local machine, and unable to get past the File "gettext.php" does not exist or class "gettext" was not found in the file error. The local machine is OSX, PHP@7.4 and httpd. Edit: A fresh installation also throws up the same error.
    CollectiveAccess
    @collectiveaccess
    @gnatih Where does this error appear? I've never see it before
    1 reply
    Terry Barker
    @teebark

    I've created a new view under About, as in:

    About

    archives.php

    archive.php contains:

    <?php

    MetaTagManager::setWindowTitle($this->request->config->get("app_display_name").": Archives");

    ?>

    <div class="row">
    
        <div class="col-sm-12">
    
            <H1><?php print _t("Archives"); ?></H1>
    
        </div>
    
    </div>

    But, when I try to access it with http://collections.louisahistory.org/About/archives

    Errors occurred when trying to access /About/archives/index.php:

    Invalid controller path

    Is there a setting that prevents that index.php from being attached?

    Matías Butelman
    @mbutel_twitter
    Ahora hay un foro para usuarios de habla hispana disponible en el sitio de Collective Access: https://collectiveaccess.org/support/index.php?p=/categories/spanish-language-users-group-para-usuarios-de-habla-hispana
    Jayesh Gohel
    @gnatih
    https://collectiveaccess.org works, but https://collectiveaccess.org/configuration does not. What is happening here?
    Kaiami
    @Kaiami
    Working on imports, and I posted in the forum, but no response. I've sorted out what the problem is, but not how to fix it. No matter what setting I choose for the existing record policy (be it merge_on_idno_and_preferred_labels or none), it is absolutely combining records based, it seems, on both the idno and the preferred labels. Separately. If it matches the preferred label anywhere, it merges the records. If it matches the idno anywhere, it merges the records. This is incredibly problematic. Note that we're on 1.7.11, but I don't see anything that leads me to believe 1.7.12 fixes this issue. Help!
    15 replies
    Ed Lemons
    @ed_lemons_twitter
    A question regarding Pawtucket (using 1.7.12), is there a way to create a permanent link to specific search or browse? If the corresponding link is copied with key reference, it works for a bit but it is not permanent. Thanks
    1 reply
    Kaiami
    @Kaiami
    Screen Shot 2021-08-24 at 1.19.00 PM.png
    Screen Shot 2021-08-24 at 1.19.00 PM.png
    BryanWWork
    @BryanWWork
    I have a question regarding Pawtucket and Provenance's search feature. My version of the CA software is configured for archives. I can create hierarchical relationships between different objects, so that I can have multiple 'item' object entries under one 'file' object entry. However, this also means that the shared standard search engine for both Pawtucket and Provenance will return all items associated with that hierarchy, even if I use a term that is applicable to only one of the items. I was wondering if there was a way to configure the search features so that this would not happen, allowing for more targeted item searches.
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    The JSON API to create a new record: How would you add interstitial data to this? Is there an example anywhere I can look at?
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    I also can't seem to view Interstitial data in the API...
    quiltedstars
    @quiltedstars
    Hiya, I'm trying to set up a carousel to display objects from collections. Because I've found it difficult to figure out doing that directly, I've set up the collection objects as a set (so it's not just one item (ie. the collection) in a public presentation, but all of the objects). When I try and work with the gallery slideshow, it just shows one picture for each set, when I want to get the gallery to scroll through a single public presentation. I think the way to change it is by adjusting va_sets and vn_sets and those sorts of codes in gallery_slideshow_html, but I have no idea what to change and everything I've done either breaks the site or doesn't have any affect. If anyone knows what vb/vn/va means that would be great help!!
    Ed Lemons
    @ed_lemons_twitter
    Does anybody know where I can edit the box that appears in the map of Pawtucket when you click an item? The image thumbnail is outside of the background.
    1 reply
    Matías Butelman
    @mbutel_twitter
    Can app/printTemplates/results/local overwrite /themes/default/views/find/Results/docx_results.php?
    We need to generate a text only list of wall labels so that the museum can modify the text and then print the document
    Karl Krägelin
    @karkraeg
    image.png
    image.png
    hmazz
    @hmazz
    Hi there, I just started and wanna create a website for my art, so how can I build it after baying a domain name?
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    @hmazz: what have you done so far? Have you installed and using CollectiveAccess Providence?
    hmazz
    @hmazz
    No, I just signed up, and feeling lost!
    Is it a must to download it? Can I just upload my work and build a webpage online without downloading it?
    @InfraRed:matrix.org
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    No, that's not what this software is for. It's for institutions to download and install for themselves. So you will need some hosting, either one that you manage or get a vendor to install and host it for you.
    If you're after something you can just upload work to and build a webpage, i suggest you look at Omeka.net
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    @hmazz: I am not sure if Omeka.net lets you bring your own domain name though.
    mkanjeta
    @mkanjeta
    hi
    autocomplete search not working please help
    hi
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    @mkanjeta: can you give any more information? Which search do you mean for instance?
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    @collectiveaccess: I have just tested out the new 3D object code you mentioned a while ago and pleased to say the new sidecar file works! I can view the 3D object in full. Thank you for your work on this.
    BryanWWork
    @BryanWWork
    Hi. I am currently dealing with 'Lock Wait Timeout Exceeded' errors on new uploads to my database. We are in version 1.7.12, and are using Imagick.
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    @BryanWWork: What OS and MySQL version are you using? Does this happen every time you try and upload media?
    1 reply
    EnekoSC
    @EnekoSC
    Hello everybody!
    I've been looking for info like about 2 days and I haven't found too much information about bundles. I want to edit a default bundle like ca_objects.preferred_labels or ca_objects_deaccession and add one metadata (a new one) to that bundle. I've read that those are special bundles.
    CA allows me to create a new container and add metadata to that container creating new attributes. I can edit this new container from Manage->Administration->Metadata elements but the 'default' bundles like ca_entities, ca_objects.preferred_labels, ca_objects.nonpreferred_labels etc aren't visible, just in the DB.
    Is there anything I can do to edit those bundles? I have CA 1.7
    Hope u are having a great day.
    thanks!
    2 replies
    Ed Lemons
    @ed_lemons_twitter
    Hello! Question: when exporting bundles via PDF Checklist, long texts are cut off after a certain amount of characters. Is there a way of extending this limit to include long texts?
    Infra|Red
    @InfraRed:matrix.org
    [m]
    Glad it was resolved.
    Jonas Rosland
    @jonasrosland
    Hi folks! Getting started with CollectiveAccess, so far I'm learning a lot and I've added a few items and collections to our setup. One thing I can't get working out of the box though is /Collections, it shows "No collections available" even if I have multiple collections marked as "accessible to public", and they are viewable through /Browse. Any ideas what I'm doing wrong?
    sterlingjenson
    @sterlingjenson
    @jonasrosland Welcome. The first step is to check if the objects are accessible to the public and the media is too
    I cannot tell you how many times I skipped one of those boxes
    Jonas Rosland
    @jonasrosland
    @sterlingjenson Yup! They're all publicly available. I can see them through the Browse>Collections, go into each item, see the media etc.
    Thread with some screenshots here to explain what I see
    Ok doesn't seem like I can post screenshots in a thread, so here goes.
    image.png
    image.png
    image.png