Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Dec 07 2020 15:25
    Travis dbwebb-se/oophp (master) still failing (206)
  • Dec 07 2020 14:54
    CircleCI success: dbwebb-se build (#197) in https://github.com/dbwebb-se/oophp
    • Upgrade dbwebb gui
      (2038f5a468f54158c1c7bdfd6525a10a09c35b5a by Mikael Roos)
  • Dec 07 2020 14:49

    mosbth on master

    Upgrade dbwebb gui (compare)

  • Jun 02 2020 18:43
    mipodi closed #30
  • Jun 02 2020 18:43
    mipodi commented #30
  • Jun 01 2020 08:12
    mosbth edited #8
  • Jun 01 2020 07:37
    mosbth edited #8
  • Jun 01 2020 07:24
    mosbth edited #8
  • May 29 2020 10:11
    Travis dbwebb-se/oophp (master) still failing (205)
  • May 29 2020 10:10
    CircleCI success: dbwebb-se build (#195) in https://github.com/dbwebb-se/oophp
    • Enable inspect for kmom10
      (f15ad1a5a5b9005b659da2ec89f90b8863ef7ea6 by Mikael Roos)
  • May 29 2020 10:06

    mosbth on master

    Enable inspect for kmom10 (compare)

  • May 27 2020 13:21
    mosbth edited #8
  • May 27 2020 13:18
    mosbth edited #8
  • May 27 2020 13:14
    mosbth edited #8
  • May 26 2020 08:24
    mosbth reopened #20
  • May 26 2020 08:24
    mosbth commented #20
  • May 26 2020 08:20
    Travis dbwebb-se/oophp (master) still failing (204)
  • May 26 2020 08:18
    CircleCI success: dbwebb-se build (#194) in https://github.com/dbwebb-se/oophp
    • Fix that phpdoc works again by cjhecking the correct config file
      (947622ce97bca89ad5d8d99db6238c6032053ec4 by Mikael Roos)
  • May 26 2020 08:15

    mosbth on master

    Fix that phpdoc works again by … (compare)

  • May 21 2020 15:01
    Xolof commented #20
AsaTirsen
@AsaTirsen
Hej alla och @mosbth . Jag kan plötsligt inte publicera på studentservern sedan ett par timmar tillbaka. Är det nån mer som har samma problem?
C0C14DFD-23BF-42E5-91B5-B69858CF5A83_4_5005_c.jpeg
Jan Magnusson
@jannefiluren
@AsaTirsen För mig funkar det att publicera på studentservern, men databasen funkar inte för mig:
Anax: Uncaught exception:

Line 102 in file /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/vendor/anax/database/src/Database/Database.php

PDOException

SQLSTATE[HY000] [2006] MySQL server has gone away

Code: 2006

#0 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/vendor/anax/database/src/Database/Database.php(102): PDO->__construct('mysql:host=blu-...', 'jamg19', 'DwT6qdbTWiiU', Array)
#1 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/src/Movie/MovieController.php(2): Anax\Database\Database->connect()
#2 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/vendor/anax/router/src/Route/RouteHandler.php(213): Jannefiluren\Movie\MovieController->initialize()
#3 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/vendor/anax/router/src/Route/RouteHandler.php(60): Anax\Route\RouteHandler->handleAsControllerAction(Array)
#4 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/vendor/anax/router/src/Route/Route.php(128): Anax\Route\RouteHandler->handle('GET', '', 'Jannefiluren\\Mo...', Array, Object(Anax\DI\DIMagic))
#5 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/vendor/anax/router/src/Route/Router.php(236): Anax\Route\Route->handle('', Object(Anax\DI\DIMagic))
#6 /home/saxon/students/20192/jamg19/www/dbwebb-kurser/oophp/me/kmom10/proj/htdocs/index.php(2): Anax\Route\Router->handle('movie', 'GET')
#7 {main}
AsaTirsen
@AsaTirsen
Det har löst sig nu
Jag har nu kopierat example/redovisa in i kmom10/proj för att liksom börja om. Det funkar förutom att bilderna inte laddar. Om jag klickar på en bild står det "CImage: missing autoloader." Jag har ändrat i pathen för htdocs-index.php för att börja i rätt katalog. Måste jag ändra nån annanstans?
Ah och min databas funkar inte heller.. SQLSTATE[HY000] [2002] Connection refused
Mikael Roos
@mosbth
Jag prövade publicera och det funkade iallafall. Dock har jag inte testat databasen.
@AsaTirsen om bilder inte funkar så beror det ofta på att man missat ändra i htaccess-filen.
AsaTirsen
@AsaTirsen
htaccess filen har jag gjort men det påverkar väl inte när jag kör lokalt?
Iaf har jag ändrat till min akronym på två ställen
Ja det funkar att publicera nu, men inte databas grejorna
Mikael Roos
@mosbth
lokalt påverkas inte htaccess, nej.
Det verkar vara ett problem med databasen (och tidigare även studentservern), it jobbar på det. Ligg lågt i en timme.
AsaTirsen
@AsaTirsen
Några andra förslag på vad som kan påverka lokalt?
Mikael Roos
@mosbth

Lokalt?

"CImage: missing autoloader."

composer install

AsaTirsen
@AsaTirsen
Det känns som att det kan vara en path som är fel nånstans men jag tycker jag har tittat överallt
du menar att jag ska göra composer install igen?
nothing to install...
Mikael Roos
@mosbth
Mig veterligen så är det enbart htdocs/.htaccess som behöver ändras (för studentservern).
Hade jag fått bekymmer så hade jag eventuellt gjort make clean-all install för att få en renare installation (av vendormappen).
Det finns inget att ändra i htdocs/index.php.
Mikael Roos
@mosbth
Nu verkar det som ssh.student skall fungera igen, enligt ithelpdesk.
Björn Olsson
@bjorn-87
Får felmeddelande ERROR 1040 (HY000): Too many connections när jag försöker ansluta mot databasen på studentservern
lingul
@lingul
@bjorn-87 Samma problem här
Pan Qing
@ejessyp
@mosbth If I have one argument for deleteActionGet($id), deleteActionPost get the argument compulsory? ?
Mikael Roos
@mosbth
Verkar som ithelpdesk fortfarande har bekymmer med blu-ray (mysql).
@ejessyp GET och POST får sina argument på olika sätt. Förklara vad du försöker göra?
Pan Qing
@ejessyp
@mosbth why it does not work when I call system inbuilt nl2br() in my class MyTextFilter()?
public function nl2br($text)
{
return nl2br($text);
}
Mikael Roos
@mosbth
@ejessyp beror på, får du fel eller vad händer?
Pan Qing
@ejessyp
Ingeting händer.
@mosbth two filters here, only bbcode is working.
image.png
Mikael Roos
@mosbth
@ejessyp jag har inget bra tips. Se om du kan felsöka. Vissa saker syns i webbläsaren, andra via "högerklicka och visa källkod".
Använd "högerklicka och visa källkod" för att se vilken text som genereras.
Pan Qing
@ejessyp
@mosbth In the student server, it has problem with MyTextFilter class.
image.png
It works locally
Pan Qing
@ejessyp
Problem solved. It is because of case sensitive in the student server.
mipodi
@mipodi

jag har ett annat problem i kmom06, när jag har byggt TextFilter-klassen så funkar markdown när jag använder exemplet men inte när jag implementerar det själv, då hittas inte klassen
Class 'Michelf\MarkdownExtra' not found

jag har min kod i en fil bredvid exempelfilen. Högst upp i klassen har jag skrivit use Michelf\MarkdownExtra;

vad kan det vara?

Pan Qing
@ejessyp
@mipodi du behöver installera Michelf\MarkdownExtra igen under redovisa.
mipodi
@mipodi
@ejessyp okej ja, jag har gjort det, kanske ska göra det en gång extra
nej det funkar tyvärr inte
Pan Qing
@ejessyp
In the composer.json , it looks like this:
"require": {
"anax/anax-oophp-me": "^2.0.0",
"anax/database": "^2.3",
"michelf/php-markdown": "^1.8"
},
mipodi
@mipodi
ja det ser ut så
{
"require": {
"michelf/php-markdown": "^1.8"
}
}
jag har inte kopierat in i redovisa än
mipodi
@mipodi
ah nu vet jag, jag hade inte require __DIR__ . "/../vendor/autoload.php";i min nya fil där
Pan Qing
@ejessyp
Finns video på kmom10? @mosbth
LinnéaO
@Lioo19

Hej!
Jag håller på med projektet och har på något sätt lyckats göra mig av med xdebug, och kan för mitt liv inte förstå vad som har hänt. Jag har försökt följa alla forumtrådar jag har hittat och när jag kör php -i | grep Xdebug får jag ingen utskrift ändå, men när jag försöker installera xdebug säger den att den redan finns. Jag har försökt följa guiden hos XAMPP, utan resultat och även ett par andra guider och nu känner jag mig så pass snurrig i det att jag inte ens vet var jag ska börja.
Sitter på MacOS Catalina med PHP 7.3.9

Nu senast har jag försökt följa den här forumtråden: https://dbwebb.se/forum/viewtopic.php?t=8514

Utskriften jag får från kommandot /usr/local/bin/pecl install xdebug är denna:

Screenshot 2020-05-18 at 19.59.24.png
Var börjar jag nysta?