Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
  • 20:50
    Lawful2002 synchronize #14744
  • 20:35
    ParmeetChawla25 commented #14732
  • 20:07
    sagangwee assigned #14784
  • 20:07
    sagangwee unassigned #14784
  • 19:55
    CircleCI success: oppia build (#131917) in https://github.com/oppia/oppia
    • Address review comments
      (06d00caf1f179b745c709eb70dd4be72e90b6b0d by Sagang Wee)
  • 19:49
    sagangwee synchronize #14784
  • 19:43
    CircleCI success: oppia build (#131916) in https://github.com/oppia/oppia
    • Fix part of #14419: SERVER_MODES refactored to ServerModes and values changed to UPPERCASE (#14556)
      (564d4d6eef7985140eb75688047223827d7d54e4 by GitHub)
  • 19:42
    CircleCI success: oppia build (#131915) in https://github.com/oppia/oppia
    • Merge branch 'develop' into schema-issues
      (d922933e54121ca01b1ccdb4d2b94b5f782722eb by GitHub)
  • 19:42
    vojtechjelinek assigned #14748
  • 19:42
    vojtechjelinek unassigned #14748
  • 19:39
    oppiabot[bot] assigned #14749
  • 19:39
    oppiabot[bot] commented #14749
  • 19:38
    oppiabot[bot] commented #14668
  • 19:38
    oppiabot[bot] labeled #14668
  • 19:38

    vojtechjelinek on develop

    Fix part of #14419: SERVER_MODE… (compare)

  • 19:38
    vojtechjelinek closed #14556
  • 19:38
    oppiabot[bot] assigned #14772
  • 19:38
    oppiabot[bot] commented #14772
  • 19:38
    oppiabot[bot] commented #14772
  • 19:38
    oppiabot[bot] unassigned #14772
Aniketh Varma
@aniketh-varma
I am trying to install oppia on windows 10, but I am getting these errors. Can someone help me fix these errors.
yuktibagrodia
@yuktibagrodia
Capture.PNG
3 replies
yuktibagrodia
@yuktibagrodia
Capture.PNG
5 replies
Not going ahead .....30 mins...
after running python -m scripts.start
Vivek Jaiswar
@Narcos101
Hello everyone! I am a pre-final year university student. I want to contribute towards the growth of oppia can someone guide me!
Aryanm465
@Aryanm465
Hello everyone! I am a 2nd year university student. I want to contribute towards the growth of oppia can someone guide me
Nikhil
@Nik-09
Hello @Narcos101 and @Aryanm465 welcome to Oppia, you can follow the link as given in the nav-bar of the group for getting started.
Feel free to post here any of your queries.
Thanks.
Mahendra
@mahendra1290
Screenshot from 2021-09-02 15-42-24.png
I am getting this error during pushing my changes
3 replies
Vishal Teotia
@vashuteotia123
image.png
can someone help with this ?
do we have the future package from pip or the is it a custom package ?
Vishal Teotia
@vashuteotia123
because I tried to install with pip and I got some error regarding NoModuleFound: _ctypes. Is _ctypes is sub-package of any other package ?
5 replies
Vishal Teotia
@vashuteotia123
image.png
this is what I'm getting when installing future inside my virtualenv
10 replies
Mohd salman ansari
@salmanansari14
can anyone guide me that how can i run its code
3 replies
please help me
ruinan-liu
@ruinan-liu

Hey team!
I was working the backend linter fix(oppia/oppia#11496) and I was able to successfully run the test prompt python -m scripts.run_custom_eslint_tests

---------------------------
All tests passed
---------------------------

so I think it means that the linter test is working as intended. However when I was later running the three python command

python -m scripts.linters.pre_commit_linter --path core/tests/protractor
python -m scripts.linters.pre_commit_linter --path core/tests/protractor_desktop
python -m scripts.linters.pre_commit_linter --path core/tests/protractor_utils
I received an error message like this
./.python-version is not listed in the .github/CODEOWNERS file.
./package-lock.json is not listed in the .github/CODEOWNERS file.
I am not sure I am supposed to fix those two bugs as it seems not related to linter check?
6 replies
Any guidance will be very appreciated
Vishal Teotia
@vashuteotia123
Can anyone please help me with the error, it has been two days since I'm stuck at the same thing.
8 replies
patrycjapraczyk
@patrycjapraczyk

After upgrading Python version to 3.7.10 I am getting this error when trying to run 'python3 -m scripts.start'. Does anyone know why this could be? Thank you for your help!

image.png

11 replies
Mahendra
@mahendra1290
@DubeySandeep please review my oppia/oppia#13772 so that it can be merged.
2 replies
Shivam
@heyimShivam

Hey coders, I am new to the open-source world, while installing the Oppia project in my local environment I am getting this error after using the command python -m scripts.start. can anyone help me to resolve this issue?

-> python -m scripts.start

---log---

some xyz Text

toml==0.10.2

# via pytest

typing-extensions==3.7.4.3

# via
#   apache-beam
#   importlib-metadata

uritemplate==3.0.1

# via google-api-python-client

urllib3==1.26.6

# via
#   -r requirements.in
#   elasticsearch
#   requests

webapp2==3.0.0b1

# via -r requirements.in

webencodings==0.5.1

# via
#   -r requirements.in
#   bleach
#   html5lib

webob==1.8.7

# via webapp2

zipp==3.4.1

# via importlib-metadata

The following packages are considered to be unsafe in a requirements file:

setuptools

All third-party Python libraries are already installed correctly.
Downloading and unzipping file bootstrap-4.3.1-dist to ./third_party/static ...
Traceback (most recent call last):
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/runpy.py", line 193, in _run_module_as_main
"main", mod_spec)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/runpy.py", line 85, in _run_code
exec(code, run_globals)
File "/home/shivam/Desktop/opensource/oppia/scripts/start.py", line 31, in <module>
install_third_party_libs.main()
File "/home/shivam/Desktop/opensource/oppia/scripts/install_third_party_libs.py", line 251, in main
install_third_party.main(args=[])
File "/home/shivam/Desktop/opensource/oppia/scripts/install_third_party.py", line 457, in main
download_manifest_files(MANIFEST_FILE_PATH)
File "/home/shivam/Desktop/opensource/oppia/scripts/install_third_party.py", line 331, in download_manifest_files
dependency_zip_root_name, dependency_target_root_name)
File "/home/shivam/Desktop/opensource/oppia/scripts/install_third_party.py", line 133, in download_and_unzip_files
python_utils.url_retrieve(source_url, filename=TMP_UNZIP_PATH)
File "/home/shivam/Desktop/opensource/oppia/python_utils.py", line 409, in url_retrieve
return urlrequest.urlretrieve(source_url, filename=filename)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 247, in urlretrieve
with contextlib.closing(urlopen(url, data)) as fp:
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 222, in urlopen
return opener.open(url, data, timeout)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 531, in open
response = meth(req, response)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 641, in http_response
'http', request, response, code, msg, hdrs)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 563, in error
result = self._call_chain(args)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 503, in _call_chain
result = func(
args)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 755, in http_error_302
return self.parent.open(new, timeout=req.timeout)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 531, in open
response = meth(req, response)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 641, in http_response
'http', request, response, code, msg, hdrs)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 569, in error
return self._call_chain(args)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 503, in _call_chain
result = func(
args)
File "/home/shivam/.pyenv/versions/3.7.10/lib/python3.7/urllib/request.py", line 649, in http_error_default
raise HTTPError(req.full_url, code, msg, hdrs, fp)
urllib.error.HTTPError: HTTP Error 403: Forbidden

5 replies
Vishal Teotia
@vashuteotia123
image.png
Vishal Teotia
@vashuteotia123
Can anyone explain to me what's going wrong?
Vishal Teotia
@vashuteotia123
image.png
Can someone help me out point the mistake I'm doing, I was writing the spec.js file for my lint check.
5 replies
Shiqi Wu
@sophiewu6
Screen Shot 2021-09-06 at 11.38.34 AM.png
Is anyone else's frontend tests also failing? The errors are not relevant to my changes, and I have tested it on the develop branch.
3 replies
Mahendra
@mahendra1290

Not able to push changes to branch can anybody help?

Screenshot from 2021-09-07 17-39-25.png

3 replies
Shivam Jha
@ShivamJhaa
Can anyone help me!
7 replies
Screenshot from 2021-09-08 15-21-19.png
Why push is not working further
ruinan-liu
@ruinan-liu
Hey Team,
I was working on adding the no .filter() linting rule and although it passes the python -m scripts.run_custom_eslint_tests test (Which means the lint I wrote is accurate?), it was showed error on the check python -m scripts.linters.pre_commit_linter --path core/tests/protractor_utils. It verified that some files in protractor_utils directory is using the .filter() function. Do we have an alternative for .filter()? And as part of the PR, should I also fix the files in /tests/protractor_utils?
Any guidance will be much appropriated.
Thanks Team!
2 replies
Mahendra
@mahendra1290

Screenshot from 2021-09-09 15-11-14.png

fron-tend tests failing while pushing can anybody help. I also tried to run tests on develop branch head these are also failing there

1 reply
Mahendra
@mahendra1290
Screenshot from 2021-09-09 18-37-49.png
Vishal Teotia
@vashuteotia123
chromeHeadless have not captured in 60000ms, killing
Facing this error and a bunch of lines after this, while pushing my code to my own branch.
10 replies
Shivam Jha
@ShivamJhaa
I am also getting the same error
ruinan-liu
@ruinan-liu
Same, getting the same error as above, attaching screenshot
I'm not sure, but the error seems to be that the expectations for the exceptions that are thrown are different?
ruinan-liu
@ruinan-liu
Screen Shot 2021-09-09 at 2.27.53 PM.png
3 replies
U8N WXD
@U8NWXD
A number of you have reported frontend test failures due to thrown errors that don’t match the expected errors. We are in the middle of trying to debug these problems right now. These errors are happening on lots of PRs and on develop, so if you see one of them, it’s probably not a problem with your code
1 reply
Shivam
@heyimShivam
done.png
project finally installed @U8NWXD thanks
1 reply
Vishal Teotia
@vashuteotia123
Those who were facing the error with frontend cases just update the develop branch and try again. As it is resolved for me.
Vishal Teotia
@vashuteotia123
I just created a PR, but I didn't had CLA signed. So I signed the CLA, now can anyone tell how I can trigger the checks again.
2 replies