These are chat archives for highfidelity/hifi

3rd
May 2014
Stephen Birarda
@birarda
May 03 2014 00:18
domain-server http port changes with lastest merge
it’s 40100 and 40101 (https)
so @thoys and @thagale you’ll want to open 40100-40104 range for DS communications
Judas
@judasshuffle
May 03 2014 05:57
a swathe of new alphas crash instantly if they log in with avatars turned on. Is there something we have installed that they dont? an overlooked dependency?
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 09:58
@judasshuffle I'm gonna install it on another PC and we will see what will happen.
Judas
@judasshuffle
May 03 2014 10:03
seems to be alot of people with raedon graphics having issues
when i say alot i count 3 lol
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 10:43
They found your video @cozza13 http://joyardley.wordpress.com ;)
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 12:34
@birarda thanks will do
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 13:34
Could anyone verify they could connect to thoys.nl ?
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 13:35
Can connect, 6 servers
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 13:35
cool ty
@birarda , do I need to have a cert configured to get into https://thoys.nl:40101/ ?
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 15:14
Alpha domain and chat is down, can anyone confirm?
Stephen Birarda
@birarda
May 03 2014 16:13
Hey huys
guys*
sorry about that - we’re fixing alpha right now
@thoys will be working on how cert works for non-hifi domains in coming weeks, I’ll stay in touch
for now it should continue to work but you won’t be able to use oauth to restrict who can get into your domain
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 16:14
ah ok, thanks, was just curious :)
Hmm @murillodigital I changed the readme, it triggered a build, build said success in jenkins, but the pull request doesn't show success
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:44
Hi! Can anyone confirm success with authenticating into alpha.highfidelity.io domain this morning?
We've turned on domain authentication, which is working for us, want to verify working for others.
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:45
holdon let me try
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 17:46
Clicked accept and it works, I can join
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:46
im also in, works :) , cool
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:48
Excellent, thanks! Yeah, that's a nice bit of progress, we've got authentication via OAuth working for different domains.
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:48
@PhilipRosedale do you have an idea why my PR that skipped build doesn't show successful? #2778
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:48
Public will be able to login to sandbox, alpha users into alpha, Hifi team into HQ
@thoys Let me look.
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 17:49
So we cannot join HQ anymore?
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:50
@SydoxX probably only on the view days
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:51
@sydoxx that's correct. More than anything we're just trying to validate it works, so that others who want to start managing domain access can do so
also we also want to get accounts working so that we can credit remote assignment clients with digital currency for contributing devices. That's up next.
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 17:52
Ok. At the moment, when I join HQ it asks me to authenticate. When I press accept I doesn't connect, but every 5 seconds an empty window pops up and closes after 1 second.
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:52
right... that's expected behavior right now.
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:52
@PhilipRosedale will the domain management page also be restricted soon?
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:52
we will fix at start of week to be more obvious.
Hmmm... @thoys Yeah we need to fix that too.
I'll mention to birarda, he's working on it.
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:54
Cool, might also be handy, so not everyone can add scripts in the assignment queue
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 17:56
@thoys since that one was a readme change I just pulled it. Merge build probably didn't run cause no affected files.
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 17:57
Ah ok, but it did say success on the Jenkins page. Is it something to be fixed?
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 18:03
BTW: Chat still not working?
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 18:06
I just sent a message, but i don't see you in the online persons list @SydoxX
Konstantin
@SydoxX
May 03 2014 18:07
There we go. I had to relog.
@PhilipRosedale Does that mean that HiFi is going to be open for the public soon?
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 18:22
Nope. not soon. :)
Though since the source is open, obviously folks can start using it. But we don't anticipate big push for new users until we get more working.
Just posted blog with details on the authentication stuff that is now turned on, comments welcome there on design. https://highfidelity.io/blog/2014/05/details-authentication-in-high-fidelity/
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 18:31
@PhilipRosedale do assignmentclients also count as clients in here?
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 18:34
you mean as 'avatars' in the stats window? no.
we are still figuring how to auth the AC's, because OAuth spawns web view and we want command line AC's to work.
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 18:35
I mean in the blog post you posted
will they need to auth aswell?
@PhilipRosedale
hmm, would be cool to have an @ autocomplete in the chatwindow of interface
Judas
@judasshuffle
May 03 2014 18:39
yes for names is a great idea @thoys
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 18:41
yes, i also suggested that back when i was using CloudParty, they implemented it , and it worked timesaving hehe
Judas
@judasshuffle
May 03 2014 18:47
@thoys was that around the time u suggested they should work with yahoo?
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 18:51
lol @judasshuffle definitely not
ah yes I see AC is AssignmentClient, hehehe doh
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 19:04
@PhilipRosedale have you considered using something like ssh-keys to auth AC's ?
Philip Rosedale
@PhilipRosedale
May 03 2014 19:19
@thoys not sure @birarda is working on it.
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:04
Hi
I'm having trouble with the Qt path setting
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:26
@bubble8773 what did you try?
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:27
the export command
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:27
on which OS, and how did you install QT?
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:28
Windows 7
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:28
you're using the export command on windows 7? are you building with msys or something?
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:29
i was trying Nmake and mingw
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:33
hmm never did it with those, only succesfully build it on vs2010 on windows, there was someone here who did it
don't know if theres a channel history here, would be helpful
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:34
nope
I tried the vs 2010 option with cmake too
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:35
did you get stuck on that?
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:35
yes
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:36
got skype, I can assist
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:36
ok
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 21:36
add thoysg
Nandita D
@bubble8773
May 03 2014 21:37
Nandita_d
Thijs Wenker
@thoys
May 03 2014 23:47
Crazy, I just uploaded a makehuman.org avatar, "thoys_test" , but now my avatars Y position seems to be fixed to 5.17087e+34 , pretty high