Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Jun 05 13:02

    luc-github on master

    Add files via upload (compare)

  • May 22 23:18

    luc-github on master

    fix compilation on Mac thanks @… (compare)

  • May 21 20:18
    linpp commented #380
  • Apr 18 20:38
    stale[bot] closed #394
  • Apr 16 12:38
    stale[bot] labeled #394
  • Apr 16 12:38
    stale[bot] commented #394
  • Apr 14 07:16
    luc-github locked #396
  • Apr 11 03:37
    luc-github commented #396
  • Apr 10 23:39
    TomD66069 commented #396
  • Apr 10 23:37
    luc-github commented #396
  • Apr 10 23:37
    luc-github commented #396
  • Apr 10 23:21
    TomD66069 commented #396
  • Apr 10 23:17
    luc-github commented #396
  • Apr 10 23:16
    luc-github commented #396
  • Apr 10 19:29
    TomD66069 labeled #396
  • Apr 10 19:29
    TomD66069 opened #396
  • Mar 02 15:04
    jonathancdenton edited #394
  • Mar 02 15:03
    jonathancdenton opened #394
  • Feb 11 22:32
    johnnysmithy852456 closed #392
  • Feb 11 02:45
    luc-github commented #392
Shy
@ecbcat20
and frankly i dont quite understand it
i might just be a noob
Luc
@luc-github
what you do not understand ?
Shy
@ecbcat20
step 4
i dont quite understand what its asking
Luc
@luc-github
this is the key root cause of black bars
image.png
also the link of faq is in read me luc-github/Repetier-Firmware-4-Davinci#114
Luc
@luc-github
you need to replace the variant.cpp and USBCore.cpp file present in Arduino Due package by the one present in my repository in src\ArduinoDUE\AdditionalArduinoFile
image.png
Shy
@ecbcat20
okay i get it
where are the due files on PC?
Shy
@ecbcat20
Thanks
i should be able to figure it out now lol
Shy
@ecbcat20
where is the path to the variants.cpp file?
Shy
@ecbcat20
sam.h: No such file or directory
i keep getting that error when i try to compile and upload to the davinci
does anyone know how to fix it?
Luc
@luc-github
Read the readme carefully. Read the FAQ carefully
Shy
@ecbcat20
okay
so
i flashed it properly
a nd now i cant find the load firmware failsafe thing
Luc
@luc-github
in printer menu - on lcd
Shy
@ecbcat20
ah perfect
thank you
Luc
@luc-github
good - have fun
Shy
@ecbcat20
except now i have a printer heater/motor fault
the one that tells you to fix with 5999
*heater/sensor failure
false alarm it fixed itself
Nepenthy
@Nepenthy
Hi Luc! Ive been running your .92 firmware for davinci 1, for around 4 years without issue, love it! I recently had to replace my bed, and unfortunately thermistor. I have completely forgotten all my firmware settings from when I initially flashed. It looks like Ill need to build a new table for thermistor and upload. Is there any way to dump out current firmware so I can use it as a starting point. On voltivo forum, you had helped me with a couple settings as my hotend thermistor kept reporting decoupled, and also something with layer fan. I dont want to lose those, especially since Voltivo forum is no more. I know you probably havent messed with this in awhile and probably dont want to, but could you please help a brother out on uploading a new thermistor table without losing all my current tweaks? Thank you so much!
Luc
@luc-github
all your settings are in EEPROM so use repetier host to export them , I am afraid dumping FW won't help for a new thermistor - I do not remember layer fan discussion sorry (oXvXo) - unfortunatly I am afraid there is no way than reflash to update thermistor table - or may be to do some reverse engineering on FW but parsing binary FW is not my best skill sorry ...
Nepenthy
@Nepenthy
Luc, You dont remember our conversation from four years ago? Im hurt! ;) Thank you very much for your reply, I had completely forgotten about repetier host as I just upload prints to SD card. Ill wire this thing up and see if I can find the settings I tweaked initially. Ive been running this thing for 4 years almost non stop with your firmware, no issues ever. My bed finally clamshelled to the point where I dont have a spot on the bed without a chip on it. :(
Luc
@luc-github
Damned just deleted instead of edit
You can use existing FW and change Bed thermistor , bed temperature does not need to be super accurate but constant
so you just need to find the new temperature fake temperature setting that allow you to reach your previous bed temperature
heat your bed using printer menu and try to heat at 50 degres
then do bed temperature measurement with external thermistor or temperature gun
bed should be around 90 / 110 degres for ABS - so try to see which fake temperature setting allow you to reach this real value
Luc
@luc-github
Just my 2 cents - so once found you just need to change your bed temperature in slicer with the new one
Nepenthy
@Nepenthy
Thank you very much. I replaced with a NTC 100K Sensor and the bed reports in at 74 degrees, cold. Im going to tape the old thermistor to the back of the plate, see if that will get me up and running enough to continue while i refresh my memory on flashing.
Luc
@luc-github
Good luck, I think if you are happy with existing FW , try to not flash - just change the temperature cursor ,if possible as the max allowed is 130 degres in FW if I remember well
Nepenthy
@Nepenthy
Thanks Luc, youve always been super helpful, even to those like me that just mash things together without fully understanding what they are doing! I had completely forgotten about being able to tweak firmware settings in rep host. I may not pull this off the right way, but im pretty sure Ill be able to fake it enough to offset the new values. You are very much appreciated!
ffnull
@ffnull
Hello luc! Im have few questions
Luc
@luc-github
shoot
ffnull
@ffnull
Im revert one of my Davinci to stock motherboard. Make just few upgrades - replace all drivers to tmc2208. its super quiet right now
how about new repetier fw?
Luc
@luc-github
I am waiting 2.0 is usable to do the porting