Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Repo info
Activity
  • Sep 18 2017 22:37

    shoekstra on use_nginx

    (compare)

  • Sep 18 2017 22:37

    tas50 on master

    Depend on nginx instead of chef… Use nginx >= 7.0 Merge pull request #552 from so… (compare)

  • Sep 18 2017 22:37
    tas50 closed #552
  • Sep 18 2017 22:14
    shoekstra synchronize #552
  • Sep 18 2017 22:14

    shoekstra on use_nginx

    Use nginx >= 7.0 (compare)

  • Sep 18 2017 22:12
    shoekstra commented #551
  • Sep 18 2017 22:11
    shoekstra commented #552
  • Sep 18 2017 22:11
    shoekstra commented #552
  • Sep 18 2017 22:09
    shoekstra closed #546
  • Sep 18 2017 22:09
    shoekstra commented #546
  • Sep 18 2017 22:06
    shoekstra synchronize #552
  • Sep 18 2017 22:06

    shoekstra on use_nginx

    Depend on nginx instead of chef… (compare)

  • Sep 18 2017 22:03
    shoekstra review_requested #551
  • Sep 18 2017 22:01
    shoekstra synchronize #551
  • Sep 18 2017 22:01

    shoekstra on release_8.0.0

    Release 8.0.0 (compare)

  • Sep 18 2017 22:00
    shoekstra review_requested #552
  • Sep 18 2017 22:00
    shoekstra review_requested #552
  • Sep 18 2017 22:00
    shoekstra opened #552
  • Sep 18 2017 21:59

    shoekstra on use_nginx

    Depend on nginx instead of chef… (compare)

  • Sep 18 2017 21:57
    shoekstra review_requested #551
Sander Botman
@sbotman
oke.. that's indeed strange
Kristen Arnold
@karnold
yeah, seemed strange to me as well.
Sander Botman
@sbotman
can you remove the 'register' => 0, from your options
Kristen Arnold
@karnold
sure, uno momento
well. that looks better, but still strange. Now it created a new entry for all 5 servers. but it did include albers like it was supposed to, it also added new records for all machines using the full domain name. and it did not register any of the servers for the host in question
maybe delete the config and try again?
Sander Botman
@sbotman
the configuration it created every run..
no need to delete anything...
Kristen Arnold
@karnold
ah ok
Sander Botman
@sbotman
but I guess it has something to do with your population of the nodes and the loop...
Kristen Arnold
@karnold
the hostgroup.cfg looks the same
Sander Botman
@sbotman
the same as before you mean..
Kristen Arnold
@karnold
right
hosts.cfg was updated. but hostgroups.cfg looks the same as when register was being defined in the recipe
Sander Botman
@sbotman
ok
I guess you have also the default configuration active..
or did you disable this one?
Kristen Arnold
@karnold
hmm, i dont think so. what should be defined?
should i define the default-host template as well?
Sander Botman
@sbotman
But that might need some updating..
The default configuration should load the chef config and add all nodes to nagios
it should create hostgroups of all the roles/environments/os'es
Kristen Arnold
@karnold
ah ok. so i should be able to set this up and not have to define the host in the loop i am using right?
Sander Botman
@sbotman
No, unless you want to create the nagios configuration yourself...
and create funky exceptions or other.... then you can disable the default configuration
Kristen Arnold
@karnold
gotcha, ok. let me try that and see what happens.
Sander Botman
@sbotman
the defaults are within the recipes/_load_default_config or something and recipes/_load_databag_config
so most people add databags with their checks and define within databags which checks should be executed where...
but, since i don't like databags... you can also use the nagios_blabla provider to do stuff... like you have been doing with nagios_host
still... it's strange that your node is not added to the nagios hostgroups....
Kristen Arnold
@karnold
well, i switched to the default config and i get the same result
Sander Botman
@sbotman
so, when you do knife node edit yournode -a
You can see all the details of the node and it's all populated?
or is this node created with knife node create yournode
Kristen Arnold
@karnold
it was created initially with knife bootstrap, let me check the node with the -a flag
is there something specific i should be looking for?
Sander Botman
@sbotman
euh
node['roles']
node['os']
are those empty?
Kristen Arnold
@karnold
yup, its in the proper roles, let me check os
os:linux as well
Sander Botman
@sbotman
that's strange...
well, oke...
think you will need to debug this..
Kristen Arnold
@karnold
im about to hop into a meeting. ill have to look some more in a bit
Sander Botman
@sbotman
have you used pry before?
Kristen Arnold
@karnold
i have not
Sander Botman
@sbotman
you will need to add a line here