Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
    pimcore-developer
    @pimcore-developer
    Hello Everyone,
    After installing new version of Pimcore (Pimcore X). I created a class and marked some fields as a non-editable and invisible And these changes are not reflecting on the object (object creation form). It was working in Pimcore older version. Please let me know is there any new setting to mark field as a non-editable or invisible. In addition, I am also able to reproduce this issue on Pimcore demo site : https://demo.pimcore.fun/admin
    questionmark78
    @questionmark78
    Hi,
    I noticed that when you enter an Upload Path on an image attribute in a dataobject and the path does not exist, it is not created when dragging in an image on the DataObject.
    Is this on purpose or shall I add this in a PR in here
    https://github.com/pimcore/pimcore/blob/f3abd295d3733495f938feb69f26c9d9f9c6572e/bundles/AdminBundle/Controller/Admin/Asset/AssetController.php#L449 ?
    t_i_m_o
    @langert
    hi,
    another try, to get on my challenge... can anyone give a hint to render a document with a custom template by using \Pimcore\Model\Document\Service() ... ->render($document). How can I define the template to be the document rendered with, instead the default template the document is build on?
    Wael-Hamdan
    @Wael-Hamdan

    Hello

    We need to upload 50 Gb of assets (images) from our network drive to Pimcore every month. We started doing this by converting the images to bytes and by using Datahub to upload the pictures as assets to Pimcore but it is too slow as it would take many days to complete.
    Is there a solution to overcome this downtime faced with datahub ? I am convinced that datahub was thought to handle such use cases and even handle Tb of data transfers easily.

    Your help would be much appreciated as this is very urgent.

    Thanks a lot.

    shanmuk sandeep
    @sandeep_dev:matrix.org
    [m]
    Hi Team
    Our company decide to deploy pimcore 10 with nginx into EKS cluster. Can some one help with Deployment and service files so i can deploy to the K8S cluster
    Tried searching in google. But couldn't find one. Please share the yaml files which could help my company to explore Pimcore product
    Roelf
    @Sunohara666
    I am implementing https://pimcore.com/docs/pimcore/current/Development_Documentation/Objects/Object_Classes/Data_Types/Dynamic_Select_Types.html , in pimcore 6.9 but my list is too big , so it needs to work through paginated ajax calls / autocompletion. Please advise! I can't find anything on this.
    patkul0
    @patkul0

    Hi guys, one question from me. What was the intention of changing the is_numeric() method with !empty() on line 45 of file models/User/AbstractUser/Dao.php? (https://github.com/pimcore/pimcore/commit/99a5e25721ad30f45f311282960cbf90e4bcb2d0#diff-7a228af14a3cf49a9ff64668b33a1218444fb752a70e2fd2f38e60b12231687e)

    Because of that, we have a problem in Pimcore with versions created by the user system (ID 0). Pimcore shows the user as empty in the Version tab of objects. Method empty treats 0 as empty :D so the condition looks broken.

    Shawn Crigger
    @shawncrigger_twitter
    Has anyone deployed Pimcore 6.9 on Microsoft Azure?
    I'm kinda new to Pimcore and trying to figure out how a few aspects of it work, like I want to add a custom Symfony redis cache but I can't figure out how to read the configuration file from inside our DistributionHubBundle
    Mayur Champaneria
    @github-mayur

    Hello Everyone,

    In Pimcore v10 upgrade, image editable can be set to mandatory. I set it, but not working. Can somebody guide me?

    {{ pimcore_image('image', { 'required': true }) }}
    verma334
    @verma334
    hello can anyone give me the solution of this error
    call to member function getData() on null .............................i am gettting this error while implementing block
    $emptyValuesnew['printMinQuantity']=($valuenew['printMinQuantity']->getData());
    kindly help me out in this
    Faisal Afroz
    @faisal.mindstask_gitlab
    Hi everyone can anyone tell me how to remove default language tab from classification store in pimcore v10
    Mayur Champaneria
    @github-mayur
    hello. Anybody knows how to solve this error came after upgrading to Pimcore v10.1.1?
    Symfony\Component\Translation\MessageCatalogue::addCatalogue(): Argument #1 ($catalogue) must be of type Symfony\Component\Translation\MessageCatalogueInterface, string given, called in D:\xampp\htdocs\Pimcore_Panasonic\pimcore_panasonic\vendor\pimcore\pimcore\lib\Translation\Translator.php on line 256
    image.png
    It came first while accessing pimcore login
    Patrick Rupp
    @patrick.rupp_gitlab
    Hey Guys,
    I have encountered a weird issue and I'm not sure if it is a bug or if I'm doing something wrong...
    The issue is that no matter what tenant I supply to the Ecommerce Factory's getCartManager function I always receive the same object.
    I have two different tenants and when I'm tring to restore the two carts from a users session this does not working. My assumption is that this is the case because the cartManager objects are the same.
    FYI: I have implemented the functionality the same way as seen here (https://github.com/pimcore/demo/blob/10.x/src/EventListener/AuthenticationLoginListener.php#L82) the only difference is that I basically do this twice . Once for the default cart and default tenant name and once for my custom cart and custom tenant name.
    Does anybody have an idea?
    12 replies
    bkoppenens
    @bkoppenens
    image.png
    2 replies
    I have a strange issue, almost clean install, and nothing happens on click on the plus-button
    also no errors...
    JustMe69
    @JustMe69
    @solverat I have problems with Formbuilder & pimcore 6.9
    the german version of a simple contact-form, with output of an mail-tpl, is sended.
    When I change to english page, no email is sended. english mail has its own mail-tpl which is configured.
    Caches etc are cleaned up
    What do I make wrong?
    1 reply
    Krzysztof Surdy
    @ksurdy1_gitlab
    Hey. Im having an issue with figuring out some feature. I have 2 classes Entity and EntityFamily. EntityFamily has relation to Entity, and Entity has reverse object relation to EntityFamily. I have gallery of photos withing EntityFamily class which i want to inherit this gallery to be seen and able to edit within Entity class. Whats important Entity can be a part of many EntityFamilies. Is there a way to do that natively or with some bundle? Any idead how to get this done in pimcore X? :)
    johanlindgren
    @johanlindgren

    Pimcore thumbnails are generated on the fly in the first request and cached for following requests. If a page includes 100 images there are 100 subrequest that potentially could cause alot of cpu use. One way to limit this problem is to run a batch and pregenerate the thumbnails.

    Anyone having performance issues with thumbnails? Any good solution on how throttle the cpu use?

    1 reply
    Jimerson Montiel Pastran
    @Jimerson21

    Hello everyone,

    Help. I am trying to install w-vision/DataDefinitions but I always get the following error:

    image.png

    I am using Pimcore version 10.1.1.

    Thank you.

    Aaron
    @aarongerig
    @Jimerson21 In order to be able to use DataDefinitions with Pimcore 10, you have to install the dev-master version for now.
    1 reply
    Jimerson Montiel Pastran
    @Jimerson21

    now I have this other error. Should I install coreshop first?

    image.png

    2 replies
    Shawn Crigger
    @shawncrigger_twitter
    Does anyone know how to change the extra params in a typeahead combobox, when I first create the store it sends some default values
    but then when people start typing, it still uses the default extra params
    store.png
    If I could somehow change those extraParams when a search value is typed in it would make this work
    savosik
    @savosik
    Hello, guys! Please help me with this question. I need to fill fields with data provided by outside services dictionary. But it dictionary counts over 9 millions values. I tried to make Service that provide data for dynamic select field, but all data can load only synchronously. How can I load data for select field asynchronously, for example by onKeyUp ?
    Neelam Rani
    @neelamrani:matrix.org
    [m]
    Hello , guys . i am getting the following error while upgrade pimcore 5.8 to 6
    Unused binding "Symfony\Contracts\HttpClient\HttpClientInterface" in service "instanceof.Monolog\Handler\HandlerInterface.0.Pimcore\Log\Handler\ApplicationLoggerDb".
    pimcore upgrade not complete please guide i need to upgrade pimcore 5.8 to 6
    punedo
    @punedo
    image.png
    1 reply
    any idea lovely developers?
    Chris Hoppe
    @choppe3766
    @punedo Maybe a CSS file is not loaded? What do you see in dev console in the browser?
    Artem Iksanov
    @bender-nvkz
    It's possibly to disable 'autoSave' task? Can't find something in configuration/docs.
    3 replies
    Chris Jung
    @campino2k
    This message was deleted
    Ibrahim1238
    @Ibrahim1238
    Hallo guys why pimcore dosn't suppot svg images i can't see the uploaded image in backend but png ....i see them
    1 reply
    image.png
    Aslam Jmk
    @aslamjmk_gitlab
    Hello
    rohi
    @irojasfs
    image.png
    3 replies

    Hello everyone,

    since a couple of weeks ago, I try to solve the question
    What are possible ways for attaching additional information to relations?, from Pimcore Academy, but I can't find the right answer.

    I have tried several options according to the information in the documentation and videos, but I am confused and stuck, if you could help me with the correct answer, I would really appreciate it.

    esisl
    @esisl

    php 7.4
    pimcore 6.7.1

    1. Create a class with Block. In the block there is a LINK field
    2. Create an object. I fill in a list of several entries. I keep it. I close the object editor.
    3. Everything is fine, the object is accessible from the code
    4. I open the editor, click "Save and Publish"
      I get an error!

    Drops when executing $this->update($isUpdate, $params); in /vendor/pimcore/pimcore/models/DataObject/AbstractObject.php

    In Windows, the problem is NOT reproduced.
    The problem occurs only when trying to save an Object containing a Block with a Link field

    Found this problem https://bugs.php.net/bug.php?id=76047
    It looks like a crash occurs when the top of the parent methods in the inheritance chain ends.

    Does anyone know anything about this?

    P.S. In https://demo.pimcore.fun/admin is NOT reproduced.

    1 reply
    lukasvitroleracc
    @lukasvitroleracc
    Has anyone tried overriding the preview function of documents in Pimcore?
    Timon Watteny
    @Timonwatteny
    It seems that the classes in the custom views is mandatory to fill in (since Pimcore X) but the perspectives editor does not provide this configuration, anyone else noticed this issue?