by

Where communities thrive


  • Join over 1.5M+ people
  • Join over 100K+ communities
  • Free without limits
  • Create your own community
People
Activity
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    in that case on-demand will not work
    eralardz
    @eralardz
    Oh ok, so I should use app passwords?
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    looks like it's the only way
    eralardz
    @eralardz
    Ok, thanks a lot! I will bug my admin to enable it
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    image.png
    if it's windows auth, a browser should ask for creds using above window
    eralardz
    @eralardz
    Oh no, it doesn't use that window. It uses a SharePoint popup.
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    could you send a screenshot (delete all private data)?
    eralardz
    @eralardz
    ok, just a moment
    afbeelding.png
    afbeelding.png
    etc...
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    it definitely doesn't look like windows auth
    eralardz
    @eralardz
    after the password it asks for the 2fa sms code, and then I would expect the Electron window to close. But it stays open and it just loads the website.
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    you can try asking admins to enable app password, meanwhile I will test on-demand with the latest electron and 2fa, but I will be able to do that only by the end of the week
    eralardz
    @eralardz
    Thanks a lot! I will try to downgrade versions first. Do I create an issue on github for this?
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    the last suggestion - try to install electron 3.x globally, then use on-demand without "electron" option
    eralardz
    @eralardz
    Ok. I will check. I am using sp-rest-proxy btw, but I guess that just uses node-sp-auth under the hood.
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    yep, exactly
    eralardz
    @eralardz
    afbeelding.png
    How do i use on-demand without electron? Do i specify it manually?
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    ah, I forgot you use sp-rest-proxy, then you can't control these settings
    then just install electron 3.x globally and re-initilize sp-rest-proxy with on-demand option
    eralardz
    @eralardz
    I installed it globally, and the warning "Integrated windows authentication isn't supported" is gone, but it still just loads the website
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    ok, so it looks like it's an issue with electron and 2fa, I will check it
    eralardz
    @eralardz
    Thanks a lot!!
    Just one more question, I would try to make a really simple react webapp that reads and writes to SharePoint lists from node. I could't find any good examples tho, would you happen to know some?
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    if you don't need user context, then you can use add-in only authntication from nodejs and update SharePoint
    eralardz
    @eralardz
    I will check that out
    But I think i will need user context
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    in that case maybe for you it's better to use azure ad oauth authentication to establish a user context and get all the data from sharepoint, for example
    https://github.com/AzureADQuickStarts/WebApp-OpenIDConnect-NodeJS
    eralardz
    @eralardz
    Thanks, I will check it out
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    but, to be honest, when it comes to development against SharePoint and \ or Office 365, there are a lot more tools and libraries for .net rather then node...
    eralardz
    @eralardz
    Yeah, I'm only starting out. There is so much...
    I've tried SPFX but I've found it to be pretty limiting.
    If you compare it to a SPA
    I'm actually creating an SPA, backed by SharePoint
    ... or trying to ;-)
    Sergei Sergeev
    @s-KaiNet
    if it's spa, consider https://github.com/AzureAD/microsoft-authentication-library-for-js
    msal.js is used to creat spa which are able to use SharePoint api as well
    under the samples folder they have some exmples of applications
    Anuj Kumar Pal
    @Anujkmrpal
    Hi i need help in sppull i am got getting metafileds when query with camlCondition
    Andrew Koltyakov
    @koltyakov
    Hi @Anujkmrpal can you describe your issue in more detail and post with a repro sample in sppull repository project? I'll take a look.
    Anuj Kumar Pal
    @Anujkmrpal
    @koltyakov When i send use only metafileds i get the metadata
    but when i use camlCondition with metaFields i get empty metadata
    1.png
    2.png
    Andrew Koltyakov
    @koltyakov
    Got it. Will take a look later today.
    Anuj Kumar Pal
    @Anujkmrpal
    and also ListItemAllFields is not appeared when using camlCondition
    Anuj Kumar Pal
    @Anujkmrpal
    @koltyakov Is there any hotfix for this. I am in some urgent development
    Andrew Koltyakov
    @koltyakov
    don't use CAML, maybe