These are chat archives for nightscout/intend-to-bolus

26th
Oct 2018
alimhassam
@alimhassam
Oct 26 2018 00:43
@Whynot2018_gitlab if you change ***master*** to dev and then run bash /tmp/openaps-install.sh dev instead it should install the dev branch
sudo bash
curl -s https://raw.githubusercontent.com/openaps/oref0/dev/bin/openaps-install.sh > /tmp/openaps-install.sh && bash /tmp/openaps-install.sh dev
BUT if you don't pass that last dev parameter it would install the master branch.
Scott Leibrand
@scottleibrand
Oct 26 2018 04:06
@Stormybubbles 0.7.0-dev might work better if your having problems with time set attempts. See conversation with @mhaeberli earlier.
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 06:32

@alimhassam thanks but according to the documents I just did like that

sudo bash curl -s https://raw.githubusercontent.com/openaps/oref0/dev/bin/openaps-install.sh > /tmp/openaps-install.sh && bash /tmp/openaps-install.sh and then 30 minutes later break up with enter or control-c then reboot
cd ~/src/oref0 && git checkout dev and then
npm run global-install continue at the end with
cd && ~/src/oref0/bin/oref0-setup.sh if everything is green we have succeeded.

Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 06:43
cd ~/src/oref0 && git status
On branch dev
Your branch is up-to-date with 'origin/dev'.
nothing to commit, working tree clean
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 07:49
do we need to pair Medtronic 754 pump and RP3? I'm having this error underneath.
although when I enter this command
:~/myopenaps# openaps use pump model
"754"
:~/myopenaps# l
/usr/local/bin/oref0-mmtune: line 32: Go-mmtune: command not found
Usage: grep [OPTION]... PATTERN [FILE]...
Try 'grep --help' for more information.

Usage: grep [OPTION]... PATTERN [FILE]...
Try 'grep --help' for more information.
No wait required.
If pump and rig are close enough, this error usually self-resolves. Stand by for the next loop.
Unsuccessful oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:35:07 CEST 2018

Starting oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:02 CEST 2018 with 7 second wait_for_silence:
Waiting up to 4 minutes for new BG: First loop: not waiting

Listening for 7s: .No interfering pump comms detected from other rigs (this is a good thing!)
Continuing oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:02 CEST 2018
Preflight fail. Retry 1 of preflight
Preflight fail. Listening for 8s: .No interfering pump comms detected from other rigs (this is a good thing!)
Continuing oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:03 CEST 2018
Retry 2 of preflight
Preflight fail. Listening for 7s: .No interfering pump comms detected from other rigs (this is a good thing!)
Continuing oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:03 CEST 2018
Retry 3 of preflight
Preflight fail. Couldn't preflight
oref0-pump-loop failed. pump_loop_completed more than 15m old; waiting for 31 s silence before mmtuning
Listening for 31s: .No interfering pump comms detected from other rigs (this is a good thing!)
Continuing oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:03 CEST 2018
Listening for 31 s silence before mmtuning: Listening for 31s: .No interfering pump comms detected from other rigs (this is a good thing!)
Continuing oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:03 CEST 2018
mmtune: radio_locale = WW
/usr/local/bin/oref0-mmtune: line 32: Go-mmtune: command not found
Usage: grep [OPTION]... PATTERN [FILE]...
Try 'grep --help' for more information.

Usage: grep [OPTION]... PATTERN [FILE]...
Try 'grep --help' for more information.
No wait required.
If pump and rig are close enough, this error usually self-resolves. Stand by for the next loop.
Unsuccessful oref0-pump-loop at Fri Oct 26 09:36:09 CEST 2018
Ivica Suran
@isuran
Oct 26 2018 09:41
@Whynot2018_gitlab you should use master branch, not dev
@Whynot2018_gitlab and If there is a “Connect Devices” menu look for a “PC Connect” option.
This is the case for the 523/723 and 554/754 models.
If “PC Connect” is present, then the pump will NOT work for looping.
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 10:35
@isuran thanks. I have 754 VER 2.6A 1.1 firmware
I'm sure It works with Closed Loop there is only Other devices, no Pc Connect option.
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 10:59
@Whynot2018_gitlab you should use master branch, not dev
does it make any differences?
Ivica Suran
@isuran
Oct 26 2018 12:51
Yes, dev does not work with carelink stick
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 15:01
What is this?
==> /var/log/openaps/cgm-loop.log <==

Fri Oct 26 16:56:02 CEST 2018

==> /var/log/openaps/pump-loop.log <==

.........

==> /var/log/openaps/cgm-loop.log <==

reporting cgm/cgm-glucose.json

292 2018-10-26T16:51:34+02:00

==> /var/log/openaps/pump-loop.log <==

...............................................................................................................................

==> /var/log/openaps/cgm-loop.log <==

Fri Oct 26 16:57:01 CEST 2018

==> /var/log/openaps/pump-loop.log <==

........

==> /var/log/openaps/cgm-loop.log <==

reporting cgm/cgm-glucose.json

292 2018-10-26T16:56:30+02:00

==> /var/log/openaps/pump-loop.log <==

...........................................................................................................................Couldn't wait_for_silence 21

oref0-pump-loop failed. pump_loop_completed more than 15m old; waiting for 40s silence before mmtuning

==> /var/log/openaps/cgm-loop.log <==

Fri Oct 26 16:58:01 CEST 2018

reporting cgm/cgm-glucose.json

292 2018-10-26T16:56:30+02:00

==> /var/log/openaps/pump-loop.log <==

mmeowlink.vendors.serial_interface.AlreadyInUseException: /dev/ttyUSB.Carelink0 already in use

Radio check failed. mmeowlink.vendors.serial_interface.AlreadyInUseException: /dev/ttyUSB.Carelink0 already in use

The CC111x is located at /dev/ttyUSB.Carelink0
Looping time :)
Daniel
@rofid12_twitter
Oct 26 2018 15:03
Quick question: I want to enable bluetooth tethering for my loop based on the raspberry pi, but in the documentation it only specifies for the Edison. Am I correct to assume it'll be the same method for the pi?
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 15:05
@rofid12_twitter take a look at this youtube https://www.youtube.com/watch?v=9-W0Zi3w8Nk
Daniel
@rofid12_twitter
Oct 26 2018 15:08
@Whynot2018_gitlab Thanks, I'll look at it now!
Tom Boudreau
@tomasboudr
Oct 26 2018 15:25
For anyone updating dev and notices their BT tethering breaks. I noticed 'update_config=1' was present in my /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf I removed that and hopefully that will fix it... testing now
Tom Boudreau
@tomasboudr
Oct 26 2018 15:31
Yup that fixed it, that was the cause of all of the kerfluffal
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 16:05
Do you guys know how to activate web server?
webserver.png
Dana Lewis
@danamlewis
Oct 26 2018 16:32
@TomBoudr_twitter thx for confirming
@rofid12_twitter yes same method
Tim Street
@tim2000s
Oct 26 2018 17:11
@TomBoudr_twitter - that’s in the docs already. Feel free to highlight/update if there are additional circumstances when it shows up.
Grégory Beloncle
@gregorybel
Oct 26 2018 20:40
I would like to run autotune and wonder why I can input only one ISF and one CR. Is it possible to input several? If yes how? If not, what should I input? Sorry if question has already been asked, I cant find an answer in the doc.
Dana Lewis
@danamlewis
Oct 26 2018 20:48
@gregorybel right now it only supports one of each. You can run it with an average of all; or one at a time if you want to see how it might tune differently
Grégory Beloncle
@gregorybel
Oct 26 2018 20:51
@danamlewis ok, thank you!
Why not
@Whynot2018_gitlab
Oct 26 2018 21:11
Is it possible to pull profile.json file from NS. It's so complicated with nano. My Pump gives everytime error. How you do that?
File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/mmeowlink/vendors/serial_interface.py", line 23, in open
    raise AlreadyInUseException("%s already in use" % self.device)
mmeowlink.vendors.serial_interface.AlreadyInUseException: /dev/ttyUSB.Carelink0 already in use
  File "/usr/local/lib/python2.7/dist-packages/mmeowlink/vendors/serial_rf_spy.py", line 121, in sync
    raise CommsException("Could not get subg_rfspy state or version. Have you got the right port/device and radio_type?")
mmeowlink.exceptions.CommsException: Could not get subg_rfspy state or version. Have you got the right port/device and radio_type?