Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    zutart
    @zutart:mysmatrix.zutart.xyz
    [m]
    's not coming up with the secrets based on the logs and the little bit i was able to look at the code, but i figured i'd send that along in case there's something that jumps out to you
    zutart
    @zutart:mysmatrix.zutart.xyz
    [m]
    nevermind - just tried again and it didn't work even with the variables directly in. at this point i'm certain there's something i'm completely missing on my end with the traefik/cloudflare/whatever build i have. if i actually ever figure out what's going on i'll let you know, but until then i'll stop bugging you!
    Damian Moore
    @damianmoore
    No worries @zutart:mysmatrix.zutart.xyz . Thanks for the update. If you find something interesting we should add it to the docs.
    osterbergsimon
    @osterbergsimon
    Hey! Trying to set up photonix, looks and feature set is great, thanks for your hard work! However, I can't figure out how to choose which library photos are imported to. What feels intuitive (and seems to be the case, according to the source) is that library depends on the path photos are uploaded to. However, the create_library command seems to set all library paths to 'data/photos/' for some reason
    Is there something I'm missing?
    thesilversverker
    @thesilversverker:matrix.org
    [m]

    But sure if I'm missing something obvious - running a test in docker-compose, site works fine. Onboards correctly, but after creating additional users via cli, the login page begins failing to display correctly. Redeployed and the issue happened again. Dev mode on the browsers shows a couple js errors about a.environment is null.

    Anyone seen something similar/thoughts on workaround?

    Ritesh Raj Sarraf
    @riteshsarraf:matrix.org
    [m]
    Hey! Just dropped by ensure I can see where the community prefers for live talk. And thank you for the work on Photonix. Good stuff.
    Damian Moore
    @damianmoore
    Hi @riteshsarraf:matrix.org , thanks for dropping by and welcome. Yes this is the official chat channel for Photonix. I try to pop in fairly regularly but the community here is still fairly small right now.
    Raphaël
    @cirdanmiriel:geekio.fr
    [m]

    Hi @damianmoore and the dev team 🙂 I am thrilled that you guys are building up what I was searching for for a very long time!
    Even if it's still in early stages, this app seems pretty advanced so far!
    Unfortunately, I'm currently facing 2 issues, trying to make it work:

    1. I can't make the Android app to work, if crashes as soon as I launch it ☹️ (xiaomi mi 9 if it can be of any help)
    2. I deployed the app via docker, in my current environment and wanted to use my existing Redis server. The problem is that this redis server currently needs a password to connect to, and it doesn't seem in the docs that there is a way to specify a redis password (or am I missing something?)

    Many thanks for the answers, and kudos to you for this project, can't wait to try it!!! 🙂

    Raphaël
    @cirdanmiriel:geekio.fr
    [m]

    :point_up: Edit: Hi @damianmoore and the dev team 🙂 I am thrilled that you guys are building up what I was searching for for a very long time!
    Even if it's still in early stages, this app seems pretty advanced so far!
    Unfortunately, I'm currently facing 2 issues, trying to make it work:

    1. I can't make the Android app to work, if crashes as soon as I launch it ☹️ (xiaomi mi 9 if it can be of any help)
    2. I deployed the app via docker, in my current environment and wanted to use my existing Redis server. The problem is that this redis server currently needs a password to connect to, and it doesn't seem in the docs that there is a way to specify a redis password (or am I missing something?) => I opened photonixapp/photonix#314 concerning this problem

    Many thanks for the answers, and kudos to you for this project, can't wait to try it!!! 🙂

    Damian Moore
    @damianmoore
    Hi @cirdanmiriel:geekio.fr . Welcome and thanks for the support with what we're building. In response to your two issues:
    1. That definitely doesn't seem good - I've not seen that happen before. Could you provide more details about your Android device (Android version and whether it's the MiUI or custom ROM etc.)
    2. Thanks for creating an issue in GitHub. I should be able to add that fairly quickly.
    Raphaël
    @cirdanmiriel:geekio.fr
    [m]
    Wow, thanks for the fast answer! Regarding your answers:
    1. No problem at all, I am running on Android 10 on a Xiaomi Mi 9, Custom ROM ( Paranoid Android Quartz 5 )
    2. That would be awesome, I will wait for it (I'ld rather not have x Redis servers running ^^)
    Damian Moore
    @damianmoore
    @cirdanmiriel:geekio.fr
    1. Thanks for the info. It's probably going to be quite difficult to replicate so I'm thinking it's probably better use of time for me to try and add some crash detection so user can see and send error report from the app. I'll be in touch again once this is done and hopefully you can update the app and get the details of the crash.
    2. Cool I'll let you know when this setting is added.
    Raphaël
    @cirdanmiriel:geekio.fr
    [m]
    @damianmoore:
    1. Indeed, it could be a lot easier, if I could be of any help regarding this problem, don't hesitate to ask 🙂
    2. That's great, thanks!
    ShiniGandhi
    @ShiniGandhi
    Hey, is there a way to delete photos through the Android app (or the web ui for that matter)?
    Damian Moore
    @damianmoore
    Hi @ShiniGandhi, thanks for your question. Currently Photonix does not yet support this but the feature is being worked on right now. You can follow progress here: photonixapp/photonix#299
    ShiniGandhi
    @ShiniGandhi
    Okay, thanks!
    Ryan Foster
    @PhasecoreX
    Hello! Is it possible to reset the application and have it rescan everything? I know I could just drop all of the tables and run the initial setup, but I would like to keep the face training data and library setup path.
    I'm having an issue where some deleted photos are still showing up in the thumbnails list (but clicking them doesn't show the photo, as expected) and the newly released "images with no time stamp being sorted in the timeline correctly" feature doesn't seem to affect existing photos. Figured I would just rescan everything, didn't know if it was possible.
    thesilversverker
    @thesilversverker:matrix.org
    [m]
    I get too - I have to purge files with .trashed filenames. Check if you have any with ls -a in your photo directory?
    Ryan Foster
    @PhasecoreX
    No, there aren't any hidden files in the photo directories. I deleted some photos and it hasn't detected the deletion I suppose. But regardless I'd like a "rescan all" thing to reorganize the photos with no time stamps that are all at the top of the timeline.
    Miguel Ruivo
    @miguelpruivo
    Hi, I've been trying to get this up and running on Docker in my Mac and I've been experiencing multiple issues — no pictures or whatsoever despite being the folder, sometimes the sign-in doesn't work, sometimes I completely remove it but there is no new onboarding after new install, the settings don't save even if I change it. What am I missing? Thank you!
    Pheggas
    @Pheggas
    Hello. I noticed you made facial detection. Photonix does facial recognition (classification) too?
    Damian Moore
    @damianmoore
    @Pheggas yes we do facial recognition as well as detection. Basically the way this works is that if faces as similar then we assign them the same face tag in the form "Unknown person 123456" where the number is random. You can then go into a photo and change the label for the tag. You can read more at https://photonix.org/blog/may-2021-roundup/ and https://photonix.org/docs/developer/image_analysis/#face-detection-and-recognition .
    1 reply
    @miguelpruivo Could you try opening a new private/incogneto window and logging in? Sometimes the frontend can get stuck where the stored currently selected library no longer exists.
    Damian Moore
    @damianmoore
    @PhasecoreX You can try getting into the container (make shell) and then running python manage.py rescan_photos to do a re-scan.
    Loki
    @loki420:matrix.org
    [m]
    Hello all, I just installed photonixapp via docker following the install directions on GitHub. I brought the app up and ran the 2 commands that create a user and a album. I opened the app in my browser and it had a few onboarding steps. After finishing the onboarding steps, it kicks me to the login screen. But the login screen doesn't work. When I navigate to /login I see the username and password fields for a split second and then they disappear and there is just a blank page. I'm on Android and I have tried chromium, Firefox focus, Firefox, and bromite browsers. I also tried all those browsers with the "request desktop site* enabled. The same thing happens
    Loki
    @loki420:matrix.org
    [m]
    I should have done more research before asking here. I found this GitHub issue and the solution on there seems to have fixed this issue. photonixapp/photonix#246
    Loki
    @loki420:matrix.org
    [m]
    So I added ~450 images to the photos directory to test things out and it's got a lot of errors and brought my server to a crawl(system load was 30+). I also think it didn't scan everything, but instead crashed and stopped scanning.
    Tons of those critical errors
    And the end of the log were I suspect it crashed:
    Sorry about using images over text logs, pita copying on my phone and I don't have my laptop on me atm
    Ryan Foster
    @PhasecoreX
    I have deleted a photo on the disk from a library that is being watched, however it is stil showing up in Photonix. Is there some sort of setting I need to enable to make it so that missing photos are removed (along with any metadata/thumbnail)? Seems like photonixapp/photonix#174 would have fixed this. In my case, the parent folder of the deleted photo was also deleted, so maybe inotify wouldn't pick that change up?
    Nicolas Derive
    @kalon33:matrix.org
    [m]
    Hello everybody, I set up photonix using docker compose, I created a user and library, and when connecting to photonix, login screen appears and disappears almost instantly
    xurizaemon
    @xurizaemon:matrix.org
    [m]
    xurizaemon
    @xurizaemon:matrix.org
    [m]
    since Photonix appears to be written in Python/Django/React (?correct me, I only learned about it today!), I think you will not find an unbiased answer in this channel @Pheggas 😉
    Pheggas
    @Pheggas
    There are not all features avalible in the demo. Is there reason why there's not all features avalible to use?
    chowchow-love
    @chowchow-love
    hi there, I was very excited to try this but can’t seem to make it work. I followed the instruction for traefik closely but can’t get past the login page. The log keeps saying: upstream server temporarily disabled while connecting to upstream, client: 192.168.90.118, server: , request: "POST /graphql HTTP/1.1", upstream: "http://127.0.0.1:8000/graphql", host: "photonix.example.net", referrer: "https://photonix.example.net/login"
    I would appreciate it if anyone can give me some pointers
    Raphaël
    @cirdanmiriel:geekio.fr
    [m]
    Actually, I'm facing the same problem (in my case, photonix being installed on a kubernetes cluster behind a physical nginx reverse-proxy)
    christophersw
    @christophersw
    I have a bunch (100K ish) photos stored in an S3 bucket. I've got them stored that way for ease of organizing, backing up, etc. I would love to be able to point photonix at these photos and have it work it's magic without having to move them... Is that something that is possible? If it helps at all I do have a WebDav endpoint (via mounting the S3 bucket on Nextcloud). Really appreciate any help or thoughts y'all might have!
    legraml
    @legraml
    I know this is for sure a damn stupid question but I am running the latest production version and I do have many high-res pics with faces in my library. But I cannot see any process or hint that photonix is scanning for faces or objects.... how do I start a scan procedure?
    xXChrissXx
    @xXChrissXx
    Kann ich es auch unter Windows zum laufen bringen ?
    1 reply
    legraml
    @legraml
    I'd like to propose a different behaviour when displaying selected photos not matter using the feature 'tag' / 'object' / 'face'. When I chose to filter photos showing 'cars' photonix is listing all photos showing cars, good, BUT when I click on a photo to enlarge it to fullsize mode and I want to browse through the selection using arrow keys, photonix will show unfiltered photos!
    AltReality
    @AltReality
    Hi there...anyone around?
    I'm trying to get Photonix running on Docker Desktop on Windows Server 2019...I've got the containers running, but Postgresql keeps crashing out with the error: "running bootstrap script ... 2021-11-14 08:27:11.086 UTC [49] FATAL: data directory "/var/lib/postgresql/data" has invalid permissions" - I set the security permissions for the db folder in Windows to Full Rights for Everyone - but that didn't help. I assume I need to add a RUN command to the docker-compose.yml to change permissions from inside the container? Does anyone know how I might make that work?
    relink2013
    @relink2013
    I want to give Photonix a try but how would I go about writing the tags into the files themselves not just the Photonix database?
    1 reply
    Damian Moore
    @damianmoore
    Hi all, There’s been a bit of a lull recently in Photonix development from my side. My partner and I have been awaiting the arrival of our first child and naturally there have been things we’ve needed to get ready. Baby hasn’t yet joined us but I now have a bit more time to work on the project again. Thank you to everyone who’s continued to support the project and submit code improvements. Stay tuned.