Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
  • Jan 31 2019 15:51
    xen0n starred openaps/oref0
  • Jan 31 2019 15:12
    cclauss opened #1191
  • Jan 31 2019 15:09
    cclauss edited #1190
  • Jan 31 2019 15:08
    cclauss edited #1189
  • Jan 31 2019 15:07
    cclauss edited #1190
  • Jan 31 2019 15:07
    cclauss opened #1190
  • Jan 31 2019 15:00
    cclauss synchronize #1189
  • Jan 31 2019 14:52
    cclauss opened #1189
  • Jan 31 2019 14:10
  • Jan 31 2019 14:06
    Owaisaaa starred openaps/docs
  • Jan 31 2019 12:20
    cclauss synchronize #22
  • Jan 31 2019 12:16
    cclauss opened #22
  • Jan 31 2019 12:11
    cclauss edited #21
  • Jan 31 2019 12:09
    cclauss opened #21
  • Jan 31 2019 11:31
    tuzoenduro commented #1406
  • Jan 31 2019 11:25
    cclauss opened #140
  • Jan 30 2019 05:53
  • Jan 29 2019 16:03
    tzachi-dar commented #1406
  • Jan 29 2019 14:46
    rostag starred openaps/oref0
  • Jan 27 2019 22:06
    PieterGit synchronize #1176
peterfulvi
@peterfulvi
Ok thanks for your time. Im goin home to my kids now and i,ll have at it tomorrow night on my third shift? I'll keep you posted
Scott Leibrand
@scottleibrand
k
have a good evening
peterfulvi
@peterfulvi
Thanks
dan lightner
@danimaniac
I am currently sourcing my openAPS compatible pump (should be arriving this weekend), Edison, Explorer board, and battery. The production and dev documentation provides instruction for setting up the rig using a Pi, Windows, and Mac. Where would I find setup instructions for using my debian based linux laptop? I like to think I can follow directions pretty well, but...
Scott Leibrand
@scottleibrand
that should be pretty similar to the Pi, but no guarantees: no one has actually tried that yet AFAIK
you might have enough RAM to skip the swap space stuff
hilarykoch
@hilarykoch
I’m trying to setup Bluetooth. Following the directions here. Is the first step this (with the MAC address from my phone)?? cd && ~/src/oref0/bin/oref0-setup.sh --btmac=AA:BB:CC:DD:EE:FF
katie disimone
@Kdisimone
yes, mac address of phone
hilarykoch
@hilarykoch
If so, it looks like it is trying to take me through the interactive setup again...
Scott Leibrand
@scottleibrand
it's best if you add that --btmac=AA:BB:CC:DD:EE:FF to the end of your existing command from the runagain
katie disimone
@Kdisimone
yes but it will ask you an additonal question about the MAC address this time
Scott Leibrand
@scottleibrand
(or from your bash history) to avoid interactive
history | grep oref0-setup should find the last run, so you can copy and paste and add the new one
katie disimone
@Kdisimone
@scottleibrand that reminds me…when i ran that bash runagain script this morning…I dont’ think it included the —btmac part. But when i ran bluetoothcntl, it still listed the iPhone as a paired device. So, just confirming…that rerun script does NOT need the —btmac if it was already run and paired once?
hilarykoch
@hilarykoch
@scottleibrand @Kdisimone Still not getting it. Did you asked, but isn’t that line essentially what I had above? I’m missing something here… If I type it in, it looks like I’m going through the entire setup again, asking for pump SN
katie disimone
@Kdisimone
It should ask an additional question in there about whether you want to pair a device or phone through BLE
and then it will ask you for the MAC address of it
hilarykoch
@hilarykoch
ok. hang on. DO I put ALL of this in one line? or are these two commands? cd && ~/src/oref0/bin/oref0-setup.sh --btmac=AA:BB:CC:DD:EE:FF
katie disimone
@Kdisimone
one line.
hilarykoch
@hilarykoch
ok, so go ahead and answer questions about pump again?
katie disimone
@Kdisimone
replace the AA:bb: stuff with your phone’s BT MAC
Andy Sharrow
@dramageek
@Kdisimone @scottleibrand Yeah, I mentioned that earlier with my other BT problems. Even if you add it in manually to the oref0-runagain, it gets re-written and taken out when the setup completes. It doesn't mention it on the pre-install summary either.
hilarykoch
@hilarykoch
right did that
katie disimone
@Kdisimone
yes...
@dramageek Did you check to see if your pairing still worked though (sorry, i missed your earlier discussions)? I think ours are still working just fine
Andy Sharrow
@dramageek
@hilarykoch If you end up doing this multiple times, you can nano oref0-runagain.sh and add it to the end of the line, quit & save, then just bash oref0-runagain.sh. It won't re-ask you the questions then.
hilarykoch
@hilarykoch
well now it isn’t letting me do anything. “command not found"
Andy Sharrow
@dramageek
@Kdisimone We settled on me re-flashing later tonight. Probably something that got set when I was trying to tether a few weeks back that needs to be cleared out.
PRs welcome if there's a better place for this in the docs
(And/or pr a link/reference to this in BT page)
katie disimone
@Kdisimone
http://openaps.readthedocs.io/en/latest/docs/walkthrough/phase-2/troubleshoot-oref0-setup.html#re-run-the-script-again I have a question about this…”as long as you name IT something different” What IT is that? I don’t see where I name the script.
hilarykoch
@hilarykoch
Ok. got it.
Thanks @danamlewis and @scottleibrand I’m really struggling with just getting it all setup. Not quite sure what to recommend in terms of PRs until I understand what it is I’m doing. In this case, I just didn’t expect the setup questions again, so I assumed I did something wrong.
Dana Lewis
@danamlewis
@Kdisimone it = setup script
The run again file is created automatically by running the setup script
katie disimone
@Kdisimone
I guess I’m confused where the name is that I would need to change. Thus far I simply reran the script and didn’t change anything. it seems to have worked fine. That’s what has me confused.
Matt Walker
@walker0
@Kdisimone the name of your openaps folder, each one of those is essentially its own seperate instance of openaps. You can have multiple by naming them different things and commenting out what you don't want in cron
Geoff Aumaugher
@geoffro10
blob
My rig just stopped connecting to the pump. I've rebooted twice. No go. Any ideas?
katie disimone
@Kdisimone
@walker0 thanks that makes sense
Paul Dickens
@thebookins
Getting the bits together for a portable rig - any advice on the low power vs standard edison (option 1 v option 2 in the docs)? Leaning towards the low power version but keen to know if there's a consensus among the group.
Dana Lewis
@danamlewis
we have no evidence that there’s any difference between different edison models
hilarykoch
@hilarykoch
I bolused for dinner through Bolus Wizard. 40 carbs. NS COB shows 4. OpenAPS shows 0. I double checked bolus history and it does show 40 carbs. (I did not enter a BG)
Dana Lewis
@danamlewis
how long ago was this?
hilarykoch
@hilarykoch
15 minutes ago
Dana Lewis
@danamlewis
is it successfully looping? has it pulled pump history since then?
hilarykoch
@hilarykoch
NS says it is looping and it has enacted a basal a bit higher than his regular setting
Wait. IT isn’t looping. 14 minutes ago….