These are chat archives for nightscout/intend-to-bolus

16th
Feb 2019
Cas Eliëns
@cascer1
Feb 16 12:43
Hi! I'm trying to use the HDMI output of my pi zero to setup network manager but I'm not getting a signal. I remember OpenAPS doing something during setup to disable HDMI but I can't for the life of me remember what it was
Could someone please point me in the right direction?
Cas Eliëns
@cascer1
Feb 16 12:49
HDMI seems to turn off after the login service starts
Cas Eliëns
@cascer1
Feb 16 13:09
Just found the line that turns off the display in bin/ore0-cron-post-reboot.sh but after commenting that line and rebooting I still don't get hdmi output
made sure to turn on hdmi in boot/config.txt
Jon Cluck
@cluckj
Feb 16 14:55
^ issue was edits in /src/oref0/bin don't go into effect unless npm run global-install is run
Teamhrach
@Teamhrach
Feb 16 16:00

Hi, I'm currently setting up my Raspberry Pi as a backup. I cannot get the rig to communicate with my 715 pump. I tried tuning - does the following message indicate what the error might be? root@tomaspi:~/myopenaps# cd ~/myopenaps && sudo service cron stop && killall -g openaps ; killall -g oref0-pump-loop; oref0-mmtune && sudo service cron start

openaps: no process found
oref0-pump-loop: no process found
mmtune: radio_locale=WW
2019/02/16 15:56:24 cannot connect to CC111x radio on /dev/spidev0.0
2019/02/16 15:56:24 /dev/spidev0.0: device is in use

Scott Leibrand
@scottleibrand
Feb 16 17:25
@cluckj if that is true, it means the npm link step in global-install didn’t work. Can you reproduce that on a clean install? If so, we may have broken it at some point when we reordered the global-install alias?
Jon Cluck
@cluckj
Feb 16 17:32
oh, yikes
I'll double-check on a test rig, but I'd say yeah it's broken because @acember had the same issue
yes
Jon Cluck
@cluckj
Feb 16 17:38
@Teamhrach wait a little while for cron to stop then try again?
Scott Leibrand
@scottleibrand
Feb 16 17:53
@cluckj try another npm link after global-install and see if that fixes it?
Jon Cluck
@cluckj
Feb 16 18:32
yes
Scott Leibrand
@scottleibrand
Feb 16 19:02
yes, it fixed it, or yes, you'll try that?
Jon Cluck
@cluckj
Feb 16 19:07
oh sorry, yes it fixed it :)
Scott Leibrand
@scottleibrand
Feb 16 19:10
k. may want to check what the last change to the global-install alias was trying to fix, and see if doing the npm link afterwards unfixes that, or if we can safely add it?
Jon Cluck
@cluckj
Feb 16 19:25
looks like the order was changed to fix this: openaps/oref0#1145
Scott Leibrand
@scottleibrand
Feb 16 19:30
@rkresha ^^