Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Sep 25 2022 14:02
    Yatin-Khurana commented #45
  • May 24 2022 23:33
    juvinski commented #47
  • May 17 2022 10:23
    safinwb commented #47
  • May 17 2022 04:49
    juvinski commented #47
  • May 13 2022 10:18
    Seeelefant commented #47
  • May 12 2022 10:13
    safinwb commented #47
  • May 08 2022 21:44
    Seeelefant commented #47
  • May 08 2022 06:28
    juvinski commented #47
  • May 06 2022 15:15
    Seeelefant commented #47
  • May 06 2022 13:33
    juvinski commented #47
  • May 06 2022 07:33
    Seeelefant commented #47
  • May 06 2022 05:01
    juvinski commented #47
  • May 05 2022 15:27
    juvinski commented #47
  • May 05 2022 12:01
    50-sys commented #47
  • May 05 2022 11:00
    50-sys commented #47
  • May 04 2022 18:34
    50-sys commented #47
  • Mar 15 2022 22:48
    Seeelefant commented #47
  • Mar 15 2022 22:47
    Seeelefant edited #47
  • Mar 15 2022 05:02
    timtuxworth commented #47
  • Mar 12 2022 22:23
    Seeelefant commented #47
Vinicius Juvinski
@juvinski
But on i2cdetect you see the airspeed?
And have you enabled the i2c2 on the uEnv file ?
irwin riolinus
@irwinr89_twitter
yea...it cant detect airspeed neither a compass if I connect it
irwin riolinus
@irwinr89_twitter
the compass and airspeed are good and wired correctly, they work fine on my pixhawk4
Vinicius Juvinski
@juvinski
hi @irwinr89_twitter , I was looking the schematic
the mpu and baro is connected to the I2c2
image.png
and the connector available is the I2c1
image.png
what kernel version are you using ?
irwin riolinus
@irwinr89_twitter
am running the latest image on the beaglebone site (10.3) and kernel 4.19.191-bone-rt-r67
irwin riolinus
@irwinr89_twitter
if its I2C1 then is this error normal?
root@beaglebone:/home/debian# i2cdetect -r -y 1
Error: Could not open file /dev/i2c-1' or/dev/i2c/1': No such file or directory
set_
@silver2row
sometimes things change. Have you looked in /dev/bone/i2c?
Also... try to install libi2c-dev. This may help but I am not certain.
set_
@silver2row
I bring those two items up for one. B/c... w/ newer kernels and images, there are some differences and I need to figure things out too!
And secondly, who knows? We may learn from one another?
I found this through the beagleboard.org forums.
Nice! You guys updated a bunch!
Victor
@victor999
Is it normal for ESC to beep constantly (short beeps) from connecting the battery (power to BBBlue) and until arducopter started. Then I hear some sort of musical beeping. Beaglebone blue, I didn't fly yet.
set_
@silver2row
No.
Not unless you are calibrating your ESCs, then the beeps and musical beeps are then warranted.
I was reading the docs. It seems that while the calibrations of the ESCs are taking place, the beeps then take place.
Vinicius Juvinski
@juvinski
Hi, it's depend of the esc firmware.
I have some hobbywing what does this beeps until arducopter starts - around 1 minute since the board start
I have some esc - like hobbywing 4 in 1 esc that doesn't work with beagles - the firmware wait for some pwm pulses when are powered up, if not receive any pwm signal simply shutdown and is useless using with arducopter
Victor
@victor999
I am trying to connect to r-xsr telemetry. Flashed with ACCESS last version, set receiver mode SPORT. I connected SPORT uninverted pad to UART1 TX and set SERIAL_OPTIONS=10. What am I missing?
Victor
@victor999
I mean SERIAL_PROTOCOL=10
Vinicius Juvinski
@juvinski
i tried the x8r and i set the protocol to 8
and use yappu telemetru script on the tx16s
and is working pretty fine
set_
@silver2row
@juvinski : Hello...this is the fellow from the forum.beagleboard.org forums. Seth.
set_
@silver2row
I am sorry to harass this early about not being able to get to things. I will be out for about a week (most likely).
I figured I would update you.
Vinicius Juvinski
@juvinski
hi @silver2row , don't worry
set_
@silver2row
Thank you...sorry to be such a hassle so far.
set_
@silver2row
@juvinski : Happy new year.
I should be able to make time soon. Please forgive my absence.
Vinicius Juvinski
@juvinski
Happy new year Seth.
set_
@silver2row
Not yet. I will check this one out.
4.19.x and RPROC. Okay. I will test it and return service.
I was using 5.10.x and UIO instead.
set_
@silver2row
I am currently using 4.19.x and RPROC. Everything connects to MP.
I will get everything connected and test the motor outputs soon.
set_
@silver2row

Update: The BBBlue does not power the Receiver so far. I am using GPIO80 for now to power the Receiver. Is that old news?

Vinicius Juvinski
@juvinski
How are you powering ? Using the rail? 5volts by any jst port? Do you know how many miliamps the receiver use, how are you powering the beagle ?
set_
@silver2row
Yes. The rail.