by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Jan 31 2019 15:23
    road2stat closed #346
  • Jan 30 2019 00:56
    road2stat closed #344
  • Jan 30 2019 00:56
    road2stat commented #344
  • Jan 30 2019 00:55
    road2stat edited #344
  • Jan 30 2019 00:55
    road2stat commented #346
  • Jan 29 2019 08:46
    CarlvinJerry commented #344
  • Jan 29 2019 07:43
    nataliegnelson opened #346
  • Jan 29 2019 04:56
    road2stat commented #345
  • Jan 29 2019 04:24
    SportStatisticsRSweet closed #345
  • Jan 29 2019 04:24
    SportStatisticsRSweet commented #345
  • Jan 29 2019 04:18
    road2stat commented #345
  • Jan 29 2019 04:10
    road2stat commented #344
  • Jan 29 2019 04:08
    SportStatisticsRSweet opened #345
  • Jan 28 2019 19:50
    CarlvinJerry commented #344
  • Jan 28 2019 19:31
    CarlvinJerry opened #344
  • Jan 28 2019 17:54
    road2stat closed #343
  • Jan 28 2019 17:54
    road2stat commented #343
  • Jan 28 2019 16:59
    CarlvinJerry opened #343
  • Jan 28 2019 16:37
    CarlvinJerry commented #342
  • Jan 28 2019 16:11
    road2stat closed #342
Yihui Xie
@yihui
No, that post won't answer your question. See my example: https://github.com/rbind/yihui/blob/master/static/_redirects#L8-L9
I think you want to redirect njtierney-test.netlify.com to njtierney.com instead of the other way around.
@/all Anybody can help him? rbind/support#40 I'm very busy these days, and don't have the time to ask him for detailed info.
Nicholas Tierney
@njtierney
ahhh
OK, so I'm actually not sure what that entails
image.png
Would it mean that I change a CNAME to have on the left, njt.netlify.com and njtierney.com on the right?
Yihui Xie
@yihui
No, your current settings seem to be correct. I misunderstood your question. I thought you wanted to redirect *.netlify.com to njtierney.com.
For example, people can access your website through http://njt-test.netlify.com but you probably do not want them to use this subdomain.
BTW, you should enable HTTPS on Netlify.
Lukas Burk
@jemus42
I transferred my blog repo to rbind at https://github.com/rbind/blog.jemu.name and now I don't have a settings button anymore, is that… intended?
Eric Nantz
@rpodcast
@jemus42 I made you the admin of your repository so that should enable you to view the settings
Lukas Burk
@jemus42
Wonderful, thanks :)
Bruno Rodrigues
@b-rodrigues
hello everyone
I've deployed my blog with netlify; I must say I'm impressed
it's really easy
however I'm not sure I've done the right steps to use my own domain
I own www.brodrigues.co, registrar gandi.net
I enabled the custom domain on netlify
and then pointed the domain to the nameservers that I was given
is that enough?
Bruno Rodrigues
@b-rodrigues
yep, seems like it's enough
just had to wait
Yihui Xie
@yihui
That is right. You always have to wait when making DNS or nameserver changes.
WDH
@wdhjyr
@yihui
hello树先生
WDH
@wdhjyr
hello.very sorry.there is something wrong just now.please do not mind.I am a Chinese student.I want to know how to build a website I can use it in Chinese.Thank you.
WDH
@wdhjyr
@
Ella Kaye
@EllaKaye
Hello. I'm not sure if this question is best here or as an issue (I opened it as #195). Yesterday I made a changes to my website (https://ellakaye.rbind.io) and appear to have successfully pushed it to GitHub, but the change hasn't deployed to the website. It shows up fine when I serve the site in Rstudio, just not online. I've cleared my caches and tried in a couple of different browsers. I haven't had issues with this before, and I'm not aware of having changed anything in the setup. Does anyone have any ideas what might be going on and how to fix it? Thanks!
Corey Pembleton
@pembletonc
Hello everyone! Great community, I read issue #195 @EllaKaye and it solved my issue as well, so thanks. My question: Has anyone customized ghostwriter? I have it up and running, but have no css experience and would like to customize a few things. Any help appreciated. Cheers, and thank you.
Liechi Zhang
@liechi

Hi, there, may I ask a help related to the deployment of my website(/Users/administrator/Documents/liechi) from repo(https://github.com/rbind/liechi).

I wrote a blog in RStudio and using blogdown and pushed it to my above mentioned repo for autopublishing through netlify. But the email from netify said that my recent builds had failed. I checked the repo, and found the blog was pushed to the folder under the repo correctly.

The error message said:

failed during stage 'preparing repo': git ref refs/heads/master does not exist

I checked my .git files and I could see the "HEAD" there.

I checked the deploy logs and found this:

2:20:36 PM: Build ready to start
2:20:37 PM: build-image version: 42bca793ccd33055023c56c4ca8510463a56d317
2:20:37 PM: buildbot version: 15854c92f1b74f9c77ad951b5536193c76eff25e
2:20:37 PM: Fetching cached dependencies
2:20:38 PM: Failed to fetch cache, continuing with build
2:20:38 PM: Starting to prepare the repo for build
2:20:38 PM: git ref refs/heads/master does not exist or you do not have permission
2:20:38 PM: Failing build: Failed to prepare repo
2:20:38 PM: failed during stage 'preparing repo': git ref refs/heads/master does not exist
2:20:38 PM: Finished processing build request in 774.672806ms

I used hugo 0.19 to build my site before. When I found this building failure, I updated the hugo to 0.50, because some google search suggested the older version of hugo was not supported.
But it did not solve the problem. It has been quite a while since the last time I wrote blogs, so maybe something has changed? Is there any idea?

BTW, I did not use hashtags in my posts, so the issue seemed to be different from that of issue #195.

Liechi Zhang
@liechi
The local serving of my site in RStudio is OK, the problem only happened in the deployment through netilify.
Yihui Xie
@yihui
@liechi I just reconnected your Github repo and site to Netlify. I don't know why this is necessary (something in Netlify's authentication might be wrong) but your site seems to be working now.
Liechi Zhang
@liechi
Tha
That’s great! Thanks a lot! The post is nicely there now.
matdoering
@matdoering
Hi there, I'm considering joining rbind and would like to request an invitation for my blog at https://github.com/matdoering/data-blog which is hosted at datascienceblog.net. I'm not sure if this is the right channel for asking for the transfer permission but I couldn't find another contact ... :-)
Yihui Xie
@yihui
@matdoering I've sent you an invite.
matdoering
@matdoering
@yihui Thanks for the invite.! I've just done the transfer :-)
Gergo Palfalvi
@palfalvi

Hi everyone. I am using blogdown for my site for a while now and i love it. However on my latest post, i tried to serve_site() locallyand got a strange error message, i could not resolve. Tried to reinstall blogdown and other pkgs, like xfun butnothing. The error msg is as follows:

Error in get(name, envir = asNamespace(pkg), inherits = FALSE) :
object 'sans_ext' not found

Anyone hasideahow i could resolve this issue? Thanks in advance!

Liechi Zhang
@liechi
Hi, everyone. I met a problem when trying to write a post in rmarkdown, but could not find a solution with google. The problem happens when I try to writing a post in rmarkdown format. When serving the site locally using Serve Site in Addins, error appeared:
* knitting content/en/2019-04-28-a-test-post.Rmd
Error in get(name, envir = asNamespace(pkg), inherits = FALSE) : 
  object 'sans_ext' not found
Calls: local ... eval.parent -> eval -> eval -> eval -> eval -> ::: -> get
Execution halted
Error in build_one(unlist(files[i, ])) : 
  Failed to compile content/en/2019-04-28-a-test-post.Rmd to content/en/2019-04-28-a-test-post.md
Execution halted
Error in run_script("R/build.R", as.character(local)) : 
  Failed to run R/build.R
I updated both R and RStudio to the newest version as well as the related packages including "blogdown", "xfun"...but this problem still existed. This problem is similar to what @palfalvi has mentioned. @palfalvi told me his problem disappeared after he updated R, but he did not know what had been wrong before. In my case, the problem still exists after updating everything I could think of.
Liechi Zhang
@liechi
I appreciate a lot if you have any idea on this issue. Thanks!
Yihui Xie
@yihui
@liechi Try to restart R, reinstall blogdown, xfun, and knitr. Restart R again.
Liechi Zhang
@liechi
@yihui Thanks for the suggestion. I restarted R, reinstalled the packages, and restarted R again. But when I tried to knit the rmd file by Serve Site, the same error information appeared:
> blogdown:::serve_site()
* knitting content/cn/2019-04-29-a-second-test.Rmd
Error in get(name, envir = asNamespace(pkg), inherits = FALSE) : 
  object 'sans_ext' not found
Calls: local ... eval.parent -> eval -> eval -> eval -> eval -> ::: -> get
Execution halted
Error in build_one(unlist(files[i, ])) : 
  Failed to compile content/cn/2019-04-29-a-second-test.Rmd to content/cn/2019-04-29-a-second-test.md
Execution halted
Error in run_script("R/build.R", as.character(local)) : 
  Failed to run R/build.R

This is my sessionInf:

> sessionInfo()
R version 3.6.0 (2019-04-26)
Platform: x86_64-apple-darwin15.6.0 (64-bit)
Running under: macOS Sierra 10.12.6

Matrix products: default
BLAS:   /System/Library/Frameworks/Accelerate.framework/Versions/A/Frameworks/vecLib.framework/Versions/A/libBLAS.dylib
LAPACK: /Library/Frameworks/R.framework/Versions/3.6/Resources/lib/libRlapack.dylib

locale:
[1] en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/en_US.UTF-8/C/en_US.UTF-8/en_US.UTF-8

I used rmd file for some posts two years ago, and it worked well, but most of the time I used md format for blogging. Recently I hoped to make some statistics learning notes with rmd, and met this issue.

Yihui Xie
@yihui
@liechi In R/build.R, use xfun::sans_ext().
Liechi Zhang
@liechi
Hi, @yihui Thanks, problem solved.
The sans_ext() was changed from knitr to xfun, and the blogdown:::readUTF8() and blogdown:::writeUTF8() were changed to xfun:::read_utf8() and xfun:::write_utf8(). These changes affected R/build_one.R, instead of R/build.R, so the rmd files were not knitted.
Thank you very much! Without your help, I have no way to identify this cause. Now everything works perfectly : ).