Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Oct 28 16:55
    javierm assigned #4200
  • Oct 28 16:49

    javierm on master

    Use labels for banner `web_sect… Group collection of checkboxes … Merge pull request #4200 from r… (compare)

  • Oct 28 16:49
    javierm closed #4200
  • Oct 28 16:07
    Senen review_requested #4200
  • Oct 28 15:45
    Senen synchronize #4200
  • Oct 28 12:05
    javierm assigned #4208
  • Oct 28 12:04
    javierm assigned #4206
  • Oct 28 11:34

    javierm on master

    Don't redirect when toggling vi… Hide checkbox when investments … Merge pull request #4212 from c… (compare)

  • Oct 28 11:34

    javierm on fix_ajax_redirect

    (compare)

  • Oct 28 11:34
    javierm closed #4212
  • Oct 28 11:24
    taitus assigned #4217
  • Oct 28 11:17
    taitus assigned #4212
  • Oct 28 11:15
    Michael1337 commented #4223
  • Oct 28 11:11
    Senen edited #4200
  • Oct 28 11:09
    Senen review_requested #4200
  • Oct 28 10:45
    javierm commented #4223
  • Oct 28 10:35
    Senen synchronize #4200
  • Oct 28 10:28
    javierm labeled #4224
  • Oct 28 10:28
    javierm commented #4224
  • Oct 28 08:28
    decabeza edited #4222
Senén Rodero
@Senen
Hola, @ernestogarj , efectivamente si puma no está arrancado la web no se va a servir. Deberías poder arrancar manualmente puma con capistrano “cap production deploy:start”. Espero noticias tuyas para ver como te ha ido 🤞🏼
ernestogarj
@ernestogarj
Hola @Senen muchas gracias he probado el comando que me comentas pero me indica la consola lo siguiente ""<<cap>> no esta instalado puede instalarlo escribiendo apt install capistrano"
lo curioso es que tambien lo indica cuando la web funciona
Senén Rodero
@Senen
¿En que directorio del servidor estás ejecutando el comando “cap"?
ernestogarj
@ernestogarj
en /root
Senén Rodero
@Senen
Me imagino que has seguido el video tutorial “How to setup CONSUL for a production environment”. ¿Cierto?
ernestogarj
@ernestogarj
@Senen si correcto junto con los pasos de github que hay en la pagina del installer la version de ubuntu use la recomendada tambien 16.04 que me equivoque antes
Senén Rodero
@Senen
ok, genial! Si vas más abajo en la documentación verás que hay otro video “How to setup Capistrano”. Esto es imprescindible para tener la herramienta capistrano (comando cap) para poder reinicar comodamente y subir nuevas versiones de Consul
ernestogarj
@ernestogarj
@Senen ok entonces voy a intentar seguir el video de cap a ver si se soluciona
Senén Rodero
@Senen
Te lo recomiendo, te facilitará la vida en adelante. Yo ahora me tengo que marchar un par de horas, pero si te encuentras problemas y quieres compartirlos por aquí les daré un vistazo cuando esté de vuelta. Mucha suerte 💪🏼
ernestogarj
@ernestogarj
Muchas Gracias @Senen te comentare que tal fue
ernestogarj
@ernestogarj
Hola Buenas @Senen consigue solucionar el problemilla que tenia ayer muchas gracias, queria hacerte una consulta ¿A que suele ser debido que tras registrar un usuario nuevo aparezca error 500? Aunque el usuario se genera bien
ernestogarj
@ernestogarj
He podido ver que es relacionado con el envio de correo he seguido el tutorial para ello el falo es que el servidor que yo utilizo para enviar correos es un servidor local dentro de mi red y no requiere autenticación directamente cualquier correo que le llega lo envia, ¿Como podria especificar que no utilice login en el fichero de configuración?
Senén Rodero
@Senen
Hola @ernestogarj , antes de nada disculpa por la espera, me han dejado de llegar notificaciones de Gitter, he tu comentario de milagro ... Asegurate de que delayed_jobs está corriendo en la máquina, me explico: Delayed Jobs se encarga de la ejecución de procesos en segundo plano y todos los emails de Consul se envian en segundo plano así que es estrictamente necesario tener tanto el servidor web (puma o unicorn) y el servicio delayed_jobs corriendo en el servidor para que la aplicación funcione correctamente. A ver si esto te sirve de ayuda.
Mauro Quinteros Prosperi
@mauroprosperi
Hola a todos! Mi consul no envia el correo de verificacion, usé el consul/consul y no el installer, hay algun problema con eso? mil gracias!
Mauro Quinteros Prosperi
@mauroprosperi
Vi que salió una nueva version de consul, hay documentacion o guia de esta ? creo que voy a intentar instalarla pero la documentacion desvia mucho y no es muy certera!
Senén Rodero
@Senen

Hola @ernestogarj , disculpa por la espera🙏🏼

¿Conseguiste arreglar el problema de configuración de tu correo electrónico? Si sigues teniéndolo y para ayudarte mejor me vendría bien que me respondieras a unas preguntas:

  1. ¿Qué versión de Consul que estás usando?
  2. ¿Has usado el instalador ( consul/installer) para montar tu servidor de producción?
Alexander
@WertND
Hi to all!
I have a question.
I have app service with http and grpc, and application open two ports - for grpc and for http. I want to register that app in consul. What is best practies way to register appliction with multiply ports?
Ochiu Cristi
@cristi.ochiu_gitlab
Translations. I have a question about a translation. We are working right now to translate Consul in Romanian. My question is ... what are the next steps after we will finish the translation so we can use it on our site?
Senén Rodero
@Senen
Hi @WertND , you are probably looking forthe Hashicorp Consul project: https://gitter.im/hashicorp-consul/Lobby
Hi @cristi.ochiu_gitlab , if you cannot wait for next Consul release i would recommend to download Romanian translations directly from Crowdin and add it to your Consul's fork. If you find any problem by doing this please ask us and will try to help you.
Senén Rodero
@Senen
Hola @mauroprosperi, estamos trabajando en mejorar la documentación ya que como dices hay algunas cosas que no están del todo actualizadas … :sweat_smile: Mientras tanto si necesitas soporte con temas que no encuentras en la documentación podemos mandarte una invitación al canal de Slack donde podremos hablar de una forma más cómoda. Si te animas pasame tu email por privado! Saludos y disculpa por la espera :pray:
Mehdi BRAHIMI
@bidHimArm

Hello Community,

I'm know nothing about ruby and I'm a noob in app development. I've created a deployment on a production server for my fork and started configuring the smtp with sendgrid (tried also with mailgun). I'm adding my sendgrid credentials to the secrets.yml, then restarting the prod server, and registering a new account, I land on the "Confirm your email address" page, but I receive no email. It seems that my app doesn't work.

Also even before configuring the smtp credentials I landed on the "Confirm your email address" page and not the Error 500 one.

Anyone for a help ?

Senén Rodero
@Senen

Hi @bidHimArm, thanks for trying Consul.

Did you look for lost emails at spam folder? Probably you have to whitelabel your smtp configuration to send emails from your domain through Sendgrid or MailGun servers.

Here is an article that will help you to whitelabel your Sendgrid configuration so your application emails are not considered as spam.
https://sendgrid.com/docs/glossary/whitelabel/

We have a Slack channel for technical questions where you would find answers for the most common problems. Past week other user had the same problem you have so probably you can get useful feedback if you decide to join. If you are interested in joining please send me an email address through a private message. 🤗

rashmiagar
@rashmiagar
Hello,
I am trying to setup Consul on heroku and I ran the dev_seeds. I have question about the public/systems folder
the production is not displaying the correct images
rashmiagar
@rashmiagar
Anyone can help?
Also have more questions about heroku installation. Is heroku recommended for use in production or only for demo purposes? And for heroku I am configuring it manually. Or should I be using the installer? I am getting <Rack::Timeout::RequestExpiryError: Request older than 30000ms.
rashmiagar
@rashmiagar
I am tasked with setting up Consul for Belgium’s municipalities. Is the multi tenancy feature been implemented?
Senén Rodero
@Senen

Hi @rashmiagar 👋, you can run Consul in Heroku but Heroku does not allow to store uploaded files on their own servers, you have to use an external storage for uploaded files like AWS S3 service.

You can use Heroku as production environment but there is no need to use Consul installer there. You are doing ok by doing it manually.

Multitenant is not a feature implemented yet but i think there is some people working on it, but not sure when it would be ready and included in a new Consul release. Here [1] is a starter pull request in this direction, maybe you can give it a 👍🏼.

Regarding the Timeout error, it would be helpful if you paste a more extense log from heroku. You can get it by running heroku logs from the command line. Which page is throwing this error?

[1] consul/consul#4030

Senén Rodero
@Senen
rashmiagar
@rashmiagar
alt
rashmiagar
@rashmiagar
This is detail of requestexpiryerror I got, even though the request I made was current and not a old one. I guess its related to rack_timeout gem but I set the RACK_TIMEOUT_SERVICE_TIMEOUT env variable to 20 in heroku.
Then I set Rails.application.config.middleware.insert_before Rack::Runtime, Rack::Timeout, service_timeout: 0 in rack_timeout.rb initializer, since then I am not getting error.
But not sure if its best way
@Senen
rashmiagar
@rashmiagar
And thanks so much for reply! :)
Actually we have to install 60 copies for the belgium municipalities so a multitenant app would have been much useful.
Senén Rodero
@Senen

Thank you so much for sharing how you fixed it! :)

Wow, 60 municipalities congrats! Probably multitenant would be a good fit for this case.

rashmiagar
@rashmiagar
I am getting two more errors on heroku
alt
alt
Hope someone can help :(
Senén Rodero
@Senen

Regarding the first screenshot about Timeout error:
Did this happened right after doing a deployment? Heroku restarts automatically all workers (web, background) after each deployment so its normal Timeout errors to happen during the restarting process, but should not happen once application is fully restarted.

Regarding the last screenshot about Dalli client error:
The web application is trying to connect to a server where to store cache data but found nothing, that server should be a MemCached compatible server. Probably you will need to install a MemCached addon from Heroku marketplace so consul application can connect. I think Memcachier addon should work here, but not tested. If this is only for testing purposes and you do not need to use cache you can disable cache for production, stating or preproduction modifying the respective configuration file you are using.

FYI, this is the gem used [1] to connect with Memcached service, there is many mentions to Heroku there, also here [2] is a Heroku article explaining how to configure a Rails app it if this is not automatically managed by heroku.

[1] https://github.com/petergoldstein/dalli
[2] https://devcenter.heroku.com/articles/building-a-rails-3-application-with-memcache

rashmiagar
@rashmiagar
@Senen No it wasn’t after a deploy. Reference to this, I am going to install Rollbar. Maybe because of the static assets from public/system/ I am loading its taking too long and request is timing out.
Using the installer for digital ocean deployment won’t have these issues right?
rashmiagar
@rashmiagar
Thanks for your reply!
Senén Rodero
@Senen
Yes, @rashmiagar, if you decide to use the consul-installer it will provision your server with everything you need. I’d suggest you to follow consul-installer README.md instructions step by step. I think it would best solution if you are not familiar with running Rails application on Heroku. Yo can use any provider that gives you a machine with root access with Ubuntu 16.04 o 18.04 installed, so DigitalOcean will be a good choice.
rashmiagar
@rashmiagar
On the Consul documents for heroku it mentions to run the test db seed. Its not a good idea, because the files in public/system is created based on secret_access_token and the id of the resource. This id can be different in cloud server. Esp for heroku it creates lot of problems because the assets are not precompiled. I think the document should be updated.