Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
sticilface
@sticilface
@igrr any ideas about this. https://community.platformio.org/t/the-old-beast-using-the-staging-version/380/7 the wifievent refactoring does not play nice with platformio
PyB
@PyBerger
when sending TCP Packets to 1 or several client (ESP as SoftAP + TCP Server), I sometime gets an Exeption 9
The exception decoding seems to indicate it has something to do with the _eventCallback :
'''0x402033a0: ESP8266WiFiGenericClass::_eventCallback(void*) at hardware\esp8266com\esp8266\tools\xtensa-lx106-elf\xtensa-lx106-elf\include\c++\4.8.2/functional line 2439
0x4010117b: ppProcessTxQ at ?? line ?
0x401011b6: ppProcessTxQ at ?? line ?
0x40226c24: wifi_set_status_led_output_level at ?? line ?
<
Ivan Grokhotkov
@igrr
@PyBerger do you have some code which reproduces this issue which I can run?
PyB
@PyBerger
I need to make a specific one - to simulate the working of my application - but would be without interrupt... and that may have an impact
can I sent you the sketch in private ?
Ivan Grokhotkov
@igrr
you can make a private gist and then PM me the link
PyB
@PyBerger
mail ?
easier for me
FWeinb
@FWeinb
I would like to get started with some mqtt. What are you guys running. Was thinking of going with homie. Or are there other more mature projects out there?
andig
@andig
still dont manage to get esp spiffs upload tool installed on osx
my arduino is in Documents/Arduino
under that folder I've got hardware for the esp stuff
working and compiles
where should the esp8266fs.jar go?
tried various locations but the arduino ide doesn't pick it up?
Hagai Shatz
@hagai-shatz
Documents/Arduino/tools/ESP8266FS/tool/
andig
@andig
thats where it is :(
Hagai Shatz
@hagai-shatz
Works for me on OS X, or should I say macOS?
Me No Dev
@me-no-dev
Screen Shot 2016-06-17 at 18.17.25.png
andig
@andig
andig@macbook:~/Documents/Arduino/tools/ESP8266fs$ ls ~/Documents/Arduino/tools/ESP8266fs/tool/
esp8266fs.jar
Me No Dev
@me-no-dev
not macOS yet :P
@andig "tools" not "tool"
andig
@andig
its tool in the screenshot
Me No Dev
@me-no-dev
/tools/blah/tool
andig
@andig
pls check again?
yeah, that what I wrote
Me No Dev
@me-no-dev
the screenshot is from my working setup
Hagai Shatz
@hagai-shatz
You have to exit the IDE and open it again I think
Me No Dev
@me-no-dev
yes
andig
@andig
did like 200 times
Me No Dev
@me-no-dev
OS?
stupid q... :D
Hagai Shatz
@hagai-shatz
I wonder if the folder name 'ESP8266fs' and not 'ESP8266FS' has to do with it?
Me No Dev
@me-no-dev
have verbose and stuff enabled in IDE Settings?
@hagai-shatz only if he has the drive in case-sensitive format
default it's not
andig
@andig
mhhm. maybe @hagai-shatz . Deleted and downloaded again, this time dragndrop, now its FS and working
thanks guys!
fresh osx install, no clue if thats case sensitive...
Me No Dev
@me-no-dev
not
Clemens Kirchgatterer
@everslick
one of apples biggest boo-boos :)
Me No Dev
@me-no-dev
yeah... kinda always wandered why
had some issues with case sensitive install in the past
andig
@andig
but the macbook is awesome. pretty little workhorse
Me No Dev
@me-no-dev
sshht @andig :) or fanboys will jump on you
Mehrdad K
@mkeyno
Hi guys , so sorry for any cross discussion again
I made breakout board with ESP12F, after assembly the board , I could upload sketches couple of times ,but some garbage and exception error things come out in my last tries, but now, I can’t upload any sketch to my module whereas easily can upload files in the SPIFF,
I thought it was hardware problem and related to UART resistor divider but as I said I could upload files in any flash size configuration but received following error when I try upload the any sketch
esptool v0.4.8 - (c) 2014 Ch. Klippel <ck@atelier-klippel.de>
    setting board to ck
    setting baudrate from 115200 to 115200
    setting port from COM1 to COM23
    setting address from 0x00000000 to 0x00000000
    espcomm_upload_file
    espcomm_upload_mem
    setting serial port timeouts to 1000 ms
opening bootloader
resetting board
trying to connect
    flush start
    setting serial port timeouts to 1 ms
    setting serial port timeouts to 1000 ms
    flush complete
    espcomm_send_command: sending command header
    espcomm_send_command: sending command payload
    read 0, requested 1
trying to connect
    flush start
    setting serial port timeouts to 1 ms
    setting serial port timeouts to 1000 ms
    flush complete
    espcomm_send_command: sending command header
    espcomm_send_command: sending command payload
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
    espcomm_send_command: receiving 2 bytes of data
Uploading 325376 bytes from to flash at 0x00000000
    erasing flash
    size: 04f700 address: 000000
    first_sector_index: 0
    total_sector_count: 80
    head_sector_count: 16
    adjusted_sector_count: 64
    erase_size: 040000
    espcomm_send_command: sending command header
    espcomm_send_command: sending command payload
    setting serial port timeouts to 15000 ms
    read 0, requested 1
    setting serial port timeouts to 1000 ms
warning: espcomm_send_command: didn't receive command response
warning: espcomm_send_command(FLASH_DOWNLOAD_BEGIN) failed
closing bootloader
    flush start
    setting serial port timeouts to 1 ms
    setting serial port timeouts to 1000 ms
    flush complete
error: espcomm_upload_mem failed