by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Sep 15 13:47
    thekenshow opened #2702
  • Sep 15 07:32
    mahagr labeled #2701
  • Sep 15 07:32
    mahagr labeled #2701
  • Sep 15 07:32
    mahagr labeled #2701
  • Sep 15 07:32
    mahagr milestoned #2701
  • Sep 14 16:15
    simmonsr commented #2701
  • Sep 14 16:13
    simmonsr commented #2701
  • Sep 14 15:38
    svatas commented #2701
  • Sep 14 15:34
    simmonsr commented #2701
  • Sep 14 11:43
    svatas commented #2701
  • Sep 14 11:42
    svatas opened #2701
  • Sep 12 12:59
    sanek4life starred gantry/gantry5
  • Sep 12 08:32
    MaksymJ commented #2700
  • Sep 11 10:02

    mahagr on v5.5.0-wp

    Composer update (compare)

  • Sep 11 09:56

    mahagr on v5.5.0-wp

    [GRAV] TypeError: can't access … Added title option on To Top pa… Fix: Truncate generated excerpt… and 12 more (compare)

  • Sep 11 09:55

    mahagr on v5.5.0

    [GRAV] TypeError: can't access … Added title option on To Top pa… Fix: Truncate generated excerpt… and 11 more (compare)

  • Sep 11 09:49

    mahagr on 5.4.35

    (compare)

  • Sep 11 09:46
    Travis gantry/gantry5 (develop) passed (3122)
  • Sep 11 09:45
    mahagr labeled #2700
  • Sep 11 09:45
    mahagr unlabeled #2700
Сюрприз.ТВ
@SurprizTV_twitter
Hello, friends! I need to update the Manticore theme from 1.0.5 to 1.1.0. there is nothing like this In the standard control panel. Am I even at the address? )
Сюрприз.ТВ
@SurprizTV_twitter
The solution is as follows: unzipped to the desired folder from the distribution. The issue is resolved. All thanks.
Tarkol
@The_Tarkol_twitter
Can I move gantry data from one domain to another with minimal issues, or are there places it references the domain name itself? We've stood up a subdomain for testing purposes with grav and gantry5, just wanting to verify I can move everything over when we change the layout
dmleeman
@dmleeman

@The_Tarkol_twitter

I cannot speak for Grav, but if you are using Joomla and there are no absolute urls in the code you can move the site from abc.com to xyz.com with minimal issues.
The point is absolute urls, so some SEF components may store these in the database, maybe some google structured data, some may have been manually added inside certain particles or modules.
Backup a version of the source domain and install a copy onto XAMPP and check how it behaves. I'm no expert in WP but from what I see this 'CMS' has the greatest issues with being moved.

Grav, no idea, but given the team behind it, I would think that absolute urls are unlikely.

With Joomla, at least you have the wind behind you when performing this sort of action, but a middle step platform to test the process is the only real world way you have of testing this.
Gantry5 is a template manager with database entries. Out of the box it has no absolute urls, so it won't be a hindrance in particular and will likely behave the same way as the CMS with which it is integrated.

alaahariri
@alaahariri
Hello community, Would you please assist me in this. I am using Gantry framework with a theme from Rockettheme for my website. All pages rendered with a default <title> tag in the header with this format "Post title - Site Name". I want to remove this so that I can add the title manually in the Page Settings in Gantry. How Can I remove it?
dmleeman
@dmleeman
@alaahariri which CMS is it, Joomla or WP?
alaahariri
@alaahariri
@dmleeman It is WordPress. I have been trying for hours with no luck :( I am Ok with CSS and JS but not PHP or Twig. Appreciate your support.
dmleeman
@dmleeman
@alaahariri Sorry, I could have helped if it was Joomla bu just don't know WP well enough to help out. There are of course many WP G5 users here so I'm sure an answer will arrive soon.
Adrian Ionescu
@adrienionescu
@alaahariri give Yoast a try. It have a lot of SEO settings, including page title tag.
Pouyan Savoli
@papoola
hi all. very excited to start create a theme in gantry for client. In a new hydrogen theme I just copied /layouts/home.yaml to as /custom/layouts/testing.yaml but I do not see it appear. Anyone any ideas?
Pouyan Savoli
@papoola
I think I understood layouts better, they show up in my Layout Manager > Load > Presets. Other question I have, I need to implement a Import CSV functionality, and I would like to use Gantry for input fields. I am thinking about creating an Atom and need to find a way to add a button + callback to it somehow unless you have a better idea ?
Matias Griese
@mahagr
yes, they are presets
on csv import, where would you like to do it?
(i've always wanted to have import and export in gantry, but never had time to do that)
Mark Watson
@Kramster49_twitter
Hi all. I've jst had this 500 fatal error on my Joomla/Gantry/Helium site: Cache path not defined for compiled file (/home/tasmg/public_html/TMR/media/gantry5/engines/nucleus/particles/analytics.yaml). I was editing my custom.scss file at the time it happened and have no idea what happened or why. Any thoughts?
dmleeman
@dmleeman
@Kramster49_twitter Just a shot in the dark but are you using debug version of analytics js on a site in production mode? It sounds like the compiler is having a problem with the Analytics atom. You mention that you were working on the custom.css and wondered if you had then recompiled after making the css changes.
Try disabling the Analytics atom temporarily, clear all caches and then recompile the site.
Industrial-arts
@Industrial-arts
Ganty5 does not appear to use the regular WP library - Is there an easy way to access and manage the Ganty5 library?
Lucre Bem
@lucrebem_twitter
BUG REPORT: Not being able to override outline from the Global Page Settings. Using Gantry 5 with Wordpress.
Mark Watson
@Kramster49_twitter
@dmleeman Interestingly I wasn't using the analytics atom in any shape or form. I had saved the custom.scss but never got the chance to compile it. I cme to the conclusion that it was some weird corruption so I nuked the site and reloaded form the previous day's backup. I only lost an hour's work which is much less than I had already spent trying to troubleshoot. That fixed it! Thank you for your input.
oxido21
@oxido21
How difficult it will be to add "Gradient" and to control the direction/rotation of the gradient?
Laurence Anthony
@laurenceNC_twitter
where can we find older versions of Gantry 4 for WordPress?
dmleeman
@dmleeman
@Kramster49_twitter NP, sorry I was no help at all but appreciate that you have solved it and posted saying so :)
One of those things I guess
Andrew Bernard
@andrewbernard
Using Hydrogen theme with Gantry 5 in Grav, how can one make the top level menu not link to any page, so that only the children items are active links? This seems to be a perfectly normal thing to do but I am stumped as to the technique.
David Wickstead
@Wicko-Design
Does anyone have experience of using Gantry 5 with WooCommerce on WordPress?
David Wickstead
@Wicko-Design
have sidebar layout I want to use on Woocommerce category pages but not on any other pages. struggling to figure out how I can turn off the side bar on just the product page but keep on the category and shop pages
Labaris
@Labaris

Using Hydrogen theme with Gantry 5 in Grav, how can one make the top level menu not link to any page, so that only the children items are active links? This seems to be a perfectly normal thing to do but I am stumped as to the technique.

In the Advanced tab within the parent page you want to hide (when you edit pages with the Admin Panel), you get the Routable option. Just disable it for any top level menu you don't want to be a link.

jasonmac75
@jasonmac75
@Wicko-Design - all you need to do is to create x2 template outlines and assign one to the Category pages - Taxonomies: Product categories and the other the products - Product pages - I set up a demo sample with sidebar on the category page using gantry5 and Hydrogen template - https://quote2cart.com and different top menu style and category dropdown on https://carreroandco.com/es/
David Wickstead
@Wicko-Design
@jasonmac75 I have done this but still my product pages are showing as size-75 when there is no sidebar.
ubuntuivan
@ubuntuivan
Hi all, i would need custom modul that could stream audio links (iscast)
ubuntuivan
@ubuntuivan
Hi all, i would need custom modul "audio player with buffer", playet schould be for streaming audio (from icecast). could some of you help me with this request, or be interested in developing this type of module?
jasonmac75
@jasonmac75
@Wicko-Design if you changed from 2 column to default template under 'Load' button top right, then it should set back to size-100, double check the page Content block is set to 100%, then make sure if you are using a caching plugin or cloudfare to empty browser or server cache.
David Wickstead
@Wicko-Design
@jasonmac75 working now and looks much better. Was a cahe issue. Odd that some cache holds and others doesn't. Great to get it working now thank you. Just need to make sure my main shop page is in the 2 column layout and all should be fine.
jasonmac75
@jasonmac75
@Wicko-Design curious was it Google chrome? had problems gave up and went back to firefox while making changes.
@andrewbernard choose custom url and just add a hash tag in the url field - #
David Wickstead
@Wicko-Design
@jasonmac75 I mainly use Firefox when building my sites. Prefer the inspector.
@jasonmac75 same on Chrome. Managed to get all category pages looking on with sidebar and full width for the product pages. But on the base shop page it reverts to full screen. I use a filter so if I reset all filters it shops the base shop page which is full screen. Would love to show via link but site is behind a construction screen and needs a full admin login to view.
David Wickstead
@Wickodesign_twitter
when I make changes to the assignments in WordPress Woocomerce taxonomies I get warning saying that the site is slowing down the browser and it takes ages to refresh. Is there something I can do it make this smoother? Do I need to increase PDP memory etc?
jasonmac75
@jasonmac75
@Wickodesign_twitter Did you try this in another browser? likely to be some javascript slowing it down, just a thought! I would then check the memory limit is set to more than 128/256meg. I have some test sites under 64meg and they seem to run ok.
@Wickodesign_twitter Also check with firebug and make sure there is no errors.
jasonmac75
@jasonmac75
@lucrebem_twitter - I had this when I had define( 'WP_DEBUG', true ); set in my config file, just a thought.
jasonmac75
@jasonmac75
Anyone had any luck with mamp or XAMPP for local testing, tried on windows and mac to many PHP problems - Was looking at alternative https://serverpress.com/ as this allows many multisite options.
David Wickstead
@Wicko-Design

@Wickodesign_twitter Did you try this in another browser? likely to be some javascript slowing it down, just a thought! I would then check the memory limit is set to more than 128/256meg. I have some test sites under 64meg and they seem to run ok.

Did try both Firefox and Chrome and both freeze. Maybe a conflict with a plugin I am not sure. I do have Akeeba Admin tools added but disabling that didn't make any different. But if it to do with htaccess that it is creaeted disabling it won't effect it.

@jasonmac75 same on Chrome. Managed to get all category pages looking on with sidebar and full width for the product pages. But on the base shop page it reverts to full screen. I use a filter so if I reset all filters it shops the base shop page which is full screen. Would love to show via link but site is behind a construction screen and needs a full admin login to view.

Still not managed to get side bar working in Shop but works in all categories. The issue I have is that I have a filter in the side bar and if I reset then the page defaults to shop and displays nothing in the side bar.

David Wickstead
@Wicko-Design

@Wickodesign_twitter Did you try this in another browser? likely to be some javascript slowing it down, just a thought! I would then check the memory limit is set to more than 128/256meg. I have some test sites under 64meg and they seem to run ok.

Did try both Firefox and Chrome and both freeze. Maybe a conflict with a plugin I am not sure. I do have Akeeba Admin tools added but disabling that didn't make any different. But if it to do with htaccess that it is creaeted disabling it won't effect it.

Working on a couple of sites. The site that cause the freeze is https://www.sweetenings.co.uk

David Wickstead
@Wicko-Design

@Wickodesign_twitter Did you try this in another browser? likely to be some javascript slowing it down, just a thought! I would then check the memory limit is set to more than 128/256meg. I have some test sites under 64meg and they seem to run ok.

Did try both Firefox and Chrome and both freeze. Maybe a conflict with a plugin I am not sure. I do have Akeeba Admin tools added but disabling that didn't make any different. But if it to do with htaccess that it is creaeted disabling it won't effect it.

Working on a couple of sites. The site that cause the freeze is https://www.sweetenings.co.uk

Is very odd as I can display a custom block in the position on the tempate anywehere on the page excpt the sidebar. The page is clearly using the template option but the side bar is missing. I also noticed that there are 2 instances of Taxonomies: Product Categories in the assignment panel. I have set on for both.

David Wickstead
@Wicko-Design
Invalid argument when trying to set up columns in submenu on WordPress Helium. Wondering if something is corrupt here
Matias Griese
@mahagr
try moving the yaml file in the menu config to see if that fixes the error
David Wickstead
@Wicko-Design
Ok this is odd as I am able to create 3 column dropdown in another menu ok but first menu item I can create the second column but it will not save any items added to it. When I add to other dropdown it causes an error. Parent dropdown that works is a customer link #. The others are taxonomies links that give errors. I have created my own outline yaml to add a few positions under the main item area
David Wickstead
@Wicko-Design
ok renaming main-menu.yaml in custom > config > menu and letting the site create a new on has worked. Thank you
David Wickstead
@Wicko-Design
ok should I just delete again as first set on menu items moved ok but then whn I tried to move another it is not saving changes. No errors no though