Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Mar 07 2019 17:29
    @directhex banned @CharlieIsHere
  • Oct 11 2018 17:23
    @directhex banned @deleteaccount1234567890
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@ArsenShnurkov see the first two options at https://github.com/mono/mono#configuration-options
btw. you have mono-boehm and mono-sgen executables
mono is just a symlink to mono-sgennow
ArsenShnurkov
@ArsenShnurkov
autotools flag is perfect for my goals, thanks
ArsenShnurkov
@ArsenShnurkov
@akoeplinger i see no option sgen in --with-gc parameter description. So I should completely disable sgen with the first parameter to get "included boehm" ?
ok, I will rewrite symlink then
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@ArsenShnurkov --with-gc is only about boehm
ArsenShnurkov
@ArsenShnurkov

i want to do something in ebuild to switch of default sgen. I addedsrc_postinst() {
<------>autotools-utils_src_postinst

<------>elog "Writing symlink"
<------># you have mono-boehm and mono-sgen executables
<------># mono is just a symlink to mono-sgen
<------>if use sgen; then
<------><------>ln -sfn /usr/bin/mono-sgen /usr/bin/mono || die "symlink rewriting failed"
<------>else
<------><------>ln -sfn /usr/bin/mono-boehm /usr/bin/mono || die "symlink rewriting failed"
<------>fi
}

ptavatar
@ptavatar
hello, I'm not sure this is the right place to write... How do I do to delete a box and its children? box.Remove(widget), box.Destroy() and box.Dispose() end up in the same way. Is this me not handling the GUI well or are there some memory leaks in gtk-sharp3?
Mikhail Filippov
@mfilippov
When this bugfix: https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=21810 will available in aplha channel anybody known?
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@mfilippov as soon as 4.2 hits alpha (but I don't know when that is)
Mikhail Filippov
@mfilippov
@akoeplinger Thanks
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Morn peeps
Gutemberg Ribeiro
@galvesribeiro
hey!
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Morning peeps
Geoffrey Huntley
@ghuntley
morning
Peter Hagen
@PeterHagen
Hello, I have a question about Xamarin.Mac. I'm trying to build a quite simple app and on "publish an application" I get a fatal error, and the only response is that the info is send to Xamarin. I have no clue what might be wrong. If I create a new default app, I can publish it without a problem. Can someone tell me where I can find some log file or anything like that?
Stephen Shaw
@decriptor
@PeterHagen anything in the build output? (in the error pad). Also, this is not really a good place for those questions. Maybe forums.xamarin.com or even support@xamarin.com
Peter Hagen
@PeterHagen
@decriptor yeah I know, but I'm in panic haha. Its not a build problem, it actual runs and I can debug it. Its a publish issue. It crashes on publish without any message. I got a response on the forum now also.
Stephen Shaw
@decriptor
@PeterHagen yeah, just not likely to find many? if almost any in here that can help with Xamarin.Mac ;)
with apple stuff I'd check either plist and/or provisioning stuff :/
Henrik Feldt
@haf
Any update on when a mono with a working GC will be released? The AOT bugs are quite severe.
Is there a roadmap somewhere?
The current release is 3.10 according to the roadmap
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@haf the current Mono release is 4.0.2
looks like the roadmap page is outdated
I removed the section about 3.10
Henrik Feldt
@haf
@akoeplinger Yes, I know. The 4.x series has a very broken AOT compiler that kills kittens and programs. Do you know when there's a new non-broken release due? It's been fixed in master.
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@haf mono 4.2 is upcoming, it's been branched a while ago
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
"very broken" does not tell me much
So we would need specifics of what is wrong
Henrik Feldt
@haf
@migueldeicaza it's all in your issue tracker. Just search for my email, henrik at logibit dot se.
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Thanks!
ArsenShnurkov
@ArsenShnurkov
Since nobody online, i created a bug - https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=32889
Henrik Feldt
@haf
Henrik Feldt
@haf
Unfortunately homebrew can't install HEAD mono either, so we're stuck there as well.
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Thanks
Moritz
@moritzuehling
https://gist.github.com/moritzuehling/b40921f4eeac744027f6
Why does the performance of this behave the way it does? I basically have an Method that should be very easy to inline. If I inline it manually, it's much faster (only takes 64% of the time of the other program), but it makes no difference if I set the AggressiveInlineing or NoInlining-Attribute
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@moritzuehling I checked with mono -v -v -v -v test.exe | grep INLINE and the method is indeed inlined, so the root cause may be somewhere else
INLINE START 0x2680d40 LeckerBrot.Program:Main () -> LeckerBrot.RowCalulator:.ctor ()
INLINE END LeckerBrot.Program:Main () -> LeckerBrot.RowCalulator:.ctor ()
INLINE START 0x2680e40 LeckerBrot.RowCalulator:Calc () -> LeckerBrot.RowCalulator:CalculatePoint (double,double,double&,double&)
INLINE END LeckerBrot.RowCalulator:Calc () -> LeckerBrot.RowCalulator:CalculatePoint (double,double,double&,double&)
Moritz
@moritzuehling
Does the perfomance behave similar on your system between the three variants?
Alexander Köplinger
@akoeplinger
yes
I found this old thread that says that the copies may be the reason: http://mono.1490590.n4.nabble.com/JIT-and-Inlining-why-doesn-t-it-happen-td1538413.html
no idea if that's still accurate
you can probably file a bug report on https://bugzilla.xamarin.com to see if something can be done about it
Moritz
@moritzuehling
It'd be classfied as a runtime-bug, right?
JIT
Alexander Köplinger
@akoeplinger
yeah