Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
FWeinb
@FWeinb
Yeah. That could work.
Me No Dev
@me-no-dev
and watch out not to move any other element from the board
FWeinb
@FWeinb
I hope the nodemcu is still working.
Me No Dev
@me-no-dev
how did you let the smoke?
FWeinb
@FWeinb
I did try to measure the voltage on vin to gnd but had the multimeter on current...
Me No Dev
@me-no-dev
so you shorted the LDO?
wait... VIN?
USB 5V or?
FWeinb
@FWeinb
Yes.
Me No Dev
@me-no-dev
if you just shorted those then there should not be any damage to the esp
i also see a diode so your usb-uart should be well also
are you sure you didn't touch another pin than GND with the multimeter?
FWeinb
@FWeinb
There is like 9V between 3V3 and GND now on the broken one.
Me No Dev
@me-no-dev
what are you powering it with?
FWeinb
@FWeinb
Just 5V USB
Me No Dev
@me-no-dev
then how will there be 9V there?
FWeinb
@FWeinb
I have no idea.
Me No Dev
@me-no-dev
your multimeter OK?
FWeinb
@FWeinb
Just used another one. got 1V now.
Me No Dev
@me-no-dev
what do you get on VIN?
FWeinb
@FWeinb
1,75V
Me No Dev
@me-no-dev
that also does not sound right
power goes like this
USB -> Diode -> VIN -> LDO -> 3.3V
maybe the diode is gone
it's the little black SMD part next to the VIN pin
you can check with the good multimeter between GND and both of it's pins
FWeinb
@FWeinb
No. That one is wrong
Me No Dev
@me-no-dev
oh ok...
let me look
FWeinb
@FWeinb
That one is wrong.
Me No Dev
@me-no-dev
can not say for sure on this one... I have the Amica one and looks much different
yours seems to have no protection
so USB 5V, LDO and VIN are tied together
FWeinb
@FWeinb
But it is just strange that I don't get 5V on VIN anymore.
Me No Dev
@me-no-dev
if you have something that is introducing a low resistance between the pins, then it could cause such drop
did you actually see smoke?
FWeinb
@FWeinb
Yes saw a little bit of smoke.
Me No Dev
@me-no-dev
can you tell what gave it? it should be visible
FWeinb
@FWeinb
That is the problem I can't find anything on the board. Thats way I think it was the esp.
Me No Dev
@me-no-dev
the esp is well shielded :) i doubt it will let any smoke
any chance you take a high res picture and post it here?
FWeinb
@FWeinb
Sure, just a sec.
Me No Dev
@me-no-dev
there is one small diode on the board but I can not tell how it's connected by just looking at the image
if it's used to pass the power and too high of a current have passed through
it could have gone dead
Martin Ayotte
@martinayotte
I don't see any diode there, at least from the picture. It could be on the bottom side. (I hope your PC USB isn't damage too)
FWeinb
@FWeinb
USB is fine.
Just stupid to not change the multimeter...