Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Mar 07 2019 17:29
    @directhex banned @CharlieIsHere
  • Oct 11 2018 17:23
    @directhex banned @deleteaccount1234567890
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Morn peeps
Gutemberg Ribeiro
@galvesribeiro
hey!
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Morning peeps
Geoffrey Huntley
@ghuntley
morning
Peter Hagen
@PeterHagen
Hello, I have a question about Xamarin.Mac. I'm trying to build a quite simple app and on "publish an application" I get a fatal error, and the only response is that the info is send to Xamarin. I have no clue what might be wrong. If I create a new default app, I can publish it without a problem. Can someone tell me where I can find some log file or anything like that?
Stephen Shaw
@decriptor
@PeterHagen anything in the build output? (in the error pad). Also, this is not really a good place for those questions. Maybe forums.xamarin.com or even support@xamarin.com
Peter Hagen
@PeterHagen
@decriptor yeah I know, but I'm in panic haha. Its not a build problem, it actual runs and I can debug it. Its a publish issue. It crashes on publish without any message. I got a response on the forum now also.
Stephen Shaw
@decriptor
@PeterHagen yeah, just not likely to find many? if almost any in here that can help with Xamarin.Mac ;)
with apple stuff I'd check either plist and/or provisioning stuff :/
Henrik Feldt
@haf
Any update on when a mono with a working GC will be released? The AOT bugs are quite severe.
Is there a roadmap somewhere?
The current release is 3.10 according to the roadmap
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@haf the current Mono release is 4.0.2
looks like the roadmap page is outdated
I removed the section about 3.10
Henrik Feldt
@haf
@akoeplinger Yes, I know. The 4.x series has a very broken AOT compiler that kills kittens and programs. Do you know when there's a new non-broken release due? It's been fixed in master.
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@haf mono 4.2 is upcoming, it's been branched a while ago
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
"very broken" does not tell me much
So we would need specifics of what is wrong
Henrik Feldt
@haf
@migueldeicaza it's all in your issue tracker. Just search for my email, henrik at logibit dot se.
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Thanks!
ArsenShnurkov
@ArsenShnurkov
Since nobody online, i created a bug - https://bugzilla.xamarin.com/show_bug.cgi?id=32889
Henrik Feldt
@haf
Henrik Feldt
@haf
Unfortunately homebrew can't install HEAD mono either, so we're stuck there as well.
Miguel de Icaza
@migueldeicaza
Thanks
Moritz
@moritzuehling
https://gist.github.com/moritzuehling/b40921f4eeac744027f6
Why does the performance of this behave the way it does? I basically have an Method that should be very easy to inline. If I inline it manually, it's much faster (only takes 64% of the time of the other program), but it makes no difference if I set the AggressiveInlineing or NoInlining-Attribute
Alexander Köplinger
@akoeplinger
@moritzuehling I checked with mono -v -v -v -v test.exe | grep INLINE and the method is indeed inlined, so the root cause may be somewhere else
INLINE START 0x2680d40 LeckerBrot.Program:Main () -> LeckerBrot.RowCalulator:.ctor ()
INLINE END LeckerBrot.Program:Main () -> LeckerBrot.RowCalulator:.ctor ()
INLINE START 0x2680e40 LeckerBrot.RowCalulator:Calc () -> LeckerBrot.RowCalulator:CalculatePoint (double,double,double&,double&)
INLINE END LeckerBrot.RowCalulator:Calc () -> LeckerBrot.RowCalulator:CalculatePoint (double,double,double&,double&)
Moritz
@moritzuehling
Does the perfomance behave similar on your system between the three variants?
Alexander Köplinger
@akoeplinger
yes
I found this old thread that says that the copies may be the reason: http://mono.1490590.n4.nabble.com/JIT-and-Inlining-why-doesn-t-it-happen-td1538413.html
no idea if that's still accurate
you can probably file a bug report on https://bugzilla.xamarin.com to see if something can be done about it
Moritz
@moritzuehling
It'd be classfied as a runtime-bug, right?
JIT
Alexander Köplinger
@akoeplinger
yeah
cnd
@cnd
Hello
I need help with a dolt
I maintain Gentoo mono packages, and there is dolt who break it
he was alike "checking if dolt supports this host... yes, replacing libtool"
here is full log and related bug https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=557448
should I open issue on bugzilla about that dolt?
Gutemberg Ribeiro
@galvesribeiro
hi guys
quick help
I'm having troubles here to get Mono to work with PInvoke
calling a method on a specific native i
lib
```