by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
Emil Folino
@emilfolino
@Edugolr antigen det eller att man har en spara knapp bredvid chatten och att bara nuvarande meddelanden sparas
Christofer Wikman
@Edugolr
Ok :thumbsup: @emilfolino
Eric Johansson
@Graudusk
Hej! Jag är på slutet av kmom05 och har fått allt att fungera förutom när jag försöker driftsätta min ws-server på min debian-server. Jag kan komma in på den via webbläsaren men inte ansluta till den med WebSocket från min me-app.
Har testat new WebSocket('wss://ws.graudusk.me:1662/'); och med/utan portnummer. Hittar ingenstans om varför jag inte kan koppla upp mig. Någon som vet?
Emil Folino
@emilfolino
@Graudusk får du några felmeddelanden klienten och/eller på servern?
Annars kan du gå på localhost direkt från din klient till websocket servern
Eric Johansson
@Graudusk
Inget på servern, men i webbläsaren får jag Firefox kan inte upprätta en anslutning till servern på wss://ws.graudusk.me:1662/.
Eric Johansson
@Graudusk
Hur då? WebSocket('wss://localhost:1662/');? Det fungerade inte, får fortfarande Firefox kan inte upprätta en anslutning till servern på wss://localhost:1662/.
Eric Johansson
@Graudusk
I Chrome får jag WebSocket connection to 'wss://localhost:1662/' failed: Error in connection establishment: net::ERR_CONNECTION_REFUSED
Emil Folino
@emilfolino
@Graudusk testa öppna port 1662 precis som vi öppna 80 och 443 eller gör en reverse proxy i kmom01
Eric Johansson
@Graudusk
Tror du menar som i guiden https://dbwebb.se/kunskap/nodejs-api-med-express#deployment. Jag gjorde det och gjorde om den en gång till när du skrev det. Är det vad du menade?
Gunvor Nilsson
@guni12
kmom06, har precis börjat och stötte på patrull direkt. Jag körde docker-momenten till kmom03 under windows, medan allt annat fungerar under wsl. Jag befinner mig alltså i windows och körde docker-compose up mongodb. Filer hämtas men sedan får jag WiredTiger error med 'Operation not permitted'. docker-compose run mongodb mongo mongodb://mongodb/ visar version men kan inte koppla upp sig.
Har någon stött på detta och vet hur man kan gå vidare? Det gick bra att installera lokalt, så jag kan ju jobba så tills vidare, men jag antar att kursmomentet går ut på docker till en stor del?
Emil Folino
@emilfolino
@guni12 nej tanken är att det ska handla om mongodb, anledningen till att Docker används är mest för att underlätta, men verkar sällan som det blir så på Windows tyvärr
Gunvor Nilsson
@guni12
@emilfolino, då struntar jag i Docker!!!
Emil Folino
@emilfolino
@guni12 låter vettigt
David J
@Oscillotron

Git-strul... sitter med kmom04 och skulle commita/pusha till mitt api-repo. Då vart det strul eftersom mitt repo ligger direkt i me/kmom01 och då verkar det som att den försöker jobba med själva kursrepot istället för api-repot som jag skapat. Så jag flyttade mitt me-api till en ny mapp i me/me-api för att skapa ett helt nytt repo och börja om, för att komma vidare med uppgiften. När jag ska göra "git push -u origin master" så får jag något felmeddelande om att min ssh-nyckel inte är giltig:

Permission denied (publickey).
fatal: Could not read from remote repository.

Please make sure you have the correct access rights
and the repository exists.

Inte stött på detta problem tidigare... Har följt samma procedur som med tidigare repon jag skapat. Har googlat efter lösningar men det går inget vidare. Nån som har en aning om vad som kan vara fel?

Gunvor Nilsson
@guni12
@Oscillotron jag har ett minne av att detta hänt mig också. Och att jag då gjorde en omväg (som vanligt) och skapade nya nycklar mm. Men att det till slut inte var så krångligt. Vet du var dina nycklar ligger? Själv har jag flera gitrepon i olika kmom-kataloger, både som jag testat med och de som vi använder för frontend, websocket etc. Det fungerar ju lite olika om man redan har ett repo eller om man skapar det från github. Men det kanske du redan tänkt på?
David J
@Oscillotron
@guni12 Alla github-repon jag nånsin gjort under denna utbildning har ju legat i undermappar till ett befintligt dbwebb-repo. Så det är ju rätt konstigt. Och det funkade ju i kmom01 med backend-grejerna, men nu när jag t.ex kör git status i mitt me/kmom01-repo så visar den inte korrekta repots uppgifter, utan utgår från själva ramverk2-repot. Svårt att förklara detta utan att det blir alltför rörigt..
Fattar inte hur det blivit såhär.. kan ju inte pusha upp mina ändringar i nuläget och komma vidare med uppgiften.
Gunvor Nilsson
@guni12
@Oscillotron, så stressande när det blir så där. Och du har provat att göra en "syskonmapp" och börja om? I värsta fall får du vänta en dag, så får du säkert hjälp imorgon.
Emil Folino
@emilfolino
@Oscillotron det enklaste sättet är nog att skapa ett helt nytt repo helt utanför kursrepot till exempel i $HOME/git/me-api och sedan kopiera de filer du vill ha där dit. Så slipper du att ramverk2 repot ligger och "stör" i bakgrunden
Emil Folino
@emilfolino
Måndagsvideo: https://dbwebb.se/f/64778
Gunvor Nilsson
@guni12
Jag undrar varför min websocket vill koppla ifrån väldigt lätt. Ibland fungerar det ett tag och ibland stänger uppkopplingen efter bara några sekunder. Jag hittar inte några bra utskrifter som ringar in problemet. Kmom06 är annars klart, men att bli utkastad hela tiden är ju inte ok.
Statuskod är förresten 1006 och säger ingenting mer.
Gunvor Nilsson
@guni12
Återigen går det bättre om man kopplar mot den lokala ws, så jag får kanske nöja mig för nu. Trodde ju att uppkopplingen på digitalocean fungerade. Plus att jag skulle vilja att den gör det. Den gör ju det en kort stund.
Emil Folino
@emilfolino
@guni12 vad konstigt att det blir så, har inte upplevt det tidigare
Gunvor Nilsson
@guni12
@emilfolino, jag går vidare nu för att få mer tid på slutprojektet. Och när jag gör om allting från scratch kanske någonting klarnar.
Emil Folino
@emilfolino
låter vettigt
annars kan socket.io nog underlätta vissa delar av realtidsaspekten
Gunvor Nilsson
@guni12
Bra, jag har nog ändå tänkt satsa på det för slutprojektet. Då stärks det beslutet.
Tack
Niklas Hallberg
@gitHabbe
Är det någon som har gjort dbwebb mappen med alla kurser mer portabel? Typ med en git projekt eller ngt. Är less på att dropbox just nu tar evigheter med vissa filer och hantering med "node_modules".
Eric Johansson
@Graudusk
Jag har projektet, me-appen och api:t som gitrepon och så klonar jag dem till debianavbilden på DigitalOcean. Kör git pull på servern när jag har pushat till repot. Hela dbwebbmappen har jag inte gjort något mer än att säkerhetskopierat till USB-minne med rsync. Och nej, node_modules är inte att leka med, jag tycker det är bättre att skippa den helt vid överföringar och köra om npm install senare.
Niklas Hallberg
@gitHabbe
Ahh jo jag gör typ på det viset redan fast med dropbox. Sen via dropbox kan man ignorera node_modules så man slipper synca så mycket men tycker fortfarande inte om det. Det fungerade väldigt bra för andra kurser men allt som projekt kräver mer och mer paket så blir det jobbigt.
Gunvor Nilsson
@guni12
@gitHabbe, jag har inte så bra erfarenhet av dropbox heller. Har försökt dela med mig av kod till "testare" före github, men filer har försvunnit.
Niklas Hallberg
@gitHabbe
ahh
Hade det fungerat att göra ett repo av dbwebb-kurser och ignorerar alla node_modules, vendor och docs mappar privat på gitlab tro?
Niklas Hallberg
@gitHabbe
Någon som har haft detta felmeddelande på klientsidan?
Error: <g> attribute transform: Expected number, "translate(undefined, NaN)".
Mikael Roos
@mosbth
ser ut som svg-fel? eller css? (mos har noll koll...)
Niklas Hallberg
@gitHabbe
Ahh jag tror det kommer från Rickshaw men kan inte lokalisera vart. Stackoverflow verkar säga att det har med x och y positioneringen att göra~
Gunvor Nilsson
@guni12
Det är inte detta som Emil skrivit om?
Annars hade jag några fåniga fel som bara var att jag skulle förvandla värden med parseFloat
chart.series.addData()
Niklas Hallberg
@gitHabbe
Ahh ska pröva det imorgon isf. Använder inte webpack just nu men det kan hända att create-react-app gör det utan att jag vet om det >.< tack för tips iaf
Gunvor Nilsson
@guni12
Själv har jag fastnat på detta. som vanligt känns det som. Nu när jag ska sjösätta vue så vill det sig inte med rickshaw. Och vue är inte helt enkel att debugga. Men sånt är livet och vår framtid?
Niklas Hallberg
@gitHabbe
Haha då misstänker jag att det dyker på problem när jag ska deploya också. Prövar imorgon>.<
Marcus
@mahw17
@gitHabbe Trodde inte heller att jag använde webpack när jag körde React.. men den ligger nere i node-modules. Hade dock inga bekymmer med Rickshaw när jag körde lokalt bara under build/deploy
Emil Folino
@emilfolino
@gitHabbe om du vill kan jag ta en titt på koden, skicka länk till ditt github-repo så kan jag forka och testa lite blir smidigast så
Niklas Hallberg
@gitHabbe
@mahw17 gjorde du en eject?
Klas Wärnå
@klaswarna

Nån som vet om det finns det nån konstig inställning i selenium för att det ska respektera promises?

Vid t.ex.
browser.findElement(By.partialLinkText("Om")).then(function(element) {
element.click().then...}).osv
får jag felmeddelande:
" ElementNotInteractableError: Element <a href="#/om"> could not be scrolled into view "

Om jag fördröjer click-funktionen och funktioner därefter med setTimeout (vilket inte borde behövas) kommer jag vidare några steg, men det blir ett annat fel i slutändan.

Jag blir inte klok på det. (använder Vue)