Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Jul 27 14:05
    HomeLH commented #45
  • Jul 21 16:11
    mirkix commented #45
  • Jul 21 16:11
    mirkix commented #45
  • Jul 21 02:52
    HomeLH edited #45
  • Jul 21 02:51
    HomeLH opened #45
  • Apr 09 20:21
    mirkix commented #44
  • Apr 09 20:21

    mirkix on master

    Add git pull instructions and c… Merge pull request #44 from Ard… (compare)

  • Apr 09 20:21
    mirkix closed #44
  • Apr 06 16:09
    Ardustorm commented #44
  • Apr 06 15:50
    Ardustorm opened #44
  • Mar 18 04:16

    mirkix on master

    Update ArduPilot (compare)

  • Jul 10 2018 16:36
    jackcarrozzo commented #38
  • Jul 10 2018 16:19
    awright424 commented #38
  • Jul 10 2018 16:17
    jackcarrozzo commented #38
  • Jul 10 2018 16:17
    jackcarrozzo commented #38
  • Jul 10 2018 16:17
    jackcarrozzo commented #38
  • Jul 10 2018 16:17
    jackcarrozzo commented #38
  • Jul 10 2018 16:16
    jackcarrozzo commented #38
  • Jul 10 2018 16:14
    awright424 commented #38
  • Jul 10 2018 16:12
    jackcarrozzo commented #38
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
@luminize do you have few minutes, I am available to check with you
Bas de Bruijn
@luminize
sure
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
ok first stop the service , we will launch manually
sudo systemctl stop arducopter.service
Bas de Bruijn
@luminize
right
done, and all stopped ok
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
and launch it manually
sudo ./arducopter -C udp:192.168.7.1:14550
Does it starts ?
Bas de Bruijn
@luminize
my terminal hangs, one sec
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
are you running with putty connected to micro usb @ 192.168.7.2 ?
Bas de Bruijn
@luminize
yes, starts, I'm on linux host, ssh-ing to the wireless
debian@beaglebone:~$ sudo /usr/bin/ardupilot/arducopter -C udp:192.168.178.80:14550
DataFlash_File: buffer size=16384
�    Q}��    Q���    Q� Init GyroMPU: temp reset IMU[0] 8343 0
*�    QC^**

Ready to FLY �    Q���3�EKF2 IMU0 initial yaw alignment complete���    Q_�3�EKF2 IMU0 tilt alignment completeB��      Q��        Q���    
Q�C�
           o�r4T#��    
QH3�      Qv��Q�Q���    Q���    QE��    Q{z�    Q��    Qt�3�PreArm: Throttle below Failsafe�Z�3�PreArm: 3D Accel calibration needed73�PreArm: Compass not calibratedR\�3�PreArm: Compass not calibrated�3�PreArm: RC Roll not configured���3�PreArm: RC Pitch not configured/;�3�PreArm: RC Throttle not configured�&�3�PreArm: RC Yaw not configured�/�    Q���oY�f��H�    QK� Q���    !Q-��    "Q    �    #Q�w�    $Q~�    %Q�y�    &Q���    'Q@��    (Q��)o�������    *Qp��    +Q���    ,Q��    -Q���    .Q��/Q#k�    0Q"1Q�\�    2Q���    3
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
ah ok , well.. it is starting :-)
Bas de Bruijn
@luminize
yes, that's one thing at least :)
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
So your DSM satellite receiver is already Binded and it is spitting 115kbps data right ?
Bas de Bruijn
@luminize
yes, it is
the gibberish looks to be the mavlink data
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
Yes it is, you should be able to connect the gcs on udp port 14550
Bas de Bruijn
@luminize
it's also inverted signal, but I understand that didn't matter for ardupilot
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
It is NOT inverted signal == FRSKY is but not DSMX
Actually you could read it with FTDI and RealTerm
Bas de Bruijn
@luminize
ok, I can do both, I can invert if needed. The scope shows the signal is always high, and the data is low
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
So it is connected to pin 2 as showned on Mirkix wiki ?
Bas de Bruijn
@luminize
the data signal to the pin2 on the DSM port
?
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
sorry the QeP port
Bas de Bruijn
@luminize
yes, equal to the purple wire
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
and no rc receiver signal on Mission Planner ?
Bas de Bruijn
@luminize
exactly, I'm on Qgroundcontrol now, I've got mavlink coming in, but will switch to windows to check
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
ok
I'll be back in 15 mins
Bas de Bruijn
@luminize
on windows with mission planer it's the same. No response when trying the radio calibration
Bas de Bruijn
@luminize
reading back a bit: the data signal is on the first pin, not the second of the eQeP port. Just to be sure I don't make a mistake
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
OK I am back
Actually is is pin 4 (last pin as the picture)
Bas de Bruijn
@luminize
right it is.
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
I guess the PRU has been enable byt the startup scrip but lts check again
what does this show : cat /sys/devices/platform/ocp/ocp:P8_15_pinmux/state
Bas de Bruijn
@luminize
ok, i've stopped ardupilot
debian@beaglebone:~$ cat /sys/devices/platform/ocp/ocp:P8_15_pinmux/state
pruecapin_pu
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
yep
no data ? what about ls /sys/devices/platform/ocp/
Bas de Bruijn
@luminize
debian@beaglebone:~$ ls /sys/devices/platform/ocp/
40300000.ocmcram  48048000.timer     48302000.epwmss  ocp:J15_pinmux
44e07000.gpio     4804a000.timer     48304000.epwmss  ocp:P8_15_pinmux
44e09000.serial   4804c000.gpio      48310000.rng     ocp:P9_11_pinmux
44e0b000.i2c      48060000.mmc       49000000.edma    ocp:P9_23_pinmux
44e0d000.tscadc   480c8000.mailbox   49800000.tptc    ocp:P9_28_pinmux
44e35000.wdt      480ca000.spinlock  49900000.tptc    ocp:U16_pinmux
44e3e000.rtc      4819c000.i2c       49a00000.tptc    ocp:helper
47400000.usb      481a0000.spi       4a300000.pruss   ocp:l4_wkup@44c00000
47810000.mmc      481a6000.serial    4c000000.emif    of_node
48022000.serial   481aa000.serial    53100000.sham    power
48024000.serial   481ac000.gpio      53500000.aes     subsystem
4802a000.i2c      481ae000.gpio      driver_override  uevent
48042000.timer    481d0000.can       modalias
48044000.timer    481d8000.mmc       ocp:D13_pinmux
48046000.timer    48300000.epwmss    ocp:H17_pinmux
debian@beaglebone:~$ cat /sys/devices/platform/ocp/ocp:P8_15_pinmux/state
pruecapin_pu
Bas de Bruijn
@luminize
I've got a call in a few minutes, I'll be back in max 1 hr. Sorry for that
patrickpoirier51
@patrickpoirier51
yep it is enabled, so it should start.... unfortunately I dont have a DSM receiver. I just oredred one so I shoud be able to test in a few days.
Bas de Bruijn
@luminize
Thanks for the help!
It's probably something silly