These are chat archives for locomotivecms/v3

18th
Aug 2016
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:33
anyone have any luck retrieving an editable_file from page.editable_elements drop?
always returning nil for me
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:52
hi @cappadona!
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:52
hey @did
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:53
If I’ve got the time, I’ll try to merge the latest from liquid for the next version
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:54
great…no worries and no big rush on that
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:54
it’s not an easy task because our extend / block tags are very tied to Liquid.
okay
about the page.editable_elements thing
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:54
Yeah…I took a quick look and saw that it was a bit involved
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:55
when you create a page, the page.editable_elements is empty
at the first render, it gets populated
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:56
correct…as expected
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:56
hmmm, actually, not sure about that. I’m wondering if it does only when you persist your page modifications
yours is always empty?
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:56
but I’m still getting nil for the editable_file even after going to back-office and using the controls to upload a photo
yeah…always empty in my intial tests serving via engine
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:57
sounds like a bug to me
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:58
if I manually add a value in the header of a page (yaml), then I it’s no longer empty (when serving via wagon)
let me know if I’m not explaining this well
I’ll try creating a new site and deploying from scratch just to double check
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:58
in Wagon, it works correctly and that’s normal
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:58
using latest RCs
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 14:58
localized site?
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 14:58
nope
but I did see this….
locomotivecms/engine@d1064b1
which was a fix for localized sites, correct?
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 15:00
yes
do you get something for the editable text elements?
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 15:02
Yep. editable_text elements are populated as expected in the drop
Didier Lafforgue
@did
Aug 18 2016 15:02
hmmm
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 16:03
@did I’m back…just tried deploying to a fresh engine site and issue persists
I’m going to try using the default site that’s shipped with wagon next
Nick Cappadona
@cappadona
Aug 18 2016 17:35
@did I was able to reproduce this on a fresh wagon site, created using the bootsrap template, as documented in the quick start:
https://locomotive-v3.readme.io/#2-create-a-new-wagon-site
editable_files are populated in page.editable_elements drop when serving via wagon, but always nil when serving via engine