Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Sep 28 21:22
    NicolasCARPi commented #30
  • Sep 28 15:18
    alexander-haller commented #30
  • Sep 28 15:00
    NicolasCARPi commented #3102
  • Sep 28 14:27
    Aveyron-RetD commented #3102
  • Sep 28 14:25
    BjoernGerlach closed #3813
  • Sep 28 14:25
    BjoernGerlach commented #3813
  • Sep 28 14:17
    NicolasCARPi labeled #30
  • Sep 28 14:17
    NicolasCARPi commented #30
  • Sep 28 14:15
    NicolasCARPi labeled #3813
  • Sep 28 14:15
    NicolasCARPi labeled #3813
  • Sep 28 14:15
    NicolasCARPi unlabeled #3813
  • Sep 28 14:15
    NicolasCARPi commented #3813
  • Sep 28 14:12

    NicolasCARPi on hypernext

    add LDAP_TLS_REQCERT env var (compare)

  • Sep 28 13:43
    BjoernGerlach commented #3813
  • Sep 28 13:37
    alexander-haller opened #30
  • Sep 28 13:04
    NicolasCARPi labeled #3813
  • Sep 28 13:04
    NicolasCARPi commented #3813
  • Sep 28 12:50
    BjoernGerlach opened #3813
  • Sep 28 01:54

    NicolasCARPi on hypernext

    better code coverage for duplic… fix issue with local register p… (compare)

  • Sep 27 23:24

    NicolasCARPi on hypernext

    add option for ldap auth to let… allow pin toggle from edit and … allow adding user in invisible … and 4 more (compare)

Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
I love it when community takes over support and I can just sit back and watch issues get resolved. Thanks @alexander-haller ;)
nmontua
@nmontua
Hi. I tried to update to the most current version, but I get an error about incorrect time format that is not covered by any Github issue etc. as far as I have found. The db:update command throws the following error: SQLSTATE[22007]: Invalid datetime format: 1292 Incorrect datetime value: '0
000-00-00 00:00:00' for column 'datetime' at row 1
Is there a way to roll back to a previous version?
nmontua
@nmontua
I did that, thank you for the link, however not when I run docker exec -it elabftw bin/console db:update, I get a different error :(
SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'elabftw.notifications' doesn't exist
nmontua
@nmontua
I have rolled back for now. Maybe I will have time to play around some more at a later date
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
the notifications table is created in schema70.sql, I don't see how it could have been skipped
also if you want support please open a proper github issue with all information so it's easier to debug
nmontua
@nmontua
Absolutely, if on my next attempt this occurs again, I will make a proper github issue. Thank you for your time.
nmontua
@nmontua
Okay, I tried again and this time everything worked fine. Again, I followed the instructions you linked, only this time I did not do "After, manually run the last lines of schema71:". Thats the only thing I did differently really. In any case, happy it worked and thank you for the troubleshooting guide.
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
ok cool
HClO4
@HClO4
I'm just trying to set up a elabftw instance on a Kubuntu VM to test the utf8 stuff prior to the update to 4.3.x. Did elabctl install and elabctl start but all I get is "ERROR: The Compose file '/etc/elabftw.yml' is invalid because:
services.web.depends_on contains an invalid type, it should be an array" with the last command. What is wrong?
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
@HClO4 you are asking what is wrong but you are not showing that part of your config file! So it's hard to say. Does it look exactly like this? https://github.com/elabftw/elabimg/blob/1338801d49fdd3c4ac8e71f58cc5b64b04799235/src/docker-compose.yml-EXAMPLE#L26-L28 If yes, upgrade your docker-compose version.
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
also note that it's perfectly fine to simply remove this part that is causing problem
taitlab
@taitlab
Hello! Silly question - how can I resize a picture in Markdown mode? I think I've done it before, but I forgot the syntax :)
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
You can't (AFAIK)
4 replies
plasmapper
@plasmapper
Hello everyone! I don't know if anyone here is using LabVIEW, but just in case I've made a LabVIEW client library for eLabFTW using API v1 documentation and testing it on https://demo.elabftw.net.
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
@plasmapper that's super cool! I'll add the link to the README once my tree is clean ;)
plasmapper
@plasmapper
@NicolasCARPi By the way. There is one thing that I couldn't do when I played with the API. When I try to set the experiment date using POST experiments/id with date=YYYYMMDD it always changes to current day. I tried other datetime formats with the same result. Changing body and title however works just fine. Do you know what the issue might be?
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
@plasmapper interestingly, this issue has been reported to me this morning and fix shortly after: elabftw/elabftw@8d778e5
it will be part of the next patch release
plasmapper
@plasmapper
Great! Thanks.
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
alexander-haller
@alexander-haller
I did the update to 4.3.9 but it still shows "Installed version: 4.3.8"
elabctl update said "Found latest release: 4.3.9" and pulled the images
in the logs I find "d41elabimg: info: eLabFTW version: 4.3.8"
any idea?
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
my bad, fault in the release process
alexander-haller
@alexander-haller
I suspected the branch in elabimg was strange - thanks for the quick fix @NicolasCARPi
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
FYI: it's this line that needs to be changed for a new version: https://github.com/elabftw/elabimg/blob/master/Dockerfile#L114
alexander-haller
@alexander-haller
and happy sysadminday to all of us ;-)
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
oh yeah it's today! :)
alexander-haller
@alexander-haller
we got ice cream - that's how I noticed
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
ahah
make sure to share some with the hardware!
alexander-haller
@alexander-haller
:ice_cream: --> :computer:
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
@MarcelBolten I think this would be nice to implement once the link to experiment stuff is merged: https://github.com/elabftw/elabftw/issues/539#issuecomment-833675094
alexander-haller
@alexander-haller
elabctl update still says "Found latest release: 4.3.8" it however correctly identifies itself as "Latest version: 4.3.9"
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
ok it's fixed
the release was a draft on github/elabimg
so curl -s https://api.github.com/repos/elabftw/elabimg/releases/latest | jq -r ".tag_name" would return incorrect release
alexander-haller
@alexander-haller
:+1:
besselfunct
@besselfunct
Trying to install with elabctl today and I get an error manifest not found and it's trying to pull 4.3.10
I edited the /etc/elabftw.yml so that it's pulling 4.3.9, and it seems to have worked
Sorry, the error is manifest unknown
besselfunct
@besselfunct
Also, big thanks to @alexander-haller. I had to swap distros to get zfsutils-linux 2.1.5, but it's now working for me.
Nicolas CARPi
@NicolasCARPi
okay, got it, that's because I pushed the tag BEFORE pushing the commit, so it grabbed the wrong version!