Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
Ivan Grokhotkov
@igrr
maybe it needs some quotes around -DLWIP_STATS=1
Mario Mikočević
@mozgy
@me-no-dev yes, thats a copy and one that do not even work on all OLEDs, I don't like when people put their names in credits for something copied and barely functional
there are several OLED libraries that are way better than this, imnho the best is https://github.com/squix78/esp8266-oled-ssd1306
Ivan Grokhotkov
@igrr
oh, I wonder why it's not added yet. it's a great library
Mario Mikočević
@mozgy
none did a PR I suppose
Me No Dev
@me-no-dev
@mozgy maybe you meant to ping @Makuna ? :)
Mario Mikočević
@mozgy
crap
one tab too many, apologies :)
Me No Dev
@me-no-dev
no probs :)
Mario Mikočević
@mozgy
heck, even my OLED lib is better :) ;)
nice, 2.2.0 release, gz and (beer) to @igrr
Clemens Kirchgatterer
@everslick
I believe we have to change on line in Arduino/tools/sdk/lwip/src/Makefile:
BUILDDEFINES = -D_ets ...
to
BUILDDEFINES += -D_ets
don't we?
Clemens Kirchgatterer
@everslick
cd $(SDK_ROOT)/lwip/src ; make BUILD_DEFINES="$(LWIP_DEFINES)" install
works
cd $(SDK_ROOT)/lwip/src ; make CPPFLAGS="-DLWIP_STATS=1" install
does not
but the first has the disadvantage that i have to redefine ALL build defines
LWIPDEFINES = -DLWIPSTATS=1 -Dets -DICACHE_FLASH -U__STRICT_ANSI -DLWIP_OPEN_SRC
Me No Dev
@me-no-dev
i never intended to change build flags from command line, therefore I wrote it like that
feel free to make changes and PR
Clemens Kirchgatterer
@everslick
ok, I will play around for some time and make a PR later
Clemens Kirchgatterer
@everslick
hmm, my own compiled lwip feels much slower
FWeinb
@FWeinb
Has anyone tried to remove an esp8266 from a nodemcu? (with just a soldering iron)
Me No Dev
@me-no-dev
yup
mine has qio 4MB module
have hot air?
FWeinb
@FWeinb
No hot air. Kinda impossible to do it with one iron...
Me No Dev
@me-no-dev
kinda impossible with just iron
solder goes under the pads also
FWeinb
@FWeinb
Yeah that will make it impossible to do. To bad.. I just let the magic smoke out on one. To dump to change the multimeter back to voltage...
Me No Dev
@me-no-dev
well I have a crazy idea since you have no other means of salvaging the rest of the board
FWeinb
@FWeinb
I would just like to replace the esp on it.
Me No Dev
@me-no-dev
flux well around the chip, put it on a tray in the oven and set the temp to 220 celsius
monitor the temp and when reached, open the oven and try to pull the module from the board
might need play with the temp, but do not heat too high
FWeinb
@FWeinb
Yeah. That could work.
Me No Dev
@me-no-dev
and watch out not to move any other element from the board
FWeinb
@FWeinb
I hope the nodemcu is still working.
Me No Dev
@me-no-dev
how did you let the smoke?
FWeinb
@FWeinb
I did try to measure the voltage on vin to gnd but had the multimeter on current...
Me No Dev
@me-no-dev
so you shorted the LDO?
wait... VIN?
USB 5V or?
FWeinb
@FWeinb
Yes.
Me No Dev
@me-no-dev
if you just shorted those then there should not be any damage to the esp
i also see a diode so your usb-uart should be well also
are you sure you didn't touch another pin than GND with the multimeter?
FWeinb
@FWeinb
There is like 9V between 3V3 and GND now on the broken one.
Me No Dev
@me-no-dev
what are you powering it with?