Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    prapraj
    @prapraj
    Hi, I am attempting to change custom layout of object while drop down change via startup js. On postOpenObject
    let cbType = object.edit.getLayout().query('combobox[name=markSegment]');
    cbType[0].on('select', function (cb, m) {
    if(cb.value = 'Lable') {
    console.log(object.edit.getLayout());
    });
    I do not find any functions on js object to switch custom layout. Any help will be greatly appreciated or another way to do it
    prapraj
    @prapraj
    Hi, I am able to switch custom Layout via startup js. Thanks
    afe038
    @afe038
    Hi, how can I add a new country? When I use the Pimcore country object, Kosovo i missing
    shashi5678
    @shashi5678
    Hi Everyobe
    getting a strange issue
    Getting Redirecting to Admin
    message whenever trying to access domain URL
    Bram Gerritsen
    @bramstroker

    I am in the process of migrating from pimcore 6 to pimcore 10.
    Have the following requirement in my composer.json:

    "minimum-stability": "dev",
    "prefer-stable": true,
    "require": {
        "pimcore/pimcore": "^10.0",
    }

    However composer is installing 10.x-dev (which seems a develop branch to me) instead of latest stable 10.0.7.
    How can I make sure only the latest stable is installed.

    In packagist also these versions are shown (10.x-dev and 10.0x-dev). https://packagist.org/packages/pimcore/pimcore

    1 reply
    Avinash Mishra
    @avinashpimcore

    Hi,
    has anybody encountered this error ever before?

    request.ERROR: Uncaught PHP Exception Symfony\Component\HttpKernel\Exception\NotFoundHttpException: "Scripts not found" at /var/app/current/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Bundle/FrameworkBundle/Controller/ControllerTrait.php line 294 {"exception":"[object] (Symfony\\Component\\HttpKernel\\Exception\\NotFoundHttpException(code: 0): Scripts not found at /var/app/current/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Bundle/FrameworkBundle/Controller/ControllerTrait.php:294)"} []

    Due to this, none of the pimcoreadmin bundle Javascripts are loading and "pimcore_admin_misc_scriptproxy" route is throwing 404

    Bruno Ramalho
    @bramalho

    Hi
    I'm having a problem getting video types in Datahub, the query:

            videoTest {
              type
              __typename
              data {
                __typename
                ... on asset {
                  fullpath
                }
              }
            }

    but I got the error "message": "Warning: Undefined array key \"data\""
    Does anyone knows why this happening, or am I writing the query in the wrong way?

    1 reply
    Eelco Kruders
    @zetno
    Hi all, i'm using w-vision export to CSV. in my mapping i have a reverse object relation. Does anyone know how i can get the related data in the w-vision export mapping?
    1 reply
    Jochen Califice
    @JochenCalifice
    image.png
    Hi! I'm trying to remove the "set to null" recycle bin icon beside checkboxes. anyone got an idea how to do this?
    Axel Tietje
    @xlttj
    This message was deleted
    Ibrahim1238
    @Ibrahim1238
    did somebody now how i can add tow items in the basket cart with same ID because wehn i do this it will always relapse with new one.
    2 replies
    abhiramalli
    @abhiramalli
    Question 3: What can be defined via permissions out of the box in Pimcore Admin Interface? ('Access rules for Pimcore elements via workspaces.; Field based permissions in data objects.; Permissions to most of main menu entries.; Visible Custom Layouts and Perspectives.; Access rules based on property values of elements.')
    Christopher Siegel
    @christopher-siegel
    Bildschirmfoto 2021-07-26 um 13.15.41.png
    If I open Requirements Check inside the pimcore backend, it shows PHP and composer as red, and all CLI tools as yellow.... any idea why? I was just copying DB tables and suddenly couldn't save my pimcore system settings anymore
    If i run the Check in CLI (bin/console pimcore:system:requirements:check) I get OK for all cli tools and php+composer
    Lennart Fries
    @Cruiser13
    @christopher-siegel is the additional $path variable in the system settings properly set? Are there paths in the /app/config/parameters.yml defined?
    Christopher Siegel
    @christopher-siegel
    Hey @Cruiser13 I've never had to set any of those. It was working before, then I tried to copy a few tables from my local to the staging server, that's when the problems started (or at least i noticed them, when i tried saving the system settings and got an error "saving failed")
    I've tried defining the path for php in /app/config/parameters.yml, but that didn't change anything. Everything besides saving the system settings is working – php and all that should be there.
    Sebastian Ortega
    @naitsabeseya_gitlab
    image.png

    good morning dear guys could you help me i'm installing pimcore skeleton
    but at the moment you want to make the clear
    I get the error

    Array to string conversion

    Christopher Siegel
    @christopher-siegel
    @Cruiser13 Okay it was probably happening because of a change in Laravel Forge (which we use to provision our servers). After adding the php path in parameters.yml i was able to save the system settings and add the whole $PATH manually. Then all executables showed as working again. Not sure why pimcore doesn't find the files itself... "which php" gets me the correct path...
    Anyway.. it's working now. Thanks for the help!
    Lennart Fries
    @Cruiser13
    @christopher-siegel I don't know why this fails sometimes - I think it might be due to the PHP executing that tests and some permission restrictions on the system. Great that the manual path in the parameters.yml fixed the issue.
    Dennis Pfahlbusch
    @dpfahlbusch_gitlab
    Hey @all, whats the best way to check for dependencies in an object-listing?
    abhisheksingh-pimcore
    @abhisheksingh-pimcore
    Is there any way to give specific role permission on Grid Batch Edit action?
    Dominik
    @dpfaffenbauer
    take a look at DataDefinitions
    verma334
    @verma334
    hello everyone Call to undefined method getDefinition in class Pimcore\Model\DataObject\Fieldcollection\Data\MyCollection
    kindly give me the solution for this error actually i am using filed collection in my code so kindly just check it out.
    and provide me the solution for this
    verma334
    @verma334
    can anybody give me the solution for this
    verma334
    @verma334
    no this not my related to my problem
    Andreas Wulf
    @mediafant

    Hi,

    why is this Pimcore-Example-Code not working?

    / disable the automatically added width & height attributes /

    {{ img.thumbnail('sliderLargeTest').html({}, ['width', 'height']) }}

    doku/image

    Output is with width and height of image-tag:

    <picture >
        <source srcset="/_dev/works/works/image-thumb__5960__sliderPreview/external-content.duckduckgo.com7.webp 1x, /_dev/works/works/image-thumb__5960__sliderPreview/external-content.duckduckgo.com7@2x.webp 2x" type="image/webp" />
        <source srcset="/_dev/works/works/image-thumb__5960__sliderPreview/external-content.duckduckgo.com7.jpg 1x, /_dev/works/works/image-thumb__5960__sliderPreview/external-content.duckduckgo.com7@2x.jpg 2x" type="image/jpeg" />
        <img class="sliderPreviewImage" src="/_dev/works/works/image-thumb__5960__sliderPreview/external-content.duckduckgo.com7.jpg" width="350" height="179" alt="" loading="lazy" />
    </picture>
    Andreas Wulf
    @mediafant

    Now I tested all this Versions:

    {{ img.thumbnail('sliderLargeTest',{
      "disableWidthHeightAttributes":true
    }).html({
      'imgAttributes': {
         'class': 'sliderPreviewImage',
         'disableWidthHeightAttributes':true,
         'width':0,
         'height':0
      },
      'pictureAttributes': {
         "disableWidthHeightAttributes":true
      },
      "disableWidthHeightAttributes":true,},['width','height'])|raw }}

    nothing change - width and height is there.

    Jimerson Montiel Pastran
    @Jimerson21

    Hello everyone,

    I am using the process manager package (^4.0) in Pimcore X, but I am getting the following error, apparently the method Pimcore\Mail::setTextBody() does not exist.

    image.png

    How can I fix it?

    Thanks!

    Humb3l
    @Humb3l

    Hey, I'm currently facing some issues with the getBy methods of my classes.
    public function someFunc($status){
    $error = DataObject\ErrorMsg:getByCode($status, ['limit' => 1]);

    // this does not return a ErrorMsg Object instead it returns a car Object

    }
    Has someone faced some similar issues?
    I'm really struggeling to track down the error

    Philipp Walser
    @Iblis
    Hi there! I try to migrate to Pimcore X, but I have issues with executing bundle migration. eg if I want to execute data-hub migrations, I get the error "Attempted to load class 'AbstractPimcoreMigration' from namespace 'Pimcore\Migrations\Migration'. Did you forget a 'use' statement for another namespace?" So somehow the console command does not know about the AbstractPimcoreMigration class? Anybody knows what might me the issue here?
    christian_2021
    @christian_2021:matrix.org
    [m]
    trying to install data importer bundle but kind of stuck here.
    anyone here to give a hand?
    Install worked our i think, don't know how to verify
    but cant get the bundle to enable.
    adding ./bin/console pimcore:bundle:enable PimcoreDataImporterBundle and restarting pimcore does nothing
    christian_2021
    @christian_2021:matrix.org
    [m]
    installed via bitnami
    christian_2021
    @christian_2021:matrix.org
    [m]
    Anybody online?
    Caue Moyano
    @cauemoyano
    Hi, good morning. I am a beginner using Pimcore, I want to create some editables. However, I can't find AppBundle folder in my src folder. I'm using Pimcore 10, the demo package. Can anyone help me? Thanks
    Actually, I was reading the wrong documentation. I changed the version I it needs to be done inside this folder src/Model/Document/Editable/